Кръстаич: Очаквам повече енергия от футболистите

Предстоят важни мачове за националния отбор
16 юни 2023 21:40, Росен Стойчев
5
Кръстаич: Очаквам повече енергия от футболистите
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на България Младен Кърстаич очаква тежък мач срещу Литва утре в групa G от Европейските квалификации. Той отдаде заслуженото на съперника, наричайки го "млад, но искащ да се докаже отбор". Кърстаич допълни, че мачът с Черна гора е изиграл негативно психологическо влияние върху отбора, което е нормално предвид младостта на играчите, съобщи Gol.bg.

Срещата Литва - България започва в 16.00 часа, като и двата отбора са без точков актив.

Още по темата

"Най-важното нещо е да спечелим 3 точки, но ще бъде тежък мач. Очакваме да бъде трудно, защото играем срещу млад и перспективен отбор като Литва. Също така очаквам повече енергия от нашите футболисти. В последните 3-4 дни тренирахме много добре и очаквам нашите футболисти да дадат максимума си", заяви селекционерът на България.

"Срещу Черна гора доминирахме и заслужавахме по-добър резултат. Заслужавахме равенство поне. Този мач срещу Черна гора обаче оказа своето негативно влияние, но това е защото сме млад отбор и перспективен. И този отбор ще играе 10 години заедно. Срещу Унгария през първото полувреме бяхме малко уплашени, но им трябва малко време, за да преодолеят такива колебания. И все пак има разлика между контроли и официални мачове. Не искам моите играчи да усещат напрежение. Все пак става дума за играчи, които нямат опит. Ако трябва някой да чувства напрежението, то трябва да е за мене".

На въпрос какво мисли за противника, той отговори: "Литовците са млад отбор, подобен на нашия, желаещ да се доказва, но все още изграждащ се. Щастлив съм, че ще играем на нов стадион, но още не съм го виждал. сега ще се запознаем с условията на тренировката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Не е за вярване преди 10 месеца
До какво дъно е паднал нашия футбол. Ако през 80те,90те началото на новия век, някой ми беше казал че след 20 години ще губим мачове от такива отбори от които падаме сега, щях да му се изсмея. Невероятно е какви футболисти са се появявали преди и какви сега. Изумително
2
0
 
5
 
! Отговори
Гацо Бацов преди 10 месеца
Футболните джуджета млад и перспективен отбор ли ги наричат вече. Трябва да си признаем, че сме в групата на футболните джуджета като Андора, Лихтенщайн, Сан Марино и Малта, дори Лихтенщайн и Литва ни превъзхождат.
1
0
 
5
 
! Отговори
Х преди 10 месеца
Аутсайдери сме.