Заслужена ли бе титлата на Аржентина?

През 2026 година в САЩ, Канада и Мексико ще видим 48 отбора
19 дек 2022 11:13, Красимир Ангелов
31

След 36 години и ерата Диего Марадона, Аржентина отново е на световния футболен връх. След жестока драма Меси и компания детронираха досегашния световен шампион Франция след продължения и дузпи.

"Можем да определим Световното първенство като Мондиала на Меси, въпреки че и другата звезда - Килиан Мбапе, направи страхотна игра. Всичко беше направено така, че Меси да спечели световната титла. Световното първенство счупи рекорда за най-много голове след 1994 г.", заяви спортният журналист Христо Евстатиев в ефира на "България сутрин".

Още по темата
"Преди година Аржентина спечели и Копа Америка, така че Меси вече разполага с двата най-ценни трофея на национално ниво. Футболистът каза, че иска да изиграе няколко мача като световен шампион", добави гостът.

Евстатиев не пропусна да коментира представянето на Килиан Мбапе, който вкара 8 гола по време на Световното първенство.

"Той вече има 12 гола на Мондиал при рекорд 16, а е на 23 години. Ако няма контузии, този рекорд няма да е проблем за него. Мбапе вкара хеттрик на финала, което не се е случвало от 1966 г., отделно преди 4 години става световен шампион", констатира Евстатиев.

Пред Bulgaria ON AIR Евстатиев разясни и с какво е бил облечен Меси по време на награждаването на тима на Аржентина. Наметалото се нарича бищ и обикновено се носи от благородническите семейства по време на различни празненства. То е направено от камилски косми, в които понякога са вплетени и златни нишки.

Гостът отбеляза още, че отборът победител не отнася у дома истинската купа, а нейно копие.

Евстатиев  таи надежди България да участва на Световното първенство след 4 години в САЩ, Канада и Мексико.

"Шансовете са два - отборите няма да са 32, а 48. Освен това, първенството ще бъде в САЩ, а там ни върви. Надявам се да гледаме епизод 2 на лудото американско лято", заключи той.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари