Разкопаха масов гроб на кучета в Благоевград

Трупове на бездомни животни са открили от Фондация "Четири лапи" на сметището в Благоевград
20 мар 2009 12:06,
334
Разкопаха масов гроб на кучета в Благоевград
Снимка: Фондация "Четири лапи"

Множество трупове на бездомни животни в найлонови чували откриха от фондация "Четири лапи" на сметището в Благоевград след сигнал на местни природозащитници.

Животните са умъртвени по особено жесток начин.

"Опасенията ни са, че от община Благоевград организирано избиват кучетата по улиците, се казва в съобщението на "Четири лапи".

Факт е, че след инцидент с нападнат от бездомни кучета гражданин, кметът г-н Паскалев се закани, че проблемът ще бъде решен радикално и вече броят на бездомните животни е намалял с 39.

Факт е също така, че от центъра на града само за месец изчезнаха абсолютно всички животни, много от които са кастрирани и живеят там от години.

Сметището се стопанисва от общинска фирма "Биострой" и само нейни коли имат достъп до него, така че труповете не могат да попаднат там случайно."

Това е поредното грубо нарушаване на Закона за защита на животните и се случва само няколко часа, след като от фондацията и от гражданската група "Град за отговорни хора" дадоха пресконференция, на която разкриха фрапиращи случаи на издевателства над животни и за отказано съдействие от контролните органи за тяхното разкриване.

Природозащитниците са на мнение, че единствено инкриминирането на убийствата и мъченията на животни ще накара институциите да спрат подобен род издевателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
0
 
2
 
! Отговори
irina преди 14 години
Izpitvam sram 4e sum ot tozi grad.Koito ne obi4a jivotnite e nesposoben da obi4a xorata,taka me vuzpitaxa i taka smiatam da vuzpitam decata si...4yden primer za civilizovan narod sme niama shto...
338
0
 
4
 
! Отговори
Lazarina преди 14 години
za poreden pat se obejdavam v kolko sme6na darjava jiveem.az sam sobstvenik na rotvailei i sam vazmutena ot na4ina po koito se darjat 80% ot naselenieto na Blagoevgrad.nemoje az da pla6tam danak za ku4eto si v ob6tinata zatova 4e otglejdam ku4e i v sa6toto vreme postoqnno nqkakvi pensioneri da mi pravqt zabelejka kade go razhojdam.a jivotnite ne sa vinovni za ni6to,vinovni za zlobnite hora koito nemogat da obi4at sebe si ili drug 4ovek da ne govorim za edno jivotin4e koeto o4akva malko lubov....
337
10
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Първо, страдал съм доста от кучета!Второ, през периода, в който живеех в Благоевград, бях във възторг от липсата на проблеми с такива!Продължавайте в същия дух!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
336
3
 
7
 
! Отговори
до 335 преди 14 години
Ами случайно да е намерен масов гроб на хора,които са убити от кучета?!Или великите господари на света могат да отнемат живота на другите безнаказано,за удоволствие или пък просто ей така?!Животните нападат при самозащита,страх или когато са гладни,но се намират на улицата,защото хората са ги пуснали,следователно хората са виновни,а не кучетата!!!
335
5
 
1
 
! Отговори
tovaEpravilniq Metod преди 14 години
Млада жена е със счупени прешлени в смолянската болница след нападение на глутница кучета.
334
5
 
0
 
! Отговори
vasko преди 14 години
ami kato sa vi mili tolkova vzemetisigi v kashti nikoi nevi prechi alo chetiri lapi
333
2
 
4
 
! Отговори
nemo преди 14 години
Просто си имала късмет, драга. Чудотворният инстикт, който помага на кучетата да познават "добрите" от "лошите" хора е пълна глупост. Аз самият обичам всяко животно и никога не бих си позволил да ритна котка или куче за кеф, но са ме гонили бездомни кучета по нощите и ум да ти зайде ако ме бяха настигнали. Животното може да си има причина поради която да нападне някой - негова си лична - гладно, уплашено,наранено, бясно, възбудено и т.н. Престанете да излизате с тоя номер, че "те нападали само ако ги дразнят или удрят", лицемерието и цинизма е просто.
332
5
 
3
 
! Отговори
nemo преди 14 години
...точно пумияри, по 5-6 в глутница ни хапят. Не отричам че случаите с нападения от домашни животни също ги има, но при бездомните кучета нещата са ендемични. Това е.
331
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
za 217 dano vsichki koito ti obicahs da im se sluchi tova koeto ti s i napravil na drugi v carkva shte otida i shte se pomolq !!!
330
1
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Вас не ви хапят толкова бездомни кучета, колкото чужди домашни - питбули, ротвайлери... ам там сте безсилни:-)
329
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 14 години
vsi4ki ste mnogo otvoreni-sujalqvate gadnite dolni pomiqri..ama kato uhapqt vas ili va6eto dete druga pesen 6te peete
328
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
До всички, които имат доходи на длъжнoст Помиярозащитник, като тоя 322 например, като тоя *** друга новина:"... si imam rabota i to otlichavashta se s izkluchitelno moralno blagorodstvo. Osven udovolstvieto ot spasenite jivoti, tq mi nosi takiva prihodi, koito ti samo po nashite filmi si vijdal nakup." И за какво ти дават тия пари? За да работиш против България, за това да живеем в мръсотия, ***, *** и т.н. Колко сте такива? Къде сте? Нямате дори кирилица, плащат ви да следите коментарите по медиите и да отговаряте. Който сега се засегне, той е , *** и .
327
1
 
