Пеле след отпадането на Бразилия в Катар: След поражение се учим

Бразилците да си спомнят какво ни доведе до първите пет звезди на гърдите ни, написа той
18 дек 2022 17:50, Анисия Иванова
2
Пеле след отпадането на Бразилия в Катар: След поражение се учим
Снимка: БГНЕС

Легендата Пеле, който продължава да се лекува в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, коментира в отворено писмо до футболната общественост след отпадането на Бразилия от Световното първенство в Катар. "Селесао" отпадна на четвъртфиналите след изпълнение на дузпи срещу тима на Хърватия, който стигна до бронзовите медали.

Ето какво написа Пеле:

"Животът е една възможност. Какво ще правим с него зависи от самите нас. Разбираме го и правилно, и грешно. Победата ни възнаграждава с тържество. След поражение се учим. Животът винаги е щедър и предлага нови начала. С всеки изминал ден започваме нов път. И в този цикъл ние храним мечти, които никога не умират, независимо от спънките по време на пътуването.

Това важи за всички, но когато искате да бъдете футболист, възможностите са много по-малко, а мечтите много по-далечни. Препъванията не са по-болезнени отколкото на някого другиго. Те обаче се съдят от много повече хора, не мислите ли? И честно казано, победите се празнуват много повече.

Въпреки болката, която изпитваме с отпадането ни от Световното първенство, моля бразилците да си спомнят какво ни доведе до първите пет звезди на гърдите ни. Любовта е движещата сила".

Още спортни новини на: gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: футболКатарПеле
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации