Гейовете в Пазарджик не се страхуват от забрани

Хомосексуалните протестират срещу общинска наредба
20 мар 2010 10:14,
152
Гейовете в Пазарджик не се страхуват от забрани
Снимка: Булфото

Полицаите на ОДП Пазарджик са изправени на нокти заради очакваните сблъсъци между гейовете и хората на Боян Расате, предаде репортер на Dnes.bg.

В 14.00 часа пред сградата на общината транссексуалните ще се съберат, за да протестират срещу забраната публично да демонстрират сексуалната си ориентация.

Dnes.bg припомня, че напрежението сред хомосексуалните ескалира, когато местните старейшини промениха наредба номер 14, която определя обществения ред.

Мирният протест е организиран от Младежката организация на лесбийки, гейове, транс и бисексуални. Те обявиха, че са граждани както всички други и се чувстват дискриминирани.

"Искаме да покажем на хората в нашия град, че не се страхуваме от заплахи и от забрани", заяви председателят на организацията Марко Марков.

Още по темата

Въпреки че от Български национален съюз казаха, че няма да проявяват агресия и ще са на протеста като граждани, се очакват сблъсъци между хората на Расате и недоволстващите.

БНС категорично се обявиха против демонстрирането на сексуалната ориентация на протестиращите с мотива, че те дават лош пример на подрастващите.

Протестът ще премине под засилена полицейска охрана, съобщи говорителят на ОДП Пазарджик Мирослав Стоянов.

Хомосексуалните са подали оплакване пред Комисията за защита от дискриминация. Очаква се тя да се произнесе по казуса идната седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
1
 
! Отговори
ot UK преди 14 години
Slavi! pomaga za da ne se 4uvstvat horata lo6i ili vinovni ili gre6ni kakto ostanalite vse o6te prodyljavat da vnu6avat i natqkvat ! Eto za tova pomaga! Za tova sa i paradite. Paradite ne sa za paradirane a e 6estvie na gordostta da si tova koeto si ! Na tova kakyvto si se rodil ili takyv kakyvto si izbral da byde6 ! Na Svobodata ! Pove4eto hora oba4e se strahuvt ot svobodata za tova i neobi4at da q vijdat okolo sebe si !
33
1
 
11
 
! Отговори
Ха преди 14 години
И аз не разбирам, какво помага афиширането на сексуалноста по този начин. Не мразя гейове и нямам нищо против тях, но те сами се отделят от обществото и после се оплакват, поне в доста от случаите. Какъв точно е смисълът от тоя парад? Всички знаем, че има гейове - на някои им харесва, на други не. Гейовете започват да стават като *** в US - вечено ощетената група. Да си се дрънкат *** с други момчета и толкова, тяхно право е и тн. Тея паради са напълно безмислени
32
3
 
4
 
! Отговори
ot UK преди 14 години
Kolko e izostanalo naselenieto v BG a i cqlata dyrjava! V civilizovana dyrjava podobni homofobi biha bili arestuvani nezabavno ! V BG vmesto syd i prokuratura ima komisiq po diskriminaciq! Kakva parodiq ! Vsi4ko e napraveno taka 4e da nqma prava, da nqma red, horata da sa bedni neuki i zavisimi ot nqkoi drug.
31
2
 
9
 
! Отговори
Слави преди 14 години
Не разбирам с какво това афиширане на сексуалността помага на някой.Ами ако и зоофилите решат публично да изразяват любовта си ? Ако природата е искала да има повече гейове е щяла да направи размножителния им процес осъществим нали ?
30
5
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 14 години
Браво, че в такъв малък град има гражданско общество. Само така, момчета! Не на омразата!
29
7
 
4
 
! Отговори
ДГД преди 14 години
Ако присъства в природата, която съвсем случайно сме самите ние, значи е природно явление. НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО "природно антинормално". Човечеството няма да изчезне, ако гейовете бъдат оставени да си бъдат, бъди спокоен. За справка провери глобалния ръст на населението.
28
0
 
2
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 14 години
при сегашните условия стават политици
27
4
 
