Фенове на "Левски" обвиниха Наско Сираков в лъжа

Те поискаха той да депозира акциите на отбора
13 мар 2023 13:58, Нели Христова
21
Фенове на "Левски" обвиниха Наско Сираков в лъжа
Снимка: БГНЕС

Борбата за власт в "Левски" продължава да ескалира. На фона на тежката финансова криза в клуба, от най-голямото фенско сдружение "Левски на левскарите" призова за оставки на най-високо ниво.

На пресконференция от ръководството на сдружението бяха категорични, че клубът не може да функционира повече по този начин и е крайно време лъжците да си понесат отговорността.

И директно посочиха кой е човекът, който не казва истината - Наско Сираков.

Феновете дадоха безброй примери за груби управленски грешки на собственика и затова го призоваха да предаде акциите. А ако той се съгласи, клубът ще жъде собственост на феновете, като ще продължи да се управлява от досегашния екип.

"В края на подготвителния период тази година г-н Станимир Стоилов изнесе информация, че за футболисти от нашия отбор е имало интерес и оферти в размер на близо 6 милиона лева. След което изпълнителният директор г-н Ивайло Ивков потвърди тази информация, но след това се случи така, че мажоритарният акционер на клуба определи тази информация като класическа лъжа. Интересно е, че се оказа, че не е лъжа. И има съответните документи за това.

Затова го призоваваме да депозира акциите на "Левски". Той неведнъж каза, че не е собственик, а пазител на акциите. Щом не може да управлява клуба адекватно и допуска огромни грешки, нека даде шанс на тези, към които постоянно се обръща за помощ - левскарската общност. А ние ще изберем за членове на Надзорния съвет на "Левски" Станимир Стоилов и Ивайлов Ивков. Това е работещият тандем, но не им се дава възможност да работят. Ще намерим начин за финансиране, заедно с генералния спонсор. Нека опитаме заедно да си спасим отбора", заяви председателят на сдружението Димитър Костадинов.

А като примери за управленски издънки бяха посочени преговорите на Сираков с мнимия милиардер Джо Диксън, провалът на сделката с компанията на Драган Шолак, както и отказът да се продадат играчи за 6 милиона лева тази зима.

Феновете посочиха и още една огромна лъжа на Сираков - че има постигнато споразумение с НАП. Както е ясно, "Левски" дължи близо 12 милиона лева на държавната приходна агенция, а сметките му са запорирани. Освен това, има реална опасност за неполучаване на лиценз за новия сезон.

"Когато Сираков встъпи в длъжност преди 3 години, задълженията към НАП бяха 5 милиона лева. Сега са повече от двойно. Което очевидно показва, че клубът се управлява грешно. Сираков каза, че е постигнал ново споразумение с НАП - това е поредната лъжа.

Тъй като не сме плащали вноските по старото споразумение, то престава да съществува, а ново по закон е невъзможно да се подпише. Затова от НАП запорират клубните сметки и удържат автоматично 30 процента от приходите. Това не е споразумение, а санкция. На практика НАП в момента се разпорежда с финансите на "Левски", допълниха от сдружението.

За финал Сираков беше обвинен, че е прекъснал комуникацията с феновете и се обръща към тях само за финансови дарения, а също така е нанесъл непоправими щети по имиджа на клуба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Fena преди 1 година
В този свят не може да търсиш само далаверата. Божков застана зад клуба в най-трудните времена, редното, честното и правилното беше да застанем зад него. Всички левскари. И той си го каза човека: ето Ви матриала, избирайте! И ние избрахме - най-голямата далавера от всички. Видяха кьорсофра и се наредиха с Тити двамата... Хак ни е сега!
16
1
 
6
 
! Отговори
Владо преди 1 година
Прав е Сираков, че е нямало оферти - това 5-6 милиона, не е сериозно за тези звезди...
15
2
 
5
 
! Отговори
фен преди 1 година
Няма нищо страшно да фалираш, ставаш и продължаващ. Феновете прекалено късно се сещат за някои неща и се надяват на некви чудеса. Чудесата се случиха в цска, на нас такива чудеса не ни трябват. Не мисля че феновете Левски могат да се подиграят с отбора си, както направиха в тирето.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия от СЗНКП дето обвиняват Сираков в лъжа са въпросните хора с връзки в политиката и криминалните среди. Разбирай Герб.
13
0
 
0
 
! Отговори
ЦСКА преди 1 година
10 ти си Блека нали? Наздраве
12
0
 
5
 
! Отговори
Наско преди 1 година
Хора на които си показвах задните части като футболист на Славия не заслужават друго ! За комар си трябва пара . Около отбора винаги има папки ,които прибирам с удоволствие. Освен това феновете са до болка верни ( не мога да ги разбера ,честно) и отделят от залъка си . Аз се възползвам от тяхната наивност с измамни думи и повечето ми вярват . Така ще има за игра джобни още много години .
11
1
 
1
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До Карл Бенц Именно!!! И в Я група да отидем временно, но да си платим дълговете. Това с растящите дългове е безумие...п.п. Не всички сме се смяли на Цска най-малкото защото не е същото без "вечен враг" ...а сега и Етрополе няма да имат...
10
0
 
2
 
! Отговори
Бай Урко преди 1 година
Най добре е да фалират и да вземат лиценза на Малеш-Микрево,или на Левски -Ракитово,така поне името ще запазят!!!
9
0
 
9
 
! Отговори
ам чи то преди 1 година
Закривайте ги, и без това за нищо не стават!
8
1
 
10
 
! Отговори
Карл Бенц преди 1 година
Когато нямаш пари си стискаш ***, а не взимаш заплата по 20, 30, 40 , 50000 лева.И феновете само да плащат!?
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смяха се на ЦСКА за фалита - ей ги къде стигнахаСмяха се на ЦСКА каква заслужила легенда е Стойчо Младенов - ей им сега СираковСмяха се на ЦСКА за лиценза на Литекс - нещата вървят, че и те ще търсят чужд лицензАбе, голям смях падна преди, пък сега още по-голям ще пада :)
6
0
 
11
 
! Отговори
фергюсън преди 1 година
Наско няма думата. Точишкатс е държи жена му.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя никога не е бил искрен като човек.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не знам защо се очаква някакъв приличен ритнитопко да е добър мениджър, който да измъква отбора от финансови и други кризи?! Напротив, статистиката показва, че много рядко такива хора са супер успешни и на двете места. Така че фк левски да си намерят подходящ мениджър, нефутболист.
3
0
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Наско к0мара да е откаэал 6 милиона, нещо те ми се верва
2
1
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
На тениските им да пише НАП - основен спонсор! Закриване и пращане в Щ- група :)))))))))))))))))))))
1
1
 
17
 
! Отговори
Жалко преди 1 година
Наско превьрна една емблема в - клуб от втора лига

Спонсорирани публикации