Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена

Решението е взето от австралийския министър на емиграцията
Обновена: 14 яну 2022 10:43 | 14 яну 2022 09:12, Елка Василева
426
Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена
Снимка: архив, БГНЕС

Тенисистът номер едно в света Новак Джокович ще бъде депортиран от Австралия. Решението за това е взето от австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук.

Визата на Джокович е отменена. „Отказът се основава на това, че решението е от обществен интерес“, каза министър Хоук, цитиран от медиите в Австралия.

Още по темата

Последната капка, която е преляла чашата /за решението на австралийския министър/, е било съобщението на Джокович в Инстаграм от тази сутрин, в което той признава, че през декември е отишъл на насроченото интервю с френски журналисти, знаейки, че е заразен с COVID-19, пише сръбската преса.

Очаква се световният номер 1 да обжалва и този път.

Все още не е ясно дали той ще може да се бори за рекордна 21-ва титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн започва на 17 януари.

По-рано самият Джокович призна за „грешки“ в документите си за пътуване до Австралия, както и при карантината си в Сърбия.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус, припомня bTV.

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни размисъл министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

В хода на драматичните събития станаха ясни и други подробности за Джокович. Той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски журналист.

Германското издание "Шпигел" пък разследва евентуална фалшификация с теста на сърбина. При проверка той първо е давал отрицателен, а след това положителен резултат.

Стана ясно още, че Ноле е подал невярна информация при влизането си в Австралия. Той е заявил, че не е пътувал извън родината си в предишните 14 дни, въпреки че на Нова година е бил в Испания. За това неразбирателство тенисистът обвини агента си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
10
 
22
 
! Отговори
Даже преди 2 години
...могат да му правят ПСР НА ВСЕКИ 2- 3 ДНИ!!! ДЖОКОВИЧ НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРА, ЗАЩОТО ТОВА СА НЕГОВИТЕ РАЗБИРАНИЯ ОТНОСНО КОВИД!!! МОГА САМО ДА ГО ПОЗДРАВЯ ЗА ПРАВИЛНОТО И МЪДРО РЕШЕНИЕ!!!
339
2
 
19
 
! Отговори
ПРОСТО Е преди 2 години
МОГАТ С ЕДИН ПСР ДА ДОКАЖАТ, ЧЕ Е ЗДРАВ И ДА ГО ПУСНАТ ДА Е ИГРАЕ, ЗАЩОТО ВЪОБЩЕ НЕ Е ОПАСЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО!!! ЗАЩО НЕ ГО ПРАВЯТ???
338
2
 
16
 
! Отговори
Мр Док преди 2 години
Ситуацията е проста: Да, има вероятност Джокович да е поизлъгал с медицинското изключение , но не това е причината за проблемите му там, защото беше доказано деюре от съдията по казуса, че отговаря на закона за влизане в страната! Австарийците след дълъг локдаун са много чувствителни на тема ваксинация и това е причината за емоционалното а не правното решение на министъра им за повторно очанулиране на визита! Джоката е противоречива личност, но е сърцат пич и добър,помогнал на много хора човек
337
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия се чудят с какви измишльотини да го очернят. Какво общо има срещата му с френския журналист с влизането му в Австралия и още повече за решението на австралийския министър.Той да не би да е оторизиран да взима решения на базата биографични данни?
336
5
 
1
 
! Отговори
Гъз преди 2 години
Има закони в държавата , къв е мюлер , че да се противи на закона и да не завърти кранчето на душовете.
335
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една голяма антиреклама за Сърбия - това е Джокович.
334
2
 
1
 
! Отговори
Бесна Змияна* преди 2 години
"У ногу ти мрела" ...За тебе кажут, прошел си све...пуснете ми тия мои песни, не сам ги пела за Ноле, той още мали беше... и... пуснете ми и "Ти мали"...обичам всички българи
333
3
 
2
 
! Отговори
Лош пример взехме... преди 2 години
..."Новите" са назначили , Министър за Емигранти и македонци с български мурафети...
332
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-грозна, глупава и неприятна личност от Джокович в спорта отдавна не е имало. От години "победите" му са all aranged от еврейския му мениджмънт. Гришо може да го опука в два сета, но паричките са all aranged. Това е. А сърбите, ако искат, могат да го мислят за Христос. На мен ми прилича на лъжливото овчарче.
331
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да прочетете, каквото и да ви говорят, каквото и да ви заглавичкват знайте, че става дума за пари, за много пари , за милиони. Пред шумоленето на пачките изчезват съвест, морал, правила и законност. Всичките в тази "драма" ги интересуват парите и само парите.
330
4
 
12
 
! Отговори
Всичките мишоци преди 2 години
Всички мишоци тука вкупом реват Уу-у . Щото е голям ДжоковичА колко до Австралия още не е затихнал скандала с договора с Франция. Толкова за морала на политиците там.
329
6
 
14
 
! Отговори
Джокович ще се годее преди 2 години
Австралийския министър е потомък на изселен Английски престъпник !
328
9
 
14
 
! Отговори
Какво не ни е в ред преди 2 години
Чета коментарите...и Какво ви е бе, хора???? Толкова жлъч и злоба срещу единствения световно признат спортист от Балканите . Човек , който единствено с труда си и таланта го е постигнал? Гледах интервютата на тенесистите Анди Мъри, Ник Кургиос.. . всички се изказаха за тотална подкрепа,, невероятен човек и спортист N1" с който си играе еднолично един министър, за да си пази мястото...А вие Брутове ...
327
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОФФ писна ми от тоя балкански коч,който мисли,че в Австралия може да се лъже като в Сърбия..
326
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата си има закони, които трябва да се спазват. Един турнир по-голям ли е от държавата? А поведението на Джокович, показа неуважение към цяла една нация. С тоя наглец вече виждам как Сърбия потъва в култ към личността.
325
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех тоя пуст балкански манталитет
324
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този водевил има три страни. Първата е тенис-федерацията на Австралия и турнирния директор. Те са в основата. Искали са повече пари, затова им трябва най-много 9-кратния шампион на АО. И затова са били склонни на компромиси. Джокович е втората, но по-малко виновна страна. Той е прав за себе си и се възползва от липсата на категоричност от страна на организаторите. Третата страна е държавата, която трябва да се изправя пред недоволството австралийците за изключението към Джокович.
323
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балканските шмекерии не минават..
322
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има закони издадени от самата държаваКой е Джокович че да не ги спазва
321
11
 
14
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Държава,в която, някакъв си министър на емиграцията,който днес е министър,а утре не е,защото това е изборна длъжност,може да отменя съдебни решения,вие си решете каква смехория е.Пародия на демокрация!Пародия и на държава е това,нищо друго!

Спонсорирани публикации