След обрат на националния стадион ЦСКА надви "Левски" във вечното дерби

Червените се изкачиха до 3-то място
26 сеп 2021 18:36, Нели Христова
94
След обрат на националния стадион ЦСКА надви "Левски" във вечното дерби
Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи с 2:1 Левски в голямото дерби на българския футбол, играно на националния стадион, пишат от Gol.bg

"Сините" поведоха с фамозен гол на Георги Миланов в 28-ата минута, но в самия край на полувремето Греъм Кери изравни. След почивката "червените" бяха по-добрият отбор на терена и заслужено стигнаха до успеха с гол на Жорди Кайседо в 65-ата минута.

Така Станимир Стоилов остава без победа в първенството, откакто се завърна в Левски. Стойчо Младенов пък записа осми пореден успех в мач №1 у нас и несъмнено вече е сред най-големите кошмари за "сините".

В класирането ЦСКА събра 16 точки и се изкачи на 3-то място, докато Левски остава с 8 т. и заема незавидната 11-та позиция. В следващия кръг на "Герена" гостува Лудогорец, докато за "армейците" предстои визита на Царско село.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
Езък много езък преди 2 години
Че послушаха Сталин, а не Хрусчов
51
1
 
2
 
! Отговори
Двете страни: преди 2 години
САЩ казват нарушавам ти правата за твоя защита, но никога не спира да ги нарушава васално, СССР казва - ние сме в течение на случващото се тук и за да ви спасим от самите вас ще ви окупираеза три години и ще има Романови 2.0 и ще ги изчистим тия нацисто-фашисти и си тръгваме. Език че оставиха недовършена работа. Хрусчов щеше да му резне гръкляна, Сталин не даде!
50
0
 
15
 
! Отговори
Sofia LGBT West преди 2 години
Какъв Левски, Левски е закри през 1949 година. После основават Динамо София. Наследник на Динамо София е Левски на Пешо Кучето, който им е правоприемник. На Батков обаче не му се даваха пари за емблемата, та прати мутри на Пешо Кучето, затова Левски играха с оная бутафорна емблема с лопатата...Пълна пародия, този клуб няма нищо общо с онзи, основан през 1914!
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И саамо саамо само ЦСКА! ЦСКА!!
48
0
 
6
 
! Отговори
И контекста преди 2 години
Коренно променя значението на монумента.В единия случай е За Съветската армия, в другия случай е за хората, които изгониха колониалния режим на Сакскобургите.Дава му общочовешки характер - не само войниците дето са участвали в окупацията и изгонването на Сакскобургите, но и за всичките жертви на тоя режим!Което разбира се ще вдигне огромен скандал и в настоящето и за Симеон 2 които държи същата политика като семейството му преди ВС2
47
7
 
3
 
! Отговори
Славист от Варна преди 2 години
Двата тоталитарни отбора отдавна не правят дерби - на второ равнище са в българския футбол.
46
1
 
4
 
! Отговори
Не е прецедент: преди 2 години
Една творба през различните епохи да носи различен контекст и просто надписа на нея тотално да променя контекста. Всички виждат лошото в монумента на Съветската армия - присъствие на чужда сила, която обаче е изгонила най-проклетите колониални владетели в Европа, а именно Сакскобурготите дето са репресирали и/или застреляли половината учебник по БЕЛ. Български език и българска литература. Така че право е на настоящите поколения да дадат правилния контекст!
45
1
 
4
 
! Отговори
Глей сега: преди 2 години
И Иво Инджев и всичките проСАЩ *** в България забравят общочовешкия аспект на паметника на Съветската армия. Да този паметник е построен по заповед на Сталин, да неговата символика е тоталитарно сталинистка. Явашев евентуално би го опаковал, ако беше жив и някой му позволи, обаче аз виждам решение, а именно в превръщането на паметника в монумент на антиколониализма наложен в България след 1878 година!
44
1
 
1
 
! Отговори
Значи коментарите преди 2 години
Са точно тук и точно тук им е мястото при вечния дуализъм Левски- ЦСКА, Сакскобурготски срещу България, САЩ срещу РФ, Дявол срещу Ангел, Христос срещу баща му ....
43
3
 
1
 
! Отговори
Това си е моя живот преди 2 години
Избрал съм си Константин Величков като модел на поведение и съм си го решил ... Ще кажа и аз като Фрида Кало за какво ме държите тук само да ви оправям кашите ли? Оправям си местоработата и чао!
42
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Гарантирам ви: Къде е футболен мач,къде паметника на Съветската армия и Руското посолство.Пишете коментари свързани със съответната статия
41
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги Левски и Литекс са играли силни мачове, днес също беше приятно. Макар и с най-младия състав в А-група, Левски успя да надиграе в много моменти от мача скъпоплатените звезди на Литекс.
40
4
 
0
 
! Отговори
Аутокоректа преди 2 години
Казах полицията ходи невъоръжена ... Защото няма смисъл от оръжие, а акт на насилие между хората се случва на десет години ... Отказвам да сърбам попарата и помията и на САЩ и на РФ и на религиозни *** и искам на неутрална земя, които са точно две на тая планета - Исландия и Антарктика ....
39
2
 
0
 
! Отговори
Има един момент преди 2 години
От времето дето на човек му писва от война и иска само да иде на мястото дето убийства и насилствена смърт се случват на десет години веднъж и помията ходи невъоръжена, защото няма смисъл!
38
1
 
3
 
! Отговори
Кво за Ангелов? преди 2 години
Ангелов е крайно аполитичен човек и щом е тръгнал да търгува технологии и със САЩ и с РФ явно много му е писнало от Сакскобурга и да го третират като куче както и сънародниците и екипажа му ....
37
4
 
0
 
! Отговори
Така да се каже: преди 2 години
Аз съм човек на постижението и се знае един урок какво става, когато епохално откритие е само в едни ръце или страна!Пример Израел средвсички останали само те имат ядрени боздугани в Близкия изток!
36
2
 
2
 
! Отговори
Не е смешно: преди 2 години
Има два отбора - дадеш ли нещо на единия само, другия те обявява за враг!Затова и на двата отбора и сега въпроса е до възпитание!
35
2
 
1
 
! Отговори
И "двата отбора преди 2 години
Са получили fairplay подарък за който са неблагодарни, а мама ми е казвала няма по-лошо нещо от неблагодарността в тоя живот!
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бях на стадиона. Хубав мач! Честито на ЦСКА!
33
8
 
7
 
! Отговори
Made in Lovetch преди 2 години
Честита победа на всички съгражданя.

Спонсорирани публикации