Окончателно: Наредба дискриминира хомосексуални

Текстът за изразяване на сексуална ориентация е недопустим
13 май 2010 07:00,
279
Окончателно: Наредба дискриминира хомосексуални
Снимка: БГНЕС

Комисията за защита от дискриминация е решила, че Общинският съвет в Пазарджик, чрез приемане на разпоредбата на чл. 14 от Наредбата за обществения ред в общината с текст: "Забранява се публичното демонстриране и изразяване на сексуална и друга ориентация на обществени места", е извършил пряка дискриминация по признак сексуална ориентация.

Още по темата

Комисията предписва на Общинския съвет в Пазарджик да отмени разпоредбата, която заедно с публично обявените мотиви за нейното приемане, води до пряка дискриминация на основата на сексуална ориентация и като такава противоречи на Закона за защита от дискриминация.

На Общинския съвет в Пазарджик се предписва в бъдеще да се въздържа от приемането на подобни разпоредби, които поставят лицата с хомо и бисексуална ориентация в по-неблагоприятно положение в сравнение с лицата с хетеросексуална ориентация, като по този начин им пречи да упражняват свободно конституционно признатите им права и свободи.

На 20 март в Пазарджик имаше протест на организацията "Лесбийки, гейове, би и транссексуални (ЛГБТ) - действие" срещу наредбата.

От организацията ЛГБТ настояха, че текстът в Наредбата за обществения ред в общината нарушава правата на хората с различна сексуална ориентация, поради което е сезирана Комисията за защита от дискриминация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Пироманията, също като хомосексуализма е болест. Сега за да не дискриминираме пироманите, сигурно трябва да им разрешим и на тях да палят всико, което видят ... та и парад на пироманията да си направят и да запалят НДК, а?
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно, какво ще се роди от връзката между хомосексуалните? ----ФЕКАЛИИ
144
1
 
1
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
За интернет порното си има ограничения, като първото е да имаш навършени 18 години. Също така родителите на тези деца трябва да ги контролират. Това че някой си е изпуснал децата и те си правят каквото му скимне НЕ Е оправдание. Да не говорим, че в днешно време пропагандата на СОДОМИЯТА струи от всички медии!
143
1
 
1
 
! Отговори
Деян преди 13 години
Ама той това се очакваше....неможе да си роден в тази държава,да живееш в Пазарджик и да плащаш данъци там,а да нямаш право да показваш кой си.Ще протестират колкото си искат,това е тяхно право!!Ето,има резултат!!Сега много хора могат да си вземат поука!
142
1
 
0
 
! Отговори
анти гей преди 13 години
Повечето стават гейове и близалки само щото е модерно. Други ги е срам да си поканят момиче на среща и затва си бръснат краката и ръцете и скачат на някой подобен познат. Някои яки мацки се правят на лесбийки само за да вдигнат адреналина на мъжете около тях и да се покажат като супер недостъпни. Иначе тайно си мечтаят за един корав селски... . 1% най-много да са тия за които природата и хормоните да са виновни.
141
1
 
1
 
! Отговори
Razlichen преди 13 години
До: AmenhotepНе ми говори за "морал"! Съмнява ме, че твоето разбиране за морал е мръднало от положението, в което е било през средновековието! И недей да твърдиш, че ние развращаваме децата, след като още не влезли в училище те използват псувни и спокойно си свалят от нета порнофилми! И за това ли са "виновни" обратните?
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До: ТервелСлед като искаш да сме православна страна, защо си си лепнал такова езическо име? .....Когато се *** си трай и слушай умните - Тервел е единствения наш хан който е канонизиран и в Източната и в Католическата църква св. Тревелий Спасителя на Европа
139
2
 
1
 
! Отговори
нерон преди 13 години
всчки *** сте раждани когато не е имало нужда от хора
138
0
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 13 години
Що не спрете да коментирате, излагате се - и *** и хетеро, просто се оливате!Един живот живеем, всеки да прави квото си иска. Престанете да мразите, а живейте, мамка му!
137
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
ha! че то всяка разлика в задълженията излиза дискриминация, нали така? примерно подване на данъчна декларация от едни и неподаване от други е ДИСКРИМИНАЦИЯ! я се осъзнайте, да не се случи така, че Дахау да отвори пак врати за планов прием!!! ***
136
0
 
2
 
! Отговори
емо преди 13 години
Може и да се лекува - не знам, ама от от болен мозък трудно ще се излекуваш...
135
3
 
2
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Другари обратни, вие съвсем се оляхте! Не аз а вие сте обратните, не аз а вие искате да се сношавате с гей-партньорите си по улиците и пред очите на хората. Не аз, а вие вървите против религията и природата. Лекувайте се хора, доказано е че болестта хомосексуализъм е лечима, така че - дерзайте - лекувайте се!
134
4
 
3
 
! Отговори
ТРАДИЦИОНЕН преди 13 години
Господ ви е обрекъл да не се размножавате и забележи във всички религии това е грях
133
2
 
6
 
! Отговори
емо преди 13 години
Пич, с тея си коментари тип Боян Расате много намирисваш на скрит ***. Тея дето най-много *** против *** най-много го искат в дупенцето. Това е доказано.
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АменхоТЪП, пак ли хейтваш бе? Нали знаеш, че тея дето най-много плюят гейовете, всъщност имат комплекси на тази тема.
131
7
 
3
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Може да искаш много неща ... Само дето има едни неща наречени "морал" и "нормално човешко поведение" ... след като обратните са по-малко от 1% и сексуалната им извратения отвращава хората, защо трябва да наглеете и да дискриминирате всички като най-погазно се ближете пред хората (и пред децата им). Никой не ви е забранил да бъдете обратни, но никой не иска да ви гледа изпълненията, при това на обществени места. Има си гей-клубове, имате си жилища - там се натискайте колкото душа ви сака!
130
9
 
6
 
! Отговори
Razlichen преди 13 години
До всички "мъжкари"!Така и не можах да разбера, с какво толкова ви пречим ние - хомосексуалните! Искаме да имаме същите права и свободата на изразяване, която имат хетеросексуалните. Искам да мога да прегръщам и целувам приятеля си на обществени места по същия начин, по който постоянно виждам да го правят хетеросексуалните двойки по градинки, паркове, заведения и т.н. И ако щете вярвайте, но някаква си общинска наредба няма да ме спре ад изразявам публично чувствата си!
129
3
 
12
 
! Отговори
А ТАКА! преди 13 години
А такааааа! Да живее ***! Нека има пвече ***, че ми омръзна да се правя на сваляч! Колкото повече ***, толкова повече неначесани мадами! И толкова повече работа за нормалните! А да ги видя мацките като им се наложи те да ни свалят... Ша са прайм на интересни и ша избираме! И ша ги караме да ни са обясняват ф либоффффф.....
128
6
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
В смисъл? Че не се гавря с природата и не практикувам содомия ли? Интересно, от кога да си нормален означава да си болен?!
127
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
i doktor Bakarjiev gi lekuva v Bg ,samo da iskat i shte stanat normalni