6 начина да победите бръчките

Забавете появата им с няколко лесни стъпки
27 мар 2023 07:17, Дарена Найденова
4
 6 начина да победите бръчките
Снимка: iStock

Бръчките са естествена и универсална част от процеса на стареене. С напредването на възрастта се появява напълно нормално разграждане на здравите еластинови и колагенови влакна в кожата. Факторите на околната среда и начина на живот - излагане на слънце, замърсяване на въздуха и тютюнопушене - могат да влошат този срив. Генетиката също играе роля, когато става въпрос за това как и кога се появяват фините линии и бръчките.

Истината е, че без значение какво може да обещае серумът или лечението при специалист, наистина няма начин да се отървете напълно от бръчките завинаги. Като се има предвид това, много неща могат да помогнат за забавянето и изглаждането им.

1. Слънцезащита

Както се казва, най-добрата атака е добрата защита, което със сигурност е вярно по отношение на слънцезащитните продукти и бръчките. Излагането на слънце, особено на UVA лъчи, е основният виновник, когато става дума за ускорено разграждане на колаген и еластин. Тези лъчи проникват през облаци и дори през стъкло, поради което е важно да носите широкоспектърен слънцезащитен крем с най-малко 30 фактор през цялата година, независимо от времето навън. Разбира се, това няма да помогне за изглаждане на бръчките, които вече имате, но със сигурност ще помогне за предотвратяване на образуването на нови.

2. Продукти с витамин С

Помислете за поставяне на серум с витамин С преди слънцезащитния крем за допълнителна борба с бръчките. Мощният антиоксидант помага по два начина - подпомага производството на колаген и намалява фотостареенето и увреждането от слънчевата ултравиолетова светлина. Освен това има и допълнително предимство, помагайки за избледяването на хипергиментацията.

Има много различни версии на витамин С, налични в продуктите за грижа за кожата без рецепт,а но I-аскорбиновата киселина е най-чистата и най-мощната, която дерматолозите препоръчват да търсите.

3. Ретиноиди

Може да се каже, че няма клас съставки, които са по-добре проучени или възхвалявани за борба с бръчките от ретиноидите. Те са производни на витамин А и могат да стимулират производството на колаген и да предотвратяват активирането на ензимите, разрушаващи колагена.

Добрата новина е, че има широк спектър от опции - от серуми с ретинол без рецепта до третиноид с рецепта. Въпреки това, без значение коя от тях ще изберете, ще отнеме известно време на кожата да свикне с мощната съставка. Ретиноидите са известни с дразнещи странични ефекти, включително пилинг, сухота и зачервяване. Ще отнеме време да видите резултатите, но добавянето на локален ретиноид ще доведе до дългосрочни подобрения в кожата, включително изглаждане на фините линии и бръчките.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: бръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
ахахахахаха преди 1 година
хахахахахах
2
0
 
1
 
! Отговори
ахахахахаха преди 1 година
моделите по пейките и те доста опъ нати, оу, ама как ще го преживеем това хахаха
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашият редовен модел няма как да не се сбръчка, защото има рязка мимика, много се хили.

Спонсорирани публикации