Василев наточи сатъра за общинския чиновник

"Първо съкращаване на щатове, после - по-високи заплати", отсече министърът
19 юни 2008 12:49,
24
Василев наточи сатъра за общинския чиновник
Снимка: БГНЕС

"Повечето от общините не са започнали да правят съкращение в щатовете си и да оптимизират структурите и се надяват да им се размине, но ще настоявам правителството да има твърд подход към тези общини които нарушават закона за бюджета", обяви министърът на държавната администрация Николай Василев.

Той прогнозира, че административните структури, които не са извършили тази оптимизация в края на годината ще имат проблем.

По думите му има значителна диспропорция в заплащането в отделните общини, без логика.

"Ще се опитаме този проблем да бъде решен, както беше решен в областните администрации, където през 2005 г. имаше разлика в заплатите с около 100 лева, но след години последователни мерки, без да искаме пари от бюджета, а само с вътрешно преструктуриране изравнихме заплатите и сега в областните администрации те са към 700 лв", каза той.  

Василев обяви, че министерството на финансите готви много голямо съкращение.

По думите ме около 7000 души са съкратени от държавните администрации.

"Колкото по-рано се извършат съкращенията, толкова повече фонд ще остане за по-голямо увеличение на заплатите", добави министър Николай Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Прав си, братче!Ако беше тежко, щеше да има текучество, а не всички жени и любовници на някои мастити величия да се натискат в администрацията...Да станат учителки, или да отворят собствен бизес?Но не, сигурното си е сигурно..
22
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ало, я се събуди малко.Знаеш ли от кога жената, която сади теменужки в градинката до градския фонтан не е на щат в общината??? От както в тази скапана държава измислиха концесиите!!! Да не трябва да се слагат всички под един общ знаменател, но специално в тези общински служби има толкова много корупция,че никога няма да вдигнат заплатите,щото те сами си ги правят.
21
0
 
2
 
! Отговори
prosto az преди 15 години
До N 20-знаем-ги-тия-работи:Там е работата, че смотльо като теб нищо всъщност не знае. Смяташ, че всеки, който работи в някаква административна структура, по цял ден седи и чака точно теб, въшльото, да ти одере кожата. Е, да те светна - тези хода си имат доста друга работа, не си им точно ти на главата. Не смесвай общинската администрация с някои служители на КАТ например, където малък материален стимул гарантирано отваря по-бързо вратите. Не че и в общините няма ***. Но определено не е редно да се поставят всички под един знаменател.На всичкото отгоре медиите преекспонират значението на думата "чиновник". Явно забравят жалката си кариера от соц-годините, когато самите те бяха в точно тази жалка роля - писарушки на бюро, слаъпващи статийка след статийка, къде да възвеличаят някой отговорен другар или поредната партийна мъдрост, къде да размажат някой, уличен дори в нищожно съмнение във великомудрата партийна линия. По тази логика чиновници са не само работещите в голямата бяла сграда на общината, а и лекарите, учителите, библиотекарите, музейните работници, метачките по улицата (тези от "програмата за заетост"), градинарите по парковете - въобще всички, чиито заплати се изплащат от общинския бюджет.Хайде сега тези, които-ги-знаят-тия-работи, да идат при жената, която сади теменужки в градинката до градския фонтан, и да й кажат, че тя е чиновник със 700 лв и горница заплата, че е *** и трябва да се маха възможно по-скоро оттам, за да не спъва светлото бъдеще на родината по интелектуалното й преминаване от Ориента към ЕС.
20
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Абе я стига сте ревали,че не вземате пари. А защо стоите тогава там??? Има 2 причини, или не Ви се работи истинска работа или подкупите които вземате са ви достатъчни. Айде стига вече,знаем ги тези работи.
19
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
kakvi 700 lv be glupak zaplatata mi nestiga dori i 300 lv,e posle kak da ima6 stimul da raboti6 i da se durji6 u4tivo i dobre s grajdanite kogato si nai - golemiq mizernik. iskam da go pitam az tova djuje kak se jivee s 270lv. na mesec, pri uslovie 4e samo kartata za gradskiq transport ot 01.07 stava 50 lv da ne govorim za elementarni smetki i hrana?!? emi taka 6te e, nqma da budem uslojlivi i 6te ni murzi da obslujvame horata kogato raboti6 za blagotvoritelnost i si broi6 stotinkite!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
ядосана преди 15 години
ЧИНОВНИК и верно вземам 300 лв., и да си скъсам *** от бач ми дават 300 и като си клатя краката- пак 300. Вие на моето място как ще действате,само не ми казвайте да напусна и да ида чистачка, все пак 5 години съм учила с мерак за това и ги мога нещата много добре, аамаха!
17
0
 
