Манчестър Юнайтед разби Челси с 4:1, гарантира си участие в ШЛ

Ман Юнайтед събра актив от 72 точки и е на третото място в класирането
26 май 2023 07:30, Анисия Иванова
5
Манчестър Юнайтед разби Челси с 4:1, гарантира си участие в ШЛ
Снимка: БГНЕС

"Манчестър Юнайтед" разби с 4:1 "Челси" и уби мечтата на "Ливърпул" за финиширане в Топ 4 на Висшата лига. Успехът над лондончани подсигури сигурното участие на "червените дяволи“ в Шампионската лига през следващия сезон.

Стартът на голеадата във вратата на Челси дадоха Каземиро и Антони Марсиал, които с попаденията си предрешиха крайния изход още преди почивката на двубоя на "Олд Трафорд“. След антракта Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд довършиха тима на Франк Лампард. Жоао Феликс вкара почетното попадение за "Челси" малко преди края.

За съжаление на мениджъра си Ерик тен Хаг домакините дадоха и свидна жертва, след като Антони получи тежка контузия на глезена и напусна принудително още в 29-ата минута.

Така Ман Юнайтед събра актив от 72 точки и излезе на третото място в класирането кръг преди края на сезона. В последния си мач „червените дяволи“ ще приемат Фулъм и ще имат възможност да си гарантират бронзовите медали. Челси остава на 12-ата позиция с 43 пункта.

Подробности за срещата на gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
ЛузЬрски хленч преди 10 месеца
и истерични писъци рано сутрин... Безценно :)
4
2
 
0
 
! Отговори
МанчебезСър Умряйтед преди 10 месеца
без съдийска подкрепа.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво. Добра втора част на сезона. Най-после всичко си дойде на мястото в класирането. Ливърпул извън топ 4, Юнайтед в топ 4 :))
2
4
 
4
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 месеца
В ШЛ ще играе отборът, който падна с 8 на 0 от Ливърпул
1
3
 
0
 
! Отговори
Извод преди 10 месеца
Чист късмет, че Ман Юнайтед се борят за Топ 4. И то благодарение на Тен Хаг. Формата им е пълен зигзаг - победи загуби победи загуби... липсва постоянство като при Сити, което трябва да се отработи следващия сезон.

Спонсорирани публикации