Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена

Решението е взето от австралийския министър на емиграцията
Обновена: 14 яну 2022 10:43 | 14 яну 2022 09:12, Елка Василева
426
Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена
Снимка: архив, БГНЕС

Тенисистът номер едно в света Новак Джокович ще бъде депортиран от Австралия. Решението за това е взето от австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук.

Визата на Джокович е отменена. „Отказът се основава на това, че решението е от обществен интерес“, каза министър Хоук, цитиран от медиите в Австралия.

Още по темата

Последната капка, която е преляла чашата /за решението на австралийския министър/, е било съобщението на Джокович в Инстаграм от тази сутрин, в което той признава, че през декември е отишъл на насроченото интервю с френски журналисти, знаейки, че е заразен с COVID-19, пише сръбската преса.

Очаква се световният номер 1 да обжалва и този път.

Все още не е ясно дали той ще може да се бори за рекордна 21-ва титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн започва на 17 януари.

По-рано самият Джокович призна за „грешки“ в документите си за пътуване до Австралия, както и при карантината си в Сърбия.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус, припомня bTV.

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни размисъл министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

В хода на драматичните събития станаха ясни и други подробности за Джокович. Той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски журналист.

Германското издание "Шпигел" пък разследва евентуална фалшификация с теста на сърбина. При проверка той първо е давал отрицателен, а след това положителен резултат.

Стана ясно още, че Ноле е подал невярна информация при влизането си в Австралия. Той е заявил, че не е пътувал извън родината си в предишните 14 дни, въпреки че на Нова година е бил в Испания. За това неразбирателство тенисистът обвини агента си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
41
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя приключи с тениса. Не знам кой би искал да играе с такъв лъжец и подлец
19
28
 
34
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
депортиран си, когато си живял там... просто ще си хване самолета обратно... грозна страна, живееща в 4-5 града и на 1/3 от територията, на останалата територия нямаш право да ходиш... смешна фа.шис.тка територия...
18
6
 
19
 
! Отговори
Ша пусна преди 2 години
сълза
17
29
 
41
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Сега *** ьовци могат да започнат да се вайкат и ругаят. Ей, балканските тарикатлъци не минавали навсякъде. Това е най-големият шок за всички балканци като излязат навън. Как номерата им на дребно изведнъж не минават. Пълен потрес. Другото, което ще стане е как сега този ще го обяват за мъченик. Направо го правете крал на Балканите. А той си е един *** тарикат на дребно.
16
31
 
34
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СРЪБСКИЯ МЕСИЯ КАКТО ГО НАРЕЧЕ ЛЪЖЕ БАЩА МУ ДА СЕ ВРЪЩА ТАМ ОТ КЪДЕТО Е ИЗПЪЛЗЯЛ!
15
35
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очакваше се. Браво на австралийците.
14
47
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турнира трябва да се бойкотира.
13
34
 
23
 
! Отговори
скапан преди 2 години
балкански матрял-сърбин, българин, и прочие само ниска топка
12
25
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Там е работата, че не трябва да важат за никой.'
11
52
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен бойкот на АО . Това е грозна история, която нямаше място в спорта. Стига глупости нима всеки в Австралия спазва мерките или пъл е съгласен с тях. Всеки ден милиони нарушават измислените мерки. Пълен цирк, който неодобрявам. Неможе някой да ти каже " дай ми причина, защо не си ваксикиран" ? Това е фашистко и трябва всеки нормален човек да го осъди. За мен Австралия си загуби блясъка.
10
25
 
63
 
! Отговори
Даа, преди 2 години
сръбските тарикатлъци на дребно явно не навсякъде минават! Айде обратно!
9
29
 
48
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗАТВОР ТРЯБВА!!! ПРЕД СЪДИЯТА И В ДОКУМЕНТИТЕ Е ИЗЛЪГАЛ, ЧЕ НЕ Е БИЛ В ЧУЖБИНА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 2 СЕДМИЦИ!!!
8
34
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балканския тарикат, които си мисли, че още е някъде из белградските кръчми, идея си няма, че има държави, в които има закони и правила!
7
44
 
50
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Браво, това е държава!
6
49
 
57
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Айде обратно тъмен балкански субект. Номерцата, които тука обожаваме не минават в белите страни.
5
38
 
34
 
! Отговори
. преди 2 години
До ... (1)Умник! Нали за да не важат за никого, ще трябва д има някой, който се противопоставя. С овце само послушно стадо!
4
35
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая,то голяма сага беше!Имаш право на избор за ваксина,но ще спазваш правилата!Ако ти се играе,дупчиш кожата!
3
44
 
59
 
! Отговори
123 преди 2 години
точно така,законите важат за всеки
2
43
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО!!!!!!!
1
60
 
76
 
! Отговори
... преди 2 години
Само така! Той да не е по-специален от останалите хора, които вече 2ра година се съобразяваме с мерки за пътуване и прочие. Или важат за всички, или за никой.