Няма да има софийски боклуци у Филибето, майна

Карлово също отказа на столицата
26 авг 2008 13:23, Красимир Ангелов
124
Няма да има софийски боклуци у Филибето, майна
Балите с боклука няма да пътуват повече към Цалапица. Снимка: БГНЕС

Пловдив няма да приема повече боклук от София, обяви окончателно кметът на града Славчо Атанасов.

Той добави, че още днес ще изпрати до министрите Меглена Плугчиева и Джевдет Чакъров своя отказ да бъде приет боклук от столицата.

Градоначалникът бе подкрепен от представители на общините Стамболийски, Родопи, Садово, Марица и Калояново, които също депонират отпадъци в депото в Цалапица.

"Пловдив ще бъде изправен пред криза с боклука, ако приеме допълнително количество софийски отпадъци", съобщи главният еколог на общината Христо Минков.

Той допълни, че капацитетът на сметището е 408 000 тона боклук, който при сегашния темп на изхвърляне ще бъде запълнен за 2 години и четири месеца.

Това ще доведе до проблем не само в община Плодвид, а и в общините Стамболийски, Родопи, Марица, Садово и Калояново.

Кметът на Карлово Найден Найденов също ще изпрати отрицателен отговор до вицепремиера Плугчиева.

“Отговорът ми е същият, както и преди пристигането на писмото– градът ни вече даде своята дан, приемайки 80 000 тона миналата година, което създаде много проблеми заради некачественото запръстяване”, заяви Найденов.

Dnes.bg припомня, че кметът на Пловдив Славчо Атанасов обяви, че само 9 от обещаните 47 милиона лева са преведени в общината за приютяването на софийския боклук през последната година.

Парите по това споразумение трябваше да се заделят и за довършването на Завода за преработка на битови отпадъци край село Шишманци, но и това не е направено, добави пловдивският кмет.

Депото в Цалапица приема софийски боклук от март 2007, като според договоркатка община Пловдив трябваше да получи 47 милиона лева, които да използва за реализация на инфрастуктурни проекти в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
val преди 15 години
Вместо да се прекарват тоновете *** с камиони по магиктралата,къде по-евтино беше да се построи завода в София за ***.Егати безумието!Държава на абсурдите!
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Ами хубаво, от утре ние няма да приемаме провинциалисти в софийските университети, нека да си построят техни университети." Спиро, По твоята логика все едно Пловдив да поиска в университетите ако има 10 000 места, да се отделят 3 000 за пловдивчани. Не бъркай държавното и общинското. Все пак Пловдив и Карлово са предвидили да нямат проблеми с *** още хикс години, а ако вземат софийския *** - задава се криза. Един вид онези двамата некадърници заплашват "София е в краиза, ама дайте и Пловдив тогава да е в криза, 'щото иначе ЕС пак ще размаха пръст". Тук идва и другия аспект на въпроса - защо ще го отнася България, а не една отделна община? Ако пък *** ще са държавен проблем, то защо не тръгнат да търсят и сметище за *** на всички селища, включително Малко Шишарково? Цялата работа е толкова вмирисана... Въпреки всичко, за мен позицията на Славчо Атанасов е правилна и разбираема - не е морално кмет да залага бомба със закъснител на собствените си избиратели. Дай Боже повече такива управляващи, които защитават интересите на хората, които представят във властта!
81
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Ако със такава злоба бяхте тръгнали срещу столичните ***, можехте и да решите някой реален проблем."Няма "столични ***". Това са вносни *** от провинцията, това са си ваши ***. Ама и те дойдоха наред с другите. Аз не правя много разлика между провинциален *** и провинциален не-***. За мен всички от провинцията са еднакви.
80
0
 
0
 
! Отговори
sir Urien преди 15 години
Вие още малко ще поискате автономия за София, бе! Ей така се разделя народа - за някви глупости. Я си помислете на кой услужвате така! Май е угодно на някой да ви отвлече вниманието от истинските проблеми, а? -Ами, да, прав е 62-софиянец. Пловдивчани и варненци ли ви правят проблеми? Ако със такава злоба бяхте тръгнали срещу столичните ***, можехте и да решите някой реален проблем.
79
0
 
