Великият Пеле си отиде

Той беше на 82 години
Обновена: 30 дек 2022 17:01 | 29 дек 2022 21:25, Росен Стойчев
199
Великият Пеле си отиде
Снимка: БГНЕС/EPA

Кралят на футбола Пеле си отиде на 82 години.

Това обяви неговата дъщеря в Инстаграм.

Още по темата
Той прекара последните семдици в болница.

Смятан е за най-великия футболист в историята на спорта. Три пъти е ставал световен шампион с Бразилия.

Печели първенствата през 1958, 1962 и 1970 г. С националната фланелка отбелязва 77 гола.

Става емблематичен с фланелката на клубния Сантос. Считан е за една от най-важните фигури в историята на спорта.

През последните седмици всички големи футболисти изказаха своята подкрепа към него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: бразилияфутболистПеле
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
5
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Ритнитопковец от Харманли доктор хонорис кауза :)))
100
3
 
10
 
! Отговори
ПелЕ преди 1 година
Кога гледА гол хиляда бе .., Хасме ПелЕ
99
2
 
8
 
! Отговори
До БРАЗИЛИЯ е ПЕЛЕ преди 1 година
Стига с ходжата, разори барселона, отиде в ПСЖ, защото чаршафите му обещаха титлата, естествено им легнаха първия мач и нататък получаваха само помощ, да падне в полето и дузпа.
98
3
 
21
 
! Отговори
БРАЗИЛИЯ е ПЕЛЕ преди 1 година
Няма лошо , псувайте ПЕЛЕ , знам ви всичките , пределно сте ми ясни, пъпчиви фенове на Меско дуспата, дето само с Мексико не им дадоха дуспа. Знаете ли защо го знам това за пъпчивите фенове, защото племенника ми, който го обожавам е същия *** като вас, Меси та Меси. Той друго не знае, друго не е виждал. Футбола вече е само пари, кинти, ако искате да разберете как и защо, гледайте филма със Сам Нил, който играе Жоал Хавеланж, и ще разберете разни неща. Медийните звезди Меси и Кристиано ....
97
5
 
9
 
! Отговори
БРАЗИЛИЯ е ПЕЛЕ преди 1 година
Продължавам да си пия бира и да тъгувам за Краля. Искам да ви разкажа за гол номер 1000 на Пеле. Първенството на Бразилия, Вашко да Гама - Сантос, на Маракана. 2 греди за Пеле, Вашко вкарват първи гол, 1:0 (те са домакини, от Рио, Сантос е от Сао Паоло), и Пеле атакува, спъват го, дуспа. Целия стадион, няма фенове на Вашко, на Сантос, никой не го интересува мача, дали ПЕЛЕ ще вкара дузпата, и да ги направи 1000. Вкарва, и публиката нахлува на стадиона, това е гол 1000. Иначе Кралят е вкарал 1281
96
2
 
10
 
! Отговори
БРАЗИЛИЯ е ПЕЛЕ преди 1 година
Пия бира и гледам в тубата, има над 1к новини за Краля, гледам сега едно, и искам да споеделя, и аз даже не съм го знаел. Значи за финала 1970 година, Бразилия - Италия, ето какво казва защитника на Италия, легенда на Интер, Tarcisio Burgnich. Ще го преведа "Той е от кожа и кости, както всички нас. Сгреших". Пеле в този мач буквално бие сам Италия, той не се лакоми да вкарва головете, мача е 4:1 , той вкарва само 1, но прави другите 3. Дефакто мача е Пеле - Италия 4:1 :). Това е ПЕЛЕ !!!
95
1
 
23
 
! Отговори
Поклон пред краля преди 1 година
Поклон пред футболиста Пеле, който с огромния си талант, магията в краката си и спортменството си накара десетки поколения и милиони хора от цял свят в последния повече от отполовин век да обикнат футбола за цял живот. Светла му памет!
94
3
 
11
 
! Отговори
БРАЗИЛИЯ е ПЕЛЕ преди 1 година
Забравих нещо , но те са толкова много неща за ПЕЛЕ. Най-вероятно много хора ще си помислят "тоя лудия фен на Бразилия и Пеле се напи и не знае какви ги плямпа". За това ще ви го кажа само, а вие сами можете да си проверите в чичо Г дали е така. 1967 година, Сантос с Пеле отиват в Нигерия, където има гражданска война...и ....войната спира. Останалото го прочетете в гугъл.
93
1
 
24
 
! Отговори
БРАЗИЛИЯ е ПЕЛЕ преди 1 година
Ако не знаете, Пеле освен Кралят на футбола, беше и много, много голям спортист. Когато 1966 година го ритат като магаре, той се превива от болки, става после и подава ръка на футболиста, който го е ритнал зверски. Като луд фен на Бразилия, аз знам какво е за нас врагът Аржентина (тука очаквам много минуси, че мразя Аржентина), а той обича Марадона като собствен син, двамата бяха много близки. Пеле беше много скромен и земен човек, един на милиард се раждат такива хора !!!! Почивай в мир ПЕЛЕ !
92
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То телевизори е нямало. Къде ще го гледат?
91
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По бай Тошово време ше гледат мач на Пеле, *** през крив макарон.
90
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много сте гледали вие мач на Пеле. Чули, че е краля и повтарят като папагали.
89
0
 
13
 
! Отговори
Чендов преди 1 година
Още преживе,всички с пълно основание го наричаха Краля на футбола.Поклон пред великият футболист и човек Пеле!
88
10
 
7
 
! Отговори
Чакаме преди 1 година
Жужето от кремлин
87
0
 
10
 
! Отговори
до 119 преди 1 година
Не е куцал Гаринча, но тази разлика в дължината в краката много му е помогнала да прави финтове. Бързо изгрява и бързо залязва. Умира в мизерия. А Пеле има дълга и успешна кариера. Над 1000 гола в официални мачове.
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има един бразилски футболист, който се ражда с недъг. Единият му крак е със 7 см по-къс от другия. Този куцаш футболист се казва Гаринча и казват, че даже е бил по-велик от Пеле. Все пак да играеш куц и да си най-великият не е лесно. Но ето че Пеле и Гаринча се събраха на оня свят...
85
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марадона е по-добър казах. Айде.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 96 Едвали може да направиш преценка за футболист от 5 мача :)) НЕ ми звучи сериозно. Всичко останало е магията на НЕтехнологичното време... легенди... чух..казаха...вестници... снимки... и мистика. Самата мистика ражда много герои.--------------------------------------------Има много клипове в Youtube, примерно "Kings of 1970 - Pele". Да,разбира се, компилация е от най-добрите му изпълнения от Мексико е, но може да се придобие представа какъв играч е бил
83
2
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Наистина голям футболист и спортсмен на терена и извън него. А не като смехуркото ПеналМеси, Марадона с неговата "наркоманска ръка" от 1986 г., клоуните Роналдо и Неймар и всички останали тям подобни симуланти и циркаджии. Бог да го прости!
82
1
 
6
 
! Отговори
Мечът на крал Артур преди 1 година
В районното:- Как се казваш?- Артур.- Защо те задържахме, Артуре?- Ми сигурно щот съм крал.