Арина Сабаленка триумфира на Australian Open

Беларуската тенисистка победи на финала Рибакина (Казахстан)
28 яну 2023 13:39, Елка Василева
24
 Арина Сабаленка триумфира на Australian Open
Снимка: БГНЕС

Арина Сабаленка спечели Australian Open, побеждавайки на финала Елена Рибакина (Казахстан) с 4:6, 6:3, 6:4 за 2 часа и 29 минути.

За първата ракета на Беларус това е първа титла от Големия шлем. Това беше и нейният първи финал в турнирите от голямата четворка. Тя има достигнати полуфинали на Уимбълдън и US Open.

Сабаленка пропиля цели три мачбола на сервиса си в десетия гейм на решителния трети сет, но успя при четвъртата си точка за спечелване на турнира, след като Рибакина не намери корта с форхенда си.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко извън темата ама е интересно да се отбележи.. На финал при жените рускиня и беларускиня, шампионки на двойки при жените чехкини, на финал при мъжете сърбин и грък.. В тениса доминацията на източноевропейците е впечатляваща.. И поне що се отнася до жените, качествения генетичен материал по ВСИЧКО изглежда, че е в източна Европа..
12
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Сабаленка има татуиран тигър на ръката , Кокинакис - пеперуди на бедрото . Ако се съберат , ще питаме - кой е мъжът в семейството?
11
3
 
1
 
! Отговори
Краси преди 1 година
До АнонименМи заминавай!Ама благинките на Запада повече ти харесват !
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беларус и Русия ще ни оправят! Да живее братските дружба Русия-Беларус-България!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето и в тениса бият.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Силно играха и двете и всяка една от тях заслужаваше титлата. Родената в Москва Рибакина игра с малко повече ум, а родената в Минск Сабаленка с малко повече сила. Браво и на двете
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Силно играха и двете и всяка една от тях заслужаваше титлата. Идейната в Москва Рибакина игра с малко повече ум, а одената в Минск Сабаленка с малко повече сила. Браво и на двете
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
що ме триете бе!? сабалемка живее в фащ ,флорида, както и оная дългата рускиня с бонбоните, милионерки са в $ не в рубли
5
8
 
2
 
! Отговори
фори преди 1 година
Рибакина игра без мисъл. Затова и загуби мача.
4
4
 
3
 
! Отговори
Сабаленка преди 1 година
по-рано тъй към 5
3
4
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
СВЕТА САМО ПОСТРАДА ОТ САНКЦИИТЕ НА БАЙДЪНЧО И УРСЪСЕЛ ФОРДОЛНОЛАЙНО !!! НО ИМАШЕ И УМНИ ХОРА , КОИТО НЕ НИ ЛИШИХА ОТ КРАСОТАТА В СПОРТА !!!
2
4
 
25
 
! Отговори
Браво Беларус преди 1 година
Момичето е от Беларус. Наведените на Козяк медии не смеят да напишат това. И м. а.л. оумните организатори в Австралия колкото и да забраняват знамената на Русия и Беларус...все пак най силните печелят !
1
4
 
22
 
! Отговори
Рук за ФАЩ преди 1 година
Сега няма ли да отстраните момичето, защото е по добра от назобените Афро американки...Така и в останалите спортове забраниха на Русия да участва защото ги бие навсякъде. Както се казва Аванта за по слабите. Олимпиада и Световно първенство без Русия са като жена без .ици

Спонсорирани публикации