Огнеборците празнуват днес своя професионален празник

Столичните пожарникари ще положат цветя на паметните плочи на загиналите си колеги в завод "България" и в Цигарената фабрика
14 сеп 2005 09:44,
Огнеборците празнуват днес своя професионален празник
Снимка: Булфото
Национална служба "Пожарна и аварийна безопасност" /НСПАБ/ днес празнува своя професионален празник. По повод празника ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Незнайния войн.

Директорът на НСПАБ генерал-майор Кирил Войнов ще участва в работата на Международната научна конференция "Структура за сигурност на Балканите. Управление при кризи". На срещата ще бъде разискван проблемът за пожарната и аварийна безопасност като фактор на сигурността.

Форумът се провежда под егидата на президента Георги Първанов и съпътства Третата специализирана изложба "Защита и сигурност 2005" в Интер Експо център в столицата. В нея ще участват още НС "Жандармерия" и Академията на МВР. В конференцията ще се включат с доклади и други структури на министерството.

Столичните пожарникари ще положат цветя на паметните плочи на загиналите си колеги в завод "България" и в Цигарената фабрика по случай празника.

Юбилеят се свързва със 100-годишнината от първия пожарникарски събор и с 35 години от създаването на научно-приложна дейност към дирекцията.

Вечерта в Народния театър "Иван Вазов" ще започне тържественият концерт по случай празника на НСПАБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание