БФС се уплаши от протести, преместиха България - Унгария в Пловдив

Имало сигнали за готвени безредици, публика няма да има
96
БФС се уплаши от протести, преместиха България - Унгария в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Мачът между националните отбори на България и Унгария от квалификациите за Евро 2024 на 16 ноември ще се играе в Пловдив вместо в София, както бе предвидено първоначално. Причината са "сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред", съобщават от БФС, като с това се визира планираният протест срещу ръководството на централата по време на двубоя. Като допълнение на мача няма да бъдат допуснати зрители.

До решението срещата да се премести от Националния стадион "Васил Левски" на стадион "Христо Ботев" в Пловдив се стига след препоръка от УЕФА.

"Европейската футболна централа изпрати официално писмо до Българския футболен съюз, с което препоръчва квалификацията за ЕВРО 2024 между България и Унгария, насрочена за 16 ноември, да бъде изместена на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Причината за това е високата оценка на риска след анализ от страна на отдела по сигурност и безопасност на УЕФА. Заради сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред, експертите на централата поискаха формални становища от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз, като след допълнителна комуникация с Унгарската футболна федерация, се стигна до решението европейската квалификация да се проведе на 16 ноември, четвъртък, от 19:00 часа, на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, при закрити врата. По-ранният час на двубоя е съобразен с програмата за пътуване на гостите от Унгария, които ще заминат за родината си веднага след края на мача", заявяват от БФС.

След унизителните загуби от Литва и Албания през октомври в социалните мрежи започна да се организира масов протест срещу ръководството на БФС, който да се състои на Националния стадион по време на мача с Унгария на 16 ноември. Тази среща ще бъде и дебют за новия национален селекционер Илиан Илиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: БФС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
19
 
! Отговори
До Уефа. преди 6 месеца
На Бобиту му се е доходило на мач и за да не яде бой ще е на затворени врати.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На Перуканя му настръхнала перуката...Много сте умни бе. Освен тва параноични - привижда му се едва ли не въоръжено въстание. Освен това с огромно его - не ще да го освиркват. То докато почне мача в Пловдив и там ше ви освиркат.
20
0
 
30
 
! Отговори
Екстенжън преди 6 месеца
Бобсъна да напусне поста и вместо протести по улиците ще има всенародни веселия. Големи като през 1994 година.
19
0
 
28
 
! Отговори
Да забранят преди 6 месеца
И излъчването по телевизията.
18
0
 
26
 
! Отговори
Оставка.! преди 6 месеца
От 4 ти в света.... 4 ти ОТЗАД-напред........ Вече Косово ни мачка, като валяк....
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пазете се след мача,от малък перушан, който обича да лети с държавният рейндж по магистралата, трезвен като веждата, недрусан като семерджията и да гази и трепе хора. После се крие в угарта елин пелинска докато стар перушан го оправи.
16
0
 
36
 
! Отговори
Да,бе, преди 6 месеца
По препоръка на УЕФА .А защо УЕФА не препоръча на БФС да си подаде оставката?
15
5
 
23
 
! Отговори
А,ха Пловдив преди 6 месеца
Последната крепост на ГЕРБ.Срам сте пловдивчани.
14
0
 
23
 
! Отговори
Еми да преди 6 месеца
Пускай Преслава!
13
0
 
14
 
! Отговори
ето резултата , преди 6 месеца
2:0 за Унгария . Ако греша ме поправете . Като е без публика никой не ходи . Като знае резултата , никой не гледа .
12
0
 
54
 
! Отговори
1914 преди 6 месеца
Мисля, че е по-добре изобщо да не се играе мача. Това е подигравка с България - без наказание да се играе без публика, защото видиш ли перукан се уплашил. Нали никой не им искал оставките? Нали си вършат работата както трябва - от какво се притесниха, че чак помолиха УЕФА да прави мача на заторени врати. За какво е този мач - не е ли за публиката и феновете.По-добре да го отменят и маджарите да не се разкарват напразно...
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цялата УЕФА е пълна с алкохолизирани перуки
10
0
 
22
 
! Отговори
Gorskio преди 6 месеца
Важното е после Преслава да пее!
9
0
 
19
 
! Отговори
Ха,ха преди 6 месеца
Е,къде е Пловдив.Оротест пак ще има,но пред стадиона.
8
5
 
4
 
! Отговори
много добра идея преди 6 месеца
на мачове хората не са като всички . в блока нямаме нацисти с пречупени кръстове . Бомбаджии също . Повечето са селяни - пият ракиика, бачкат, ходят на село . Софянци също са ок . Няма припадъци и крясъци при вкаран гол . Класата на бг футбола не е висока . Няма звезди . Роналдо няма да дойде. Стоичков каквото дава е малко .
7
0
 
26
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Ха-ха , че и на пловдивското дерби в 18-тата минута публиката викаше " оставка" . Като на всички други мачове - 18 години стигат.
6
0
 
26
 
! Отговори
Мокет Михайлов преди 6 месеца
Където и да играят (Ганкиното) с това ръководство резилът им е гарантиран.
5
2
 
15
 
! Отговори
Пхахах преди 6 месеца
В Пловдив точно,а? СлОчаеност- не мисля, все пак остана най-голямата крепост на Гербиджа....
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние още ли имаме национален отбор по футбол?
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези ще излязат от там или с белезници или напред с краката. Нищо друго не може да ги измести, нито опозиция, нито протести, нито морал. За вредите, които нанесоха на българския футбол, Борислав Михайлов и Йордан Лечков в най-голяма степен, но и още други верни слуги, заслужават да бъдат задраскани от историята на спорта.