Продават 14 училища в Трънско

Сградите отдавна не функционират и са подложени на разрушаване
20 ное 2008 09:34, Красимир Ангелов
15
Продават 14 училища в Трънско
Станислав Николов. Снимка: БГНЕС

Сградите на 14 училища в Трънско ще бъдат продадени, съобщи кметът на общината Станислав Николов.

Повечето от тях отдавна не функционират и са подложени на разрушаване.

В цялата община има само едно училище - в Трън, и за него децата не достигат, твърди Николов.

Сградите са върнати безвъзмездно на общината от областната управа.

С решение на общината те са обявени за продан.

“По този начин ще влязат пари в общинската хазна и сградите ще бъдат
спазени”, надява се Николов.

Оценки на терените са направени от лицензиран оценител.

Първоначалната тръжна цена, в зависимост от състоянието на сградата и прилежащата дворна площ, варира от 3000 лв. до 23 870 лв. Най-скъпо е оценено училището в с. Радово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Джинчовчанин преди 14 години
Аз купувам това в Реяновци ;)
13
1
 
0
 
! Отговори
ALEKSANDROVA преди 15 години
Защо скачате така,бе хора?Вие имате ли представа какво става с тези училища по селата?аз съм за преустройството на такива сгради,време е Трън да се развива,но това неможе да стане ако наоколо всичко се руши,защото това се случва със старите сгради.
12
1
 
0
 
! Отговори
Ирена Иванова преди 15 години
Наистина с тези отдавна разрушени и неподдържани сгради, трябваше да се предприеме нещо, но нали тъкмо сега започнаха да влизат някакви пари в общинските бюджети. Мисля, че трябва да има обществено обсъждане по места, в селата какво да се прави , а не тоз вчерашен картофопроизводител да взема решения засягащи цели поколения българи.
11
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези *** трябва да бъдат разстрелвани, като кучета. Това трябва да има в предвид бъдещото поколение БЪЛГАРИ. Да няма милост ни към министри, ни към кметове и други алчници.
10
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
църква,болница и УЧИЛИЩЕ не се затварят,*** нещастни.Господ ще ви накаже
9
1
 
0
 
! Отговори
Бивш учител преди 15 години
Дано да отсъхнат ръцете на тези, които подписаха да се продават училища!*** ***!Парите се харчат, и се изкарват след това....А училището, превърнато на шивашки цех или фурна, не можеш го върна никога за същите пари.Да не говорим затова, че тези училища не са държавна собственост, защото са строени повечето с доброволни дарения на цялото село.А на "Многоуважаемия" господин министър, допуснал да се съкращават учители и да се продават училища, дано му отсъхнат и двете ръце ,и един друг израстък на тялото.Друго не заслужава.Най-почтително моля редакторите да не ми трият коментара.
8
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
"В цялата община има само едно училище - в Трън, и за него децата не достигат, твърди Николов."--ееее -затриват ни народецаа.ЕИЙ МУТРИ БЕЗДАРНИ ,СЛЕД 20 ГОДИНИ КАТО СЕ НАМНОЖИМ|дай Боже| ,
7
1
 
0
 
! Отговори
Няма зна4ение преди 15 години
Нека бизнесът да върви!Училищата да се затварят,на тяхно място нека да се строят кръ1ми,дискотеки,защо не и някой публичен дом.Деца няма,ами няма от къде пари за деца..........
6
1
 
0
 
! Отговори
комунист преди 15 години
Браво на министъра Вълчев!!! Само така, другарю - на Партията и трябват пари за изборите, на доста *** ще трябва да се плаща!!! Затова продай българските училища - на българите не им трябват, а нали вашите деца във Франция учат...
5
1
 
0
 
! Отговори
шашнат преди 15 години
3000 лв. - едно училище?!? Че то само тухлите и керемидите му струват тройно!!!
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Продайте и държавата, най-накрая и да се прикючи всичко, веднъж - завинаги!!! То, верно, където и да побутнеш =, все излиза гнило, кражби, корупция, убийства...мутри..чалгаджийки...и..простотия
3
1
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Това е да продават ,раздават това що не са събирали!Тези сгради са изградени и служащи на обществото те са за обществото!Но така е комуниста няма уважение,към хората към обществото!Продават това що не са събирали! а ще строим иначе центрове за социални практики,за здравни грижи и подобни т.е ще крадът!
2
1
 
0
 
! Отговори
KUKER преди 15 години
тия училища и читалиша са строени и ДАРЕНИ от Българи дарители след освобождението, ТЕ СА НАРОДНА СОБСТВЕНОСТ и ниукой няма право да пипа туй що дедите ни са съградили за просвета и ученолюбие. ВСЕКИ КМЕТ ИЛИ УПРАВНИК ДРЪЗНАЛ ДА ПОСЯГА НА ЧЕСТА НА ДАРИТЕЛИТЕ И НА ТВОРЕНИЯТА ИМ ЩЕ ПОНЕСЕ ПРИСЪДАТА НА НАРОДА, ЯСНО ЛИ Е , АЛЧНИ НЕХРАНИМАЙКОВЦИ, ВЛЕЗЕТЕ ЛИ ВЕДНЪЖ В НАШИТЕ РЕГИСТРИ ЗАТРИТИ СТЕ ОТ ОТ ТЪЗ ЗЕМЯ .
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А защо трябва да се продават сградите!? За да ги купи някой на безценица и да си направи далаверата? Това е целта нали!? Не може ли тези сгради да се преустроят и да се направят на домове за възрастни или социално слаби! Май на някого много му е изгодно да се затворят училищата и да се продадат след това ,защота много от старите училища притежават и много имоти дарени през годините от родолюбиви българи, а сега ще влязат в джоба на някого за жълти стотинки.