8
 
! Отговори
ДГД преди 14 години
С какво би запомнил Алън Туринг и Оскар Уайлд примерно - с това, че са били с хомосексуални наклоности, или с това, че единият е бил велик математик за своето време, а другият - велик поет?Властите са решили да направят подобен "експеримент" с Туринг, като го подлагат на "лечение", в резултат на което той се самоубива. Какъв ли щеше да е светът днес, ако този гений го бяха оставили да си развие идеите докрай?
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ето тези трябва да ги преследват мобилните групи на МВР, а не просещите болни бабички.
25
2
 
15
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Това е природно антинормаблно. Мъжът трябва да бъде с жена, както и жената с мъж; да се оженят, да имат семейство, дете или деца - не много. Но тези, са пощурели. Не стига, че са кривнали, от правилното, ами го налагат и като модел на подражание. Че искат и възторг и права. Какви паради искат! Да се крият някъде и да си мълчат! Това е античовешко. Такива бяха римските патриции и ядоха яка попара, в древността. Тези обратно насочени хора, трябва или да се откажат или да се крият, а не паради!
24
7
 
9
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
В древни времена, е имало обичай. Появи ли се гей, вземат го и постъпват така: Поставят го, в клетката на сексуално разгонен лъв или мечка. Не, че трябва да се затварят мечки и лъвове. Ако оцелее, от ласките на тези палавници, на следващият ден ги приемат, за нормални. Ако ли не - жалко. Нито един не е приет, за нормален. Тези палавници, за какво парадират? Ако са извратени, защо го показват? нека майките и бащите им да дойдат на парада, тогава - да видят какво а отгледали! ще се радват ли?
23
4
 
4
 
! Отговори
ДГД преди 14 години
Забраната е в нарушение на ЗСММ.С една такава забрана много лесно може да се злоупотреби, особено в консервативно общество като българското. Властта просто ще си затваря очите, ако вижда хетеро-сексуални прояви, но ще преследва до дупка всяка хомосексуална изява. Примери такива по света бол - потърси в гугъл за правата на жените в Афганистан. Тях ги има, но полицията хич я няма, когато трябва да си свърши работата.
22
3
 
8
 
! Отговори
някой преди 14 години
абе ,аре ние да си направим парад на хетеросексуалните.стига с тази показност това е най-дразнещото.всики има право на избор,но стига с тези демонстрации.
21
5
 
0
 
! Отговори
Иринополис преди 14 години
Много си духовит, 39 и много оригинален.А аз се изказах,че са отвратитвлно природно недоразумение и подкрепих забраната.Ако знаех,4е са твои хора друго щях да пиша.И аз ще дойда да си търся.Много ти е оригинално чувството за хумор.
20
2
 
22
 
! Отговори
Толерантни? преди 14 години
Забраната не е никаква дискриминация,така че псевдолибералчетата да мълчат и да ходят да се шлякат с някой мъж,ако им харесва.Забраната е за всички хора да изразяват сексуалната си ориентация на публични места,защото това е нещо лично и никой не се интересува какъв си в леглото,освен този до теб.Това означава,че аз няма да мога да направя например хетеро-парад ако искам.Да не говорим,че тези,които ходят по паради не са никакви хомосексуалисти,а сбъркани мозъци.Истинските гейове имат себеуважение
19
1
 
12
 
! Отговори
asd преди 14 години
Кога да очакваме парад на Ромите ?
18
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
като ви чета тъпите хомофобски коментари, се чудя кой е утайката!
17
3
 
6
 
! Отговори
До РТ и Анонимен преди 14 години
Това,че продажните медии не отразяват протестите,не означава,че националистите не организират такива.Почти всеки месец има някаква проява,като понякога присъстват по 600-700 човека,но медиите са по заети да пишат за гей паради,отколкото за такива събития.
16
5
 
10
 
! Отговори
А преди 14 години
Ние няма да отстъпим днес ще бъдем на контра протеста,за да покажем на тези мръсни ***,че мястото им не е в Пазарджик и не само а и в цяла България.
15
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хетеросексуалните мъже нямат нищо против гейовете! Даже напротив, защото има повече жени.Тези които скачат срещу гейовете психолозите са го казали те са латентни гейове, които имат влечение към собствения си пол и не искат да го приемат, даже напротив и това се обръжа в агресия. Нали са 100%та мъже, какво ги интересуват гейовете и техния живот?!Ама я вървете в *** махала и се правете там на мъже, ами ще скачате на гейовете хаха! аааааааа