2
 
! Отговори
bate joro преди 15 години
ei toq malak kele6 prodade GOLQMATA BTK NA BE3CENICA.SAMO OT ZGRADNIQT FOND KOITO PRODASVAT SEGA,6TE V3EMAT 3 PATI POVE4E,OTKOLKOTO SA DALI.NIKETO KAF MINISTAR NE BE6E SAMO-NA KAKVO LI NE
16
0
 
2
 
! Отговори
БГ-роб преди 15 години
Алооооо,министърчето!!!Къде ги виждаш тези заплати от 700лв.?Защо манипулирате и настройвате хората един срещу друг?Това го прави Вашето измамно правителство.Със заплати,срамно е да го напиша, под 300лв.,какво самочувствие да имаме и да живеем нормално?Но за Вас това няма значение,важно е да лъжете и да крадете.Но и вашият край идва и то скоро!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
bog преди 15 години
ei gnom nedonosen mar6 obratno v ko4inata ot koqto si izlqzal..m...........ti ..mr.......
14
0
 
2
 
! Отговори
Дребен въшльо, преди 15 години
Скункс мрътъв червясал, лигаво *** изчадие, да ти се случат всички злини, които си причинил на хората, с всички пари на света да не можеш да си купиш това, което ти трябва! Ти и всички убийци на България, умрете в мъки дълго и осезателно!
13
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Това същество на снимката най-добре за започне съкращенията като съкрати себе си и даде приме. От неговото съкращение държавата ще има само полза.
12
0
 
2
 
! Отговори
стан преди 15 години
да ти го насися. ела да работиш в общ. администрация, получавай 310 лв. /това са парите на вишисти/ и покажи ведро отношение към гражданите. средно в стаята ми влизат между 17 - 32 човека на ден. и всеки с проблема си. хайде сладурано, пробвай се. покажи ново отношение. *** .
11
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Дано като ги намалят/съмнявам се/ тези които останат да иматпо-човешки вид при общуването с хората, защото сега гледат като че ли си им длъжен и ми идва понякога да им тегля една...
10
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Още по-малко ще правим, защото ще пишем отчети.
9
0
 
2
 
! Отговори
MKATI преди 15 години
как ще пишете ежедневни отчети,като нищо не правите.
8
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
В Казанлък дрябва задължително да има съкращения защото когато идеш по работа при тях гледат те като потенциялен пристъпник.Затова сега ще гласувам за АТАКА и съм привлекал само вчера 38 човека.
7
0
 
2
 
! Отговори
pepetlika преди 15 години
Какво ревете, вие от администрацията! Това заслужавате, та и по-строги мерки!!! Всеки го казва, като се сетя как гледате като отровени, когато някой дойде по работа при вас...
6
0
 
2
 
! Отговори
... преди 15 години
KENEFI STE MI 4ISTIS !OSTE MALKO TI OSTAVA !!!LAINIAR TCARSKI !
5
0
 
2
 
! Отговори
SD преди 15 години
Методите на Никито имат само негативен ефект. Откакто се е заел да съкращава администрацията, тя само расте. А и нищо не разбира от управление. Разбира от у(при)свояване...Какво означава поголовни съкращения!?Тоя, ако е машинист на влак, ще го оптимизира като махне от всеки вагон по едно колело. Няма да види кои са неефективните звена. (Ама те са за наши хора). Въобще цялата му дейност, която е наяве /освен у(при)свояването/ е пълна симулация. То не бяха е-правителства, не беше чудо...
4
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
до 1. ми ще пишете много ясно, като нищо не правите поне да се знае, аз как пиша вие що да не пишете. И като вземете някаква работа да вършите тогава по-високи заплати!