В кризисно положение остават 15 общини

Към момента евакуирани остават 819 души, 500 от които в с.Три водици, община Стамболийски, 230 са в Елин Пелин
15 авг 2005 18:18,

В 15 общини кризисното положение все още не е отменено, съобщиха от държавната агенция "Гражданска защита". Като цяло обстановката се нормализира, повечето от евакуираните хора са вече по домовете си.

Към момента евакуирани остават 819 души, 500 от които в с.Три водици, община Стамболийски, 230 са в Елин Пелин, 48 - в Смолян, в Нови Искър са 20, в Чепеларе - 12, в Неделино - 8 и в Баните - 1 човек.

В Смолян тази сутрин са доставени строителни материали за 350 000 лева, с които ще се ремонтират пострадали от ураганния вятър постройки в селата Смилян, Могилица, Вълчан, Липец, Чиплят, Змиево и Борово.

Отводнени и включени към електропреносната мрежа са подстанциите "Елин Пелин" и "Ардино". Възстановено е електрозахранването в областите Враца и Кърджали.

В община Криводол е приключило разчистването на храсти и дървета в реките Въртешница и Ботуня. В област Монтана реките все още се почистват.

Възстановена е защитната дига на р.Лесновска в района на с.Долни Богров и вече се работи по разчистване на речното корито.

Кралство Белгия е предоставило 120 000 чувала с пясък, като общата стойност на помощта е 55 000 евро, съобщават от "Гражданска защита". Очаква се и пристигането на хуманитарна помощ от Швейцария, състояща се от спални чували, спални комплекти, спасителни жилетки, защитни облекла, гумени ботуши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание