Гейовете в Пазарджик не се страхуват от забрани

Хомосексуалните протестират срещу общинска наредба
20 мар 2010 10:14,
152
Гейовете в Пазарджик не се страхуват от забрани
Снимка: Булфото

Полицаите на ОДП Пазарджик са изправени на нокти заради очакваните сблъсъци между гейовете и хората на Боян Расате, предаде репортер на Dnes.bg.

В 14.00 часа пред сградата на общината транссексуалните ще се съберат, за да протестират срещу забраната публично да демонстрират сексуалната си ориентация.

Dnes.bg припомня, че напрежението сред хомосексуалните ескалира, когато местните старейшини промениха наредба номер 14, която определя обществения ред.

Мирният протест е организиран от Младежката организация на лесбийки, гейове, транс и бисексуални. Те обявиха, че са граждани както всички други и се чувстват дискриминирани.

"Искаме да покажем на хората в нашия град, че не се страхуваме от заплахи и от забрани", заяви председателят на организацията Марко Марков.

Още по темата

Въпреки че от Български национален съюз казаха, че няма да проявяват агресия и ще са на протеста като граждани, се очакват сблъсъци между хората на Расате и недоволстващите.

БНС категорично се обявиха против демонстрирането на сексуалната ориентация на протестиращите с мотива, че те дават лош пример на подрастващите.

Протестът ще премине под засилена полицейска охрана, съобщи говорителят на ОДП Пазарджик Мирослав Стоянов.

Хомосексуалните са подали оплакване пред Комисията за защита от дискриминация. Очаква се тя да се произнесе по казуса идната седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
9
 
! Отговори
журналисти-терористи преди 14 години
очаквали се сблъсъци- хаха. от кой се очакват? от *** *** за да имат с кво да си пълнят вестниците. и двете организации казват че ще е мирен протест я тия *** наливат масло в огъня! СМЪРТ ЗА ВАС!
53
4
 
11
 
! Отговори
Горския преди 14 години
Аз съм виждал хомосексуалисти да се натискат на публично място. Когато ги видях за първи път, бях едва 9 клас. Тия болни *** трябва да се лекуват, а не да се разкарват по улиците. Хубава поправка е това. Да живеят нормалните!
52
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Къде и кога сте виждала хомосексуалисти да се натискат и целуват в парк, където има малки дечица?
51
3
 
11
 
! Отговори
Бг преди 14 години
Не е нормално двама мъже/две жени да се натисктат и целуват в парка,където има малки дечица.Не съм консервативна,уважавам избора на всеки,но все пак трябва да има малко морал.....Наистина времената се променят,така и ценностите,но не е ли неморално и леко гнусно двама мъже да си пускат езици и жени да се опипват по гърдите и където и да е там.....Накъде отива света?!
50
1
 
8
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Няма да споря. Ено ще кажа: ако дедите и бабите на такива същества, знаеха какви ще са внуцитее им, щяха да скочат в *** и да не създадат потомство. Затова ли са страдали поколения, за да си въртят перуките такива хора и да се лижат като откачени, къде ли не? Няма ли за момче, момиче за момиче - момче? А и тези развратни тържества, по тези поводи, са направо отврат. Но тези, са допуснали компромис и са станали такива гейове, а не е по рождение. Като че ли бебето знае, че ще е гей?
49
2
 
7
 
! Отговори
петрол преди 14 години
Човечеството няма да изчезне. не се безпокоя. Но това тяхното там, е именно антиприродно. защото в природата, за женското тяло и същност си има и мъжко - за да се допълнят и създдадат първата двоица, пораждаща нещата. Така, че те са грешни и по природа и по човещина. Не ги защитавай, защото е извратено! А подстрекаването на такива неща, поражда именно разрастването им. И много повече се разраства порока. Да не се хвалят с това зло, а да си мълчат, като са такива!
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Расате, направете цветни бомби с балони и боя за яйца! Не трябва да се поощрява това извратено събрание, извратеняци, които влекат народа към АДА!!!
47
2
 
10
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Трудно е да ти кажа - убий ги, защото са обратни! Това е жестоко - живи създания. Но да не парадират с порока си; да не го налагат; да не подкукуросват и други, по техният път. А те това правят - гордеят се с порока си. Това, оправдаваш ли го? Нали малките тръгват, по техният път? Затова не трябва да се поощрява това грешно нещо. И да е такъв, да си мълчи, да не говори и парадира с този грях! Ако някое малко ги гледа и се вдъхнови? Нали ще тръгне, по техният път? Ами, ако е детето ти?
46
8
 
6
 
! Отговори
от DE преди 14 години
Не мога да повярвам колко хомофобски е настроена България. Няма нищо общо между зоофил и хомосексуалист, това е и най-глупавото сравнение което успях да видя. Ти или се раждаш "нормален", тоест хетеросексуален, или се раждаш с хомосексуални наклонности, в което няма нито грам извратеност. Парадите в по-големите европейски градове се посещават и от много хетеросексуални, даже те са мнозинството, и е незабравимо весело, няма кървища и побоища!Българинът се страхува от себе си, а не разбирам защо.
45
2
 
7
 
! Отговори
Жо преди 14 години
НА СНИМКАТА: Вгледайте се, най-горе, в средата е Сергей с бялата фанелка и очилата.
44
4
 
13
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 14 години
Чудо! Страната на гейовете! Развахваите си гъзовете и правете с тях каквото желаете! Те са си ваши! Но ако обичате не ме занимаваите с особите си и с задните си части! Няма значение дали сте гейове или обикновенни ***, разкараите се от живота ми!
43
3
 
15
 
! Отговори
Nobi преди 14 години
Не искам , когато съм на разходка с детето, по градинки и паркове да виждам някакви извратеняци да се натискат по пейките. Накрая ще има няколко пребити и ще се оправи работата.
42
4
 
14
 
! Отговори
PPP преди 14 години
В 14.00 часа пред сградата на общината транссексуалните ще се съберат... Транссексуален означава с сменен пол а не гей! Има разлика м/у травестит, транссексуален и гей. Както и да е... Не ги разбирам и трите вида и ме дразнят с това, че парадират с ориентацията си. Да очакваме и педофилите да си направят митинг а?
41
3
 
12
 
! Отговори
Слави преди 14 години
КАТО БЪЛГАРИ В МОМЕНТА СМЕ ИЗПРАВЕНИ ПРЕД ДАЛЕЧ ПО-СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ, ТАКА ЧЕ НЕКА НЕ СПОРИМ ЗА ГЛУПОСТИ, А ДА ЗАЕМЕМ ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ ПО ПО-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ !!!
40
3
 
3
 
! Отговори
:) преди 14 години
"сблъсъци между гейовете и хората на Боян Расате" - екшън с елементи на мекшън. звучи обещаващо :)
39
3
 
1
 
! Отговори
Слави преди 14 години
Добре ето друг пример ами връзка между садист и мазохист? И двамата са "разумни" същества които взаимно се допълват нали? Така, че *** не се прави на много отворен щото някои неща просто не са правилни !
38
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пич, никой не иска да им ограничава свободата и никой не им пречи да си практикуват избраната форма на секс под одеялото. Просто явното и безпардонно демонстриране на сексуалната ориентация е проява на комплексарщина и абсолютно лош вкус. Какво ме интересува кой с кого спи, та трябва и да ми го навира в очите и да пречи на моята свобода на движение с тъпите си паради
37
1
 
13
 
! Отговори
Слави преди 14 години
Човек и за убийство ще намери оправдание.Аз като гражданин не бих искал детето ми да става свидетел на подобен род публични мероприятия.Ами зоофилите и те ли са нормални, "природни" хора?
36
3
 
1
 
! Отговори
.. преди 14 години
Sigurno roditelite im sa strashno gordi.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Иии колко от присъстващите там *** са от Пазарджик. Или са се събирали по гей линия от цяла България, а може и от внос.Значи щом има младежка организация, останалите трябва да са организация на дъртите хомосексуалисти.