БФС се уплаши от протести, преместиха България - Унгария в Пловдив

Имало сигнали за готвени безредици, публика няма да има
96
БФС се уплаши от протести, преместиха България - Унгария в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Мачът между националните отбори на България и Унгария от квалификациите за Евро 2024 на 16 ноември ще се играе в Пловдив вместо в София, както бе предвидено първоначално. Причината са "сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред", съобщават от БФС, като с това се визира планираният протест срещу ръководството на централата по време на двубоя. Като допълнение на мача няма да бъдат допуснати зрители.

До решението срещата да се премести от Националния стадион "Васил Левски" на стадион "Христо Ботев" в Пловдив се стига след препоръка от УЕФА.

"Европейската футболна централа изпрати официално писмо до Българския футболен съюз, с което препоръчва квалификацията за ЕВРО 2024 между България и Унгария, насрочена за 16 ноември, да бъде изместена на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Причината за това е високата оценка на риска след анализ от страна на отдела по сигурност и безопасност на УЕФА. Заради сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред, експертите на централата поискаха формални становища от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз, като след допълнителна комуникация с Унгарската футболна федерация, се стигна до решението европейската квалификация да се проведе на 16 ноември, четвъртък, от 19:00 часа, на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, при закрити врата. По-ранният час на двубоя е съобразен с програмата за пътуване на гостите от Унгария, които ще заминат за родината си веднага след края на мача", заявяват от БФС.

След унизителните загуби от Литва и Албания през октомври в социалните мрежи започна да се организира масов протест срещу ръководството на БФС, който да се състои на Националния стадион по време на мача с Унгария на 16 ноември. Тази среща ще бъде и дебют за новия национален селекционер Илиан Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: БФС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя горе на снимката от коя порода шмекери е?
61
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Един с/у всички , и всички против един Перукан !
60
0
 
39
 
! Отговори
Чоко преди 6 месеца
Незабвна оставка на цялото ръководство и свикване на легитимен конгрес без участието на който и да е от досегашното ръководство. Срам и позор за тези нещастници. Всички на бунт и пред БФС. А повиканите национали да откажат повиквателните и да станат съпричастни към тежненията на феновете.
59
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма фенове - няма проблем - другаря Перука.
58
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този жалък човек е супер неадекватен! Каква наглост. Щели да го освиркват и затова без публика. Ами да не го дават и по телевизията и да не пише нищо в медиите най добре! Така никой няма да знае нищо!
57
0
 
32
 
! Отговори
ЛоШо преди 6 месеца
- Къде е Държавата !- Къде е министъра на спорта! - Къде е премиера !
56
0
 
23
 
! Отговори
ЛоШо преди 6 месеца
Преди години ултраси натрушиха стъклата на БФС... Имам усещане, че нещата може и да се повторят. Дано да не съм лош пророк и мафията сама да напусне българския футбол и защо не държавата!
55
0
 
48
 
! Отговори
майнатаун преди 6 месеца
Да лишиш националния отбор от публика, за да не те освиркват, си е чисто н.а.с.и.ране. Да с перука и с памперс е неудобно, но фътболът е за хората.
54
35
 
0
 
! Отговори
Левски 1914 преди 6 месеца
Айде да млъкнете всички вече! Все пък Боби Михайлов ви е виновен. Той ли да слезе да играе. Той работата си я върши, но треньорите и фудболистите - не! В БФС са само успели и заслужили спортисти, а не някой нейзвесни. Доказа ли са се на зелениятерен, така че не трябва да се плюе потах, а по некъдърните ни играчи и тренйори!
53
0
 
26
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 6 месеца
Бобката не е ли вече в онези години, в които да смени перуката с малко по-прошарени косми?!
52
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Браво, Боби! Дръж мелезите далеч от стадионите! Футболът е за мериджеи и анталигентни ора, а не за ***! Боби Президент! Само глупавите хора не виждат, че футболът ни е във възход! Колко вече десетилетия нямаме загуба на европейски и световно! ;) Браво, Боби!
51
0
 
21
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 месеца
Трябва да има Баташкото клане, тая *** БФС да се маха .
50
0
 
27
 
! Отговори
Бг Маке преди 6 месеца
В историята ке влеземе,на националнио отбор Българскиот футболен съюз не иска публика!Това на колко ракии го реши Перукан Преславски!
49
0
 
14
 
! Отговори
Трагедия БФС преди 6 месеца
Отборите ни от А група вече с мъка се класират за най-слабия европейски турнир - Лигата на нациите. Чудо е ако имаме 2 отбора играещи в Евротурнири. Националите ни падат от аматьорски отбори. Футбола който се играе в България е морално остарял. Да може да е интересно за гледане защото си я има и тръпката и простотийката пък и са си наще, но като цяло футбол не играят много. Повечето време лежат по терена или си подават на ходом.
48
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ФЪФ Бг не можем да свалим Перуканто , а сме тръгНАле Баце да сваляме ...
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Алооо , БФС , има и други дни , ако мЪ разбрахте !
46
0
 
15
 
! Отговори
БФС издънки преди 6 месеца
Много нагли типове са БФС! Националния отбор е отражение на футбола който се играе в А група, а в А група се играе бавен футбол, с много прекъсвания, лежане и накъсване на играта. Играчите от А група не са свикнали да играят с темпо. За това положение е отговроно БФС, чиито съдии правят играта в А група бавна мудна и като цяло остаряла или несъответстваща на стандартите в европейския съвременния футбол.
45
0
 
36
 
! Отговори
ганьо преди 6 месеца
Подавяй ОСТАВКА незабавно бе перуко смотана
44
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Боби да внимава, че тези дни има силен вятър и може да му отнесе перуката...
43
0
 
37
 
! Отговори
Долу БФС преди 6 месеца
СРАМ И ПОЗОР! ДО КОГА....?????? Перука, сливенски плешивец, Емчо пияницата... ДО КОГА БЕ ХОРА???? МАХНЕТЕ СЕ, ЧЕ СТАНАХМЕ ЗА СРАМ ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗАРАДИ ВАС!