Гейовете в Пазарджик не се страхуват от забрани

Хомосексуалните протестират срещу общинска наредба
20 мар 2010 10:14,
152
Гейовете в Пазарджик не се страхуват от забрани
Снимка: Булфото

Полицаите на ОДП Пазарджик са изправени на нокти заради очакваните сблъсъци между гейовете и хората на Боян Расате, предаде репортер на Dnes.bg.

В 14.00 часа пред сградата на общината транссексуалните ще се съберат, за да протестират срещу забраната публично да демонстрират сексуалната си ориентация.

Dnes.bg припомня, че напрежението сред хомосексуалните ескалира, когато местните старейшини промениха наредба номер 14, която определя обществения ред.

Мирният протест е организиран от Младежката организация на лесбийки, гейове, транс и бисексуални. Те обявиха, че са граждани както всички други и се чувстват дискриминирани.

"Искаме да покажем на хората в нашия град, че не се страхуваме от заплахи и от забрани", заяви председателят на организацията Марко Марков.

Още по темата

Въпреки че от Български национален съюз казаха, че няма да проявяват агресия и ще са на протеста като граждани, се очакват сблъсъци между хората на Расате и недоволстващите.

БНС категорично се обявиха против демонстрирането на сексуалната ориентация на протестиращите с мотива, че те дават лош пример на подрастващите.

Протестът ще премине под засилена полицейска охрана, съобщи говорителят на ОДП Пазарджик Мирослав Стоянов.

Хомосексуалните са подали оплакване пред Комисията за защита от дискриминация. Очаква се тя да се произнесе по казуса идната седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До добавен от: азАз съм от Пазарджик и съм сутеньор на ***, продавам я за по 1 лев на *** за 1 час. Баща ти днес на парада ли ще е ?
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прав си РТ, от доста време чакам в София да има един голям митинг срещу престъпността и корупцията, но явно тези проблеми никой не ги интересува.. Спонтанни и яростни митинги в България се образуват само единствено срещу гейовете... Явно за българина това е най-сероизният проблем в живота.. :-(
12
9
 
7
 
! Отговори
РТ преди 14 години
Много интересно е, че когато някой открадне милиони или убие 10 души никой не излиза на улицата да го замеря с камъни, но когато някой просто обяви публично сексуалната си ориентация бива замерян с камъни и жестоко оплюван...Ех общество, ех обществени нрави!!!! Никога няма да станем нормално общество докато не разберем кои са най-важните ни проблеми в живота....
11
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отвратително е това,което правят.Какво искат,да ги превърнат в култ?Да видят всички,че са едно природно недоразумение?Никой не им пречи да си живеят живота,нека не осъкатяват чуждия.Пазарджик,не отстъпвай!!!
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вси4ки които оби4ат България да дойдат в ПАЗАРДЖИК в 14 и да покажат 4е България е има.
9
6
 
7
 
! Отговори
waffen преди 14 години
Над 100 човека сме едва ли ще нарпавят протест :)
8
6
 
18
 
! Отговори
сталин преди 14 години
това са вредни за обществото ни индивиди...и трябва да се унищожават ....обида за мъжкото съсловие
7
4
 
8
 
! Отговори
МАША преди 14 години
АМИ НОРМАЛНО ОРИЕНТИРАНИТЕ КЪДЕ СА?! ТЯХ НЕ ГИ ЛИ КАСАЕ ТАЗИ НАРЕДБА?! ИЛИ ТЕ СА НА ИЗЧЕРПВАНЕ В БЪЛГАРИЯ?!
6
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Далече, много далече сме от Европа :-( Доста поколения ще трябва да минат докато българите проненят средновековното си мислене....
5
4
 
17
 
! Отговори
Гражданка преди 14 години
Много тенденциозна статия! Още заглавието не отговаря на истината, защото протестиращите не са гейове от Пазарджик, а от София, които се сетиха 6 месеца след приемането на наредбата (въпреки че тя беше обсъждана преди това 15 месеца) да вдигат врява, за да си правят реклама и да докопат финанси от чужбина! Марко Марков не е стъпвал в Пазарджик нито веднъж, а говори за "нашия град"! Да продължвам ли още с неточностите? Като например това, че Боян Расате от месец вече не е лидер на БНС...
4
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ненормални хора
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тея на Боян Расате що не се бият с ***, ами все гейовете ги интересуват?!
2
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НА ОБРАТНИТЕ ДА ИМ СЕ ПОЗВОЛИ ДА ПОСЕЩАВАТ ЗАТВОРНИЦИТЕ. ТЕ ТАМ ЩЕ ГИ ОБИЧАТ КЪДЕТО ИСКАТ.
1
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** не забрана а концлагер!