Строят еврозатвор в Плевен

Сега арестантите се тъпчели на 2 кв.м., като построят новия затвор щели да се ширят на 5,5 кв.м.
22 фев 2008 16:03,
5
Строят еврозатвор в Плевен
Снимка: AP

Държавното предприятие "Фонд затворно дело" ще изгради в Плевен затвор с капацитет до 1000 лишени от свобода или затворническо общежитие за 200 лишени от свобода и следствен арест за 60 души.

За целта правителството обяви имот -  публична държавна собственост, за имот - частна държавна собственост, и го предостави на държавното предприятие.

Имотът с площ  над 56 хиляди квадратни метра се намира на бул. "Георги Кочев" и в момента обслужва стопанската дейност на съществуващия затвор.

В момента затворът, затворническото общежитие и следственият арест в Плевен не отговарят на стандарта за площ на лишен от свобода /4-6 квадратни метра/, като при върхови натоварвания жилищната площ е по-малко от 2 квадратни метра на лишен от свобода.

Построяването на новата сграда ще гарантира по над 5.5 квадратни метра площ на човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 16 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЧЕРВЕНА ОЛИГАРХИЯ СИ СТРОИ СЪВРЕМЕНЕН ЗАТВОР ! И ЗАЩО ДА ХАРЧИМЕ ПАРИ И ДА ГИ ОТГЛЕЖДАМЕ КАТО БУБИ ??! НА ЕДИН СТАР КОРАБ ТОВАРИМЕ ОКОЛО 40 000 ГРЕШНИЦИ И НА 10 - 15 КИЛОМЕТРА ОТ БРЕГА ГО ПОТОПЯВАМЕ ! СЪД И ПРИСЪДА - ИЗПЪЛНЕНИ ! КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВО ДО 9то КОЛЕНО И НЕЩАТА ЩЕ ПОТРЪГНАТ ! ДЪРЖАВАТА ЩЕ ЦЪФТИ И ПРОЦЪФТЯВА ! А ТЕ ЗАТВОРИ , ПРЕТЕНЦИИ И ПРОЧЕЕ ! ДА НЕ БИ СЕГА ЗАТВОРИТЕ ДА СА ПО ЕДРОПЕИИСКИ СТАНДАРТ ! НАБУТАЛИ КОКОШКАРИТЕ КАТО ОВЦЕ ! И НЕ ВКАРВАТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МУТРИ ПОД ПРЕДЛОГ , ЧЕ НЯМА МЕСТА ! МАМИЦАТА ВИ ЧЕРВЕНА МАФИОТСКА , ИЗЕДНИЦИ С ИЗЕДНИЦИТЕ ! ЩЕ ГОРИТЕ В АДА , МАМКА ВИ !
3
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 16 години
Снимката е от "Син Сити 1",филма.А иначе да строят затвори,защото къде ще слагаме Доган и Станишев след като ги свалим от власт с 5-я вот на недоверие.
2
0
 
2
 
! Отговори
ОТ УПРАВАТА преди 16 години
Другаря митистър Пиян *** лично ще се нанесе в него с тия 4 дела дето е следствен тъкмо когато свършат с затворът и съдът ще го осъди ефективно ще ползвува новата си придобивкА:) А сега самоможе да се смее с парламента като шеметясъл !!!
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
ama za sega6noto pravitelstvo li se stroi?