Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена

Решението е взето от австралийския министър на емиграцията
Обновена: 14 яну 2022 10:43 | 14 яну 2022 09:12, Елка Василева
426
Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена
Снимка: архив, БГНЕС

Тенисистът номер едно в света Новак Джокович ще бъде депортиран от Австралия. Решението за това е взето от австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук.

Визата на Джокович е отменена. „Отказът се основава на това, че решението е от обществен интерес“, каза министър Хоук, цитиран от медиите в Австралия.

Още по темата

Последната капка, която е преляла чашата /за решението на австралийския министър/, е било съобщението на Джокович в Инстаграм от тази сутрин, в което той признава, че през декември е отишъл на насроченото интервю с френски журналисти, знаейки, че е заразен с COVID-19, пише сръбската преса.

Очаква се световният номер 1 да обжалва и този път.

Все още не е ясно дали той ще може да се бори за рекордна 21-ва титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн започва на 17 януари.

По-рано самият Джокович призна за „грешки“ в документите си за пътуване до Австралия, както и при карантината си в Сърбия.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус, припомня bTV.

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни размисъл министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

В хода на драматичните събития станаха ясни и други подробности за Джокович. Той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски журналист.

Германското издание "Шпигел" пък разследва евентуална фалшификация с теста на сърбина. При проверка той първо е давал отрицателен, а след това положителен резултат.

Стана ясно още, че Ноле е подал невярна информация при влизането си в Австралия. Той е заявил, че не е пътувал извън родината си в предишните 14 дни, въпреки че на Нова година е бил в Испания. За това неразбирателство тенисистът обвини агента си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има държави,където законите важат за всички.И тарикатите си получават заслуженото.
39
12
 
26
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Бил съм в Австралия няколко пъти /като екипаж на кораб/. Е, пък няма по нелепа държава в света. Повярвайте, там не е място за нормални хора. Може би в големите им градове има някакви зачатъци на социален живот, но всичко друго е замръзнало в 18-ти век. На готвача ни му конфискуваха бурканчетата с подправки. И такъв закон имали. Луда селяния.
38
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
AOpen стана AClose!
37
10
 
14
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Тука става въпрос за пари, много пари - за това Джокович ще играе следващата седмица. Постараха се да го направят хем жертва, хем герой - само и само да не се сърдят австралийските овце.
36
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен Австралия ми падна яко в очите оня мазен Испански гъзобръкк. 15г играеш рамо до рамо с колегата си ... накрая не го подкрепяш:( Това е ужасна картина на един страхлив набоден геййй. Никой неложе да съди друг защото е отказал ваксина. Вие като сте много ваксикирани, от какво ви е страх :))
35
12
 
12
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
И тоя лъже като КирчоУ Канадчето 🇨🇦
34
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БОЙКОТ НА КЕНГУРЛАНДИЯ !!!!Толкова измислена политика и гранични служители. Винаги задават супер *** въпроси
33
20
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от лъжи ве Ноле то бива бива ама , чак толкоз еееее а уж е Ном 1. Не усеща ли че отсега нататък ще го посрещат с присмех навсякъде, щото просто е лъжец ! Падна ми в очите , не съм фен вече
32
25
 
24
 
! Отговори
нЕкой преди 2 години
Селския бек обратно у београд. Ще гледа турнира от телевизорЯ
31
19
 
38
 
! Отговори
Яве преди 2 години
Австралия со остава долнопробна каторга! А робите, които я населяват явно си харесват затвора щом одобряват подобна диктатура!Евала на Джокович, че им се опълчи! Велик!
30
16
 
27
 
! Отговори
аа преди 2 години
Хайде обратно в майка Сърбия. Сега очакваме баща му да го обяви за мъченик и светец.
29
30
 
38
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВАЖНОТО Е, ЧЕ ЦЯЛ СВЯТ ВИДЯ, ЧЕ НЕ САМО ТОЙ ,А ЦЯЛОТО МУ СЕМЕЙСТВО СА ОРГАНИЗИРАНА БАНДА ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ И ЯВНО ТАКИВА СА ПОВЕЧЕТО СЪРБИ !!!
28
17
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типична балканска черта - все цакаме и все прецакани ходим.
27
22
 
23
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Няма да бъде депортиран, всичко е един цирк за пред австралийските овце, за да не се сърдят на политиците си. Пак ще обжалват в съда и пак ще спечелят. Така накрая и вълка сит и агнето цяло и австралийците наваксани.
26
25
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука някой хора са доста ниско интелигентни, за да разберат, че става дума за нещо доста по-голямо от " тарикатлък" . Утре,ще стигне и до вас тая задължителна форма и някой дебел бюрократ,ще ви сумти насреща.
25
28
 
27
 
! Отговори
цон кай хой преди 2 години
за мен австралия е мъртва като държава... както и всичко спортно в нея...
24
20
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЪС ЛЕКОТА Е МОЖЕЛ ДА ТРЕНИРА И В СЪРБИЯ КОГАТО Е БИЛ УЖ БОЛЕН! НО ТОЙ ПРЕЛИТАМ ОТ ТУК ДО ТАМ !! НАПЪЛНО САМОЗАБРАВИЛ СЕ СВРЪХ НАГЪЛ СУБЕКТ , МОЖЕ ДА СЕ СПОРИ КОЙ Е ПО-ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ И НАГЛЯР ОТ НЕГО И ГРИШО ;)
23
12
 
19
 
! Отговори
Брат Малеев преди 2 години
Най-после се открива възможност за Гришо да завоюва турнир от Големия шлем!
22
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има правила. Добри или лоши. Най-важното е да се спазват, а не да се създават прецеденти, защото всичко рухва. Само вербалната атака на семейство Джокович срещу министъра на миграцията бе достатъчна да му покажат пътя обратно. Ама, бил с гръцки произход. Е? Голям шлем да не води и по стог контрол за допинг на Джокович. Бил основал асоциация на тенести, бил от Балканите, бил не бил. Айдеее.
21
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Империята отвръща на удара.

Спонсорирани публикации