0
 
! Отговори
viva преди 15 години
това ли те прави софиянец-че си кореняк-ами аз съм родом от Вашингтон-много ми дреме там какво става-живея тук обаче и мисълта за проблемите на града в който си избрал да живееш те прави негов гражданин
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Спиро, много ди ***, софийският университет да не е построен от софианци, бе ***?
77
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Не че не поддържам Пловдив и Карлово - прави са да не искат чужди *** "Чакай бе пич, какво значи "чужди ***" ? Тези *** са повече на Пловдив, Плевен, Русе, Търново, Монтана, дори Варна и Бургас, отколкото на истинските софиянци. Я си направи един екперимент - тръгни по някоя улица в София и питай хората къде са родени. Ако ми преброиш петима софиянци (поне първо поколение) до края на деня, шапка ти свалям. Ами хубаво, от утре ние няма да приемаме провинциалисти в софийските университети, нека да си построят техни университети. Хайде, аман от селски истории, не може само да се взима, а като трябва да се свърши някаква работа всички да се правят на луди.
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Варна и Пловдив са градове, селянино неграмотен
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А бе като сте от София какво???? Хванали сте господ за *** ли????Живеете като мизерници скъсват ви от работа,добре че са селяните да ви вършат поне тежката работа (за което вие трябва да сте им благодарни а на да ги плуете) ама като излезете от столицата и се надувате като ****** !НА КАКВИ СЕ ПРАВИТЕ???
74
0
 
0
 
! Отговори
viva преди 15 години
и да го проумея едва ли имаш мозък,за да го разбереш-заради такива като теб дрънкащи наизустени фрази народа изпростя тотално...
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Селяни, като се зъбите, я марш оттука !!! Баси, аз познавам и хора от Варна и Пловдив, дошли в София, като ги питам защо, само вдигат рамене. Провинцията ни издържала... издържа само новите "софиянци", селянчетата, които чакат баба и дядо да им пратят бурканите с плюскане.Не че не поддържам Пловдив и Карлово - прави са да не искат чужди *** - предлагам да набутаме всичките бали на така нареченият "кмет" Б.Б. в анусът !!! Там те добре ще ферментират, ще напънат едни газове и дебелият му мутренски г.з в един момент ще експлодира, което ще бъде дивна гледка.Докога ще чакаме да се построи боклуков завод?
72
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 15 години
Майка му ;)
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Глория е на Спиро баба му от село
70
0
 
0
 
! Отговори
viva преди 15 години
коя е Глория?!
69
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 15 години
До селтака"Жабата повдигнала темата за интелигетност..."Ооооо Спиро,ама ти ще изкараш,че от София са всички мозъци на България ли бе...олееееееееее
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
типично за селянин изказване, стига си компрометирал софиянци
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
съюество което си оставя хубавия начин на живот и отива на по-лошо и мръсно място да се мъчи се нарича само по един начин- мазохист!Предлагам от тук нататък мазохист да замести думите селянин или ***, че много се дразнят пришълците.
66
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 15 години
Под обединение,говоря никой д ане ви взима ***.А ти нали знаеш,че тези,които живеят в София,освен работата друго не ги задържа?!Ако не бяхте толкова,високомерни,да обиждате другите България,надути и нарциси,нямаше да ставт такива дразги,и щяхте да видите поне малко уважение.Защото България ви издържа...
65
0
 
0
 
! Отговори
селтака преди 15 години
измета от Варна и Филибето днес се изказват неподготвени и естествено е да пренебрегнем мненията им!Те не са виновни,че Природата ги е лишила от всякаква интелигентност
64
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Оставете ги да си живуркат там и да се надуват,нали ние имаме море,планина,спокоен живот,та дори и на село...да си живеят в смока!"Да бе, и аз това казвам, ама не искате и това си е. Мама и тате продават кравата и прасето и пращат отрочето в "Софията", че да се изучи. Пък то в края на следването забравя да се прибере по родните места на хубаво и чисто, и незнайно защо остава в мръсната и гадна София. А не село тате се хвали в селската кръчма как "сино" или "щерката" са се уредили в "Софията". Интересна селска психика - София е *** и гадна, ама мило и драго давате да си изпратите децата тук. Винаги съм казвал, че на селянин не трябва да се доверяваш или пък да се отнасяш толерентно с него. Само презрение и това е.