1
 
! Отговори
Бахур преди 15 години
322, млъкни. И да млъкнат всички, които защитават кучетата!! Значи...1-во: Наистина над животните не бива да бъде yпражнявано насилие. Ужасно е. Но стига да бъдат настанени в приюти(макар че дори за хора не се полагат толкова старателни грижи... А защо няма п,rюти за котки... те не хапят, а също умират от глад...) И толкова.Ама като искаме да се модернизираме и като претендираме, че сме по пътя към Европата... в Европата бездомно куче няма да видиш на улицата. Защото "милите", "невинни" животни(оставяме настрана факта, че хапят), акат... И пренасят болести. В Европата няма бездомното псе да ирае там, където играе детето ти, да пикае в пясъчника или да души в кофите, а след това да се радва на минувача и да го ближе по ръцете!2-ро: Както започнах да казвам - кучета по улиците НЕ трябва да има. Сега обаче да вземем предвид факта, че те ХАПЯТ. И нападат! От глад? Напълно възможно. Факт е обаче, че ме е страх да си купя нещо от заведение за бързо хранене, защото отстрани има 5-6 ***, които само дебнат поредния клиент, преследват го и започват да скачат около него... Нямат лошо намерение? Ама пътят до ада е покрит с много добри намерения миличка. И неволни... И добри... и "добри"...Да си имаме уважението, ама щом аз изпитвам такъв страх, представи си какво е за едно малко дете. Ще си дава парите за закуска за какво? За да го подгони глутница! И не само, че цял ден ще остане гладно, а и ще бъде наплашено!3-то: И сама знаеш прекрасно, че случаи, в които кучета НАПАДАТ БЕЗ ПРИЧИНА, СЪЩЕСТВУВАТ! Или си пропуснала тези факти в медиите? Колко обезобразени хора, а и колко убити...Напълно съм съгласна, че към животните трябва да се подхожда без насилие. Но да се вземат мерки. Из градовете обикалят хиляди озверели кучета! И ако трябва да избирам между това дали кучето да е живо, здраво и угоено, или това дали децата да могат да играят и да си купят закуска, без да се притесняват, че ще трябва да я хвърлят на нещо, за да не нападне то тях, определено бих избрала второто!А следващият природозащитник, който се обади, да го направи, след като някое куче нагризе него или детето му!!!!!!
326
0
 
1
 
! Отговори
bike преди 15 години
Аз в такъв случай почвам да гледам ***, кози, овце и кокошки! Няма да нахапят никой и ще имам полза от тях! Даже мисля в гаража да гледам малко крави! Нека някой ми каже нещо-щом може за кучета може и за другият вид животни, иначе това е дискриминация!
325
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
322, де...
324
1
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
323, някой кучета напомнят един определен тип хора - нахвърлят ти се без да знаеш защо ( :Така че тия тинтири-минтири за добрите хора изобщо недей да ги ломотиш, моля те ( :
323
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
re6enie na problema s bezdomnite ku4eta ima:1. kastrirane na DOMA6NITE ku4eta (operaciqta ne e slojna i ku4etata se vuzstanovqvat izklu4itelno burzo), MOLQ, vseki, koito ima ku4e da go kastrira!!!2. kastrirane i priutqvane na bezdomnite
322
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво ви пречат кучетата, бе? Хапели? А мен защо никога не ме е нападало куче? Ами много просто, защото в живота си не съм си позволила да ритна куче! Животните на са *** и усещат кой с какви намерения се приближава към тях! Ако минете покрай тях спокойно, няма да ви обърнат внимание, ама като почнете да пищите и да ги налагате с чанти, бастуни, чадъри и т.н. естествено, че ще ви ухапят! Просто това си е нормална защитна реакция! И вас някой да ви бие и вие ще се опитате да се защитите и има вероятност да отвърнете на удара или поне да направите опит! Е, кучетата не могат да използват юмрюци и да удрят шамари, но пък имат зъби. Това е! Така, че преди да се държите зверски в животните, помислете малко! Животно никога не напада без причина! Само ако го предизвикате и по някъкав начин то се почувства заплашено! Ама, хайде, де, нали сте солта на земята, венецът на природата и т.н., що не го разберете това, а продължавате да се държите като истерици и да пишите и да подскачате като кокошки! Е, и аз да съм в такава ситуация и аз ще се изнервя и ще реагирам. Какво остава за едно куче.
321
0
 
0
 
! Отговори
klarita преди 15 години
За такива, като теб, 271ви, трябва да има наблюдаващи, за да ти вземат овреме мярката, да не говорим за това, че ***, като теб не е трябвало изобщо да се ражда!
320
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Кучетата са животни, ако се отнасяме зверски с тях, все едно с хората