Сираков обяви дълговете на Левски към НАП

Изчистването им е приоритет
Обновена: 9 мар 2023 16:57 | 9 мар 2023 16:56, Росен Стойчев
21
Сираков обяви дълговете на Левски към НАП
Снимка: БГНЕС

Дълговете на футболен клуб Левски към Националната агенция за приходите е 11 800 000 лева към 1-ви март. Това съобщи финансистът Венцислав Димитров на пресконференция, на която бе редом до мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков, съобщи Гол.бг.

"По мои сметки дългът на клуба е 11,8 милиона лева към НАП към 1-ви март.

Още по темата
Той става абсолютен приоритет за клуба. За съжаление, не може да се плати наведнъж, защото няма откъде да ни паднат 20 милиона лева. Споразумението, според което Левски е трябвало да плаща по 143 хиляди лева на НАП всеки месец е изтекло", каза той.

"В последната година Левски изплати много дългове към клубове, футболисти и фирми, като големият губещ бе НАП. Това съм го казвал и в разговори с тях. Но без да погасим другите задължения, Левски нямаше да вземе лиценз и вече нямаше да го има. Направихме първата стъпка, като отворихме сметка, от която всичко до стотинка отива в НАП. За 10-12 дни са събрани 188 хиляди лева. Благодаря отново на нашите привърженици. Все още не съм прехвърлил 30% от акциите на клуба на Тити Папазов, но вече говорих с него и той на момента се съгласи 10% от тези акции да бъдат пуснати в продажба", каза Наско Сираков.

Мажоритарният собственик на клуба обяви, че има интерес към новата емисия от акции има както от физически лица, така и от юридически. Той се надява дългът на клуба и репутацията му да бъде изчистена много по-бързо от срок за 2-3 години. От Левски имат и нови стъпки за погасяването на дълга, които ще бъдат обявени още до края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
6
 
! Отговори
Гонзо сините преди 1 година
Полудявамеееее, Б окръжна ни зовееее...
15
2
 
5
 
! Отговори
Решение преди 1 година
Задача. Ако феновете събират по 188 хил лв. за 10 дни, за колко дни ще съберат 11,8 млн. лв? Решение (11800000:188000)*10=627 дни и 16 часа. Или 1 год., 8 мес, 19 дни и 16 часа.
14
3
 
11
 
! Отговори
Фермер преди 1 година
Докога ще слушам мученето на някакъв псевдособственик на фалирала говедовъдна ферма? Продавай читавите ***, закривай обора и кой откъде е!
13
2
 
6
 
! Отговори
само не говори преди 1 година
До АнонименЗа имена.Толкова позор и резилища донесохте на българския футбол че нямат чет.Това го остави ама така да петните името на Дякона го няма никъде.Вие сте били Левски-ако Левски беше като вас никои нямаше да го помни.
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, припоците трябва да си сменят името - в България няма футболен клуб, свързан с БА, още по- малко ведомствен. Това е частен спортен клуб извън редиците на армията. Армейци се наричаха играчите на ЦСКА "Септемврийско знаме" защото бяха служители на военното министерство и армията. Сега играчи от Габон и Кабо верде ги наричат армейци - сигурно от ЧВК на Г. Ганчев??? И пак се уредиха с държавно участие, така че да замълчат.
11
3
 
5
 
! Отговори
е това е истината преди 1 година
До Един Българин до 7Наистина са отбор на народа.Когато паднат цял народ се радва.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е на ЦСКА през 2008 за 80000 им отнеха титлата и възможността да играят в ШЛ, като бяха първи с 16т. разлика пред Левски ама нищо. Оттогава ви тръгна невървежа и ще продължи още дълго.
9
3
 
17
 
! Отговори
ДВ преди 1 година
НАП да се вземат в ръце, да осчетоводят активите ако въобще има такива. Да вземат всичко което могат и да приключат с тези безкрайни саги. Имало Левски, няма Левски...какво толкова има да му мислят и да изразходват народни пари за някакъв безличен клуб с "велика" история.
8
22
 
2
 
! Отговори
Един Българин до 7 преди 1 година
Държавата е с тях и трябва да бъде с тях, защото са най-популярният и обичан Български отбор, а не като оня с четирите букви, тирето и петолъчката, създаден от партия официално обявена за престъпна! Дано си разбрал, ако не си син или внук на някой червен престъпник!
7
0
 
9
 
! Отговори
фермер преди 1 година
Е защо от обикновенните частници без държавна протекция са длъжни да си плащат ДДС за гориво , материали , транспорт , инструменти и т. н. Да си подават данъчна декларация. А футболистите да са в загуба и да ги креят . В същото положение и Топлофикация АД С МИЛИОНИ загуба. И тридесет години не се реформира или преватизира.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сами срещу всички хаха ако държавата не беше с тях,досега да бяха фалирали отдавна !
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забелязвате ли как точно на НАП не плащат? На собствената си държава? Това ако беше в Италия или Испания например да са ги изхвърлили в трета група и отговорните по затворите с големи глоби и забрана да се занимават с ръководене на футбол за години наред. Но тук явно имат политически чадър щом държавата не си търси парите. Това е кражба от държавата.
4
6
 
18
 
! Отговори
ПАСТОР преди 1 година
ОТБОРА НА ГЕРБ!ПАК ЩЕ СЕ СПАСЯТ ТИЯ ХРАНТУТНИЦИ!!!
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еee колко са 12 млн за отбора на народа? Всеки левскар ще дари по 100 лева и готово, Сираков пак ще може да друса мазна чалга с Перуций.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди лиценза са мнго активни..... на приказки. След това, до догодина....
1
0
 
21
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 1 година
ТОЗИ ОТ СНИМКАТА МНОГО ПРИЛИЧА НА ЕДНА ТИКВАТА УПРАВЛЯВАЛА 12 ГОД. МАНИПУЛАТОРИ.