Въртележки в гетата, строят ги с пари от ЕС

32 млн. евро са заделени за София, Пловдив, Варна, Русе
29 сеп 2010 07:07,
131
Въртележки в гетата, строят ги с пари от ЕС
С европарите ще лъскат гетата. Снимка: Булфото

Крайните квартали и гетата в столицата ще се сдобият с нови фабрики, паркинги и атракционни паркове, обяви главния архитект на София Петър Диков.

Парите за градежа им ще дойдат от европейския фонд "Джесика".

Диков уточни, че столицата ще кандидатства за 19,8 милиона евро от финансовия инструмент.

С тях ще бъдат изградени новите сгради и пространства за забавление.

От фонда ще могат да се възползват и други седем големи общини. За Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен са предвидени над 13 млн. евро.

Със средствата ще се финансират проекти, които имат значение за съответния град и могат да генерират приходи.

"Ние много приказваме за ромите. Те казват: "Вие казвате, че не сме читави, ама ние не сме читави, защото сме бедни и вие не ни давате работа", коментира главният архитект.

От общината планират с новопостроените фабрики да създадат голям брой работни места за хората от ромските гета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
45
 
! Отговори
Русенец преди 13 години
Ахахаааа :-)))) Джипси Ленд, а ? :-))) Просто виждам как чаветата търкалят виенското колело надолу, към пункта за изкупуване на метали :-)))
43
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tо е ясно,че на *** сме им виновни ние....Как го виждате това да си признаят собствената вина....Храни куче да те лае....Работа има,пустеещи земи има,но *** не искат работа....Образование нямат,но претенции имат...Какво искат да работят без образователен ценз?Банкери?Адвокати?....Няма оправия с тази ***!
42
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да се строи!Но да направят "фабриките" по стария съветски модел "ГУЛАГ" с огради от бодлива тел и картечници по ъглите. А самата работна ръка да се състои от високо квалифициран криминален контингент.За да се затвори технологичния цикъл трябва да има и общежития към предприятията така че работниците да не се налага да се мешат много с останалото население.Самите фабрики могат да са в областа на минодобива, все пак имаме уранови залежи - а ни предстои нова АЕЦ да строим...
41
20
 
2
 
! Отговори
сряда преди 13 години
Чудесна идея-дано се осъществи Тя обаче трябваше да се случи много по-рано И ТО НЕ С ПАРИ ОТВЪН Все пак важно е да се започне и нещата да не замиришат на *каца с мед* за организаторите Дано *** съумеят да се *опълчат*срещу предубедеността на много българи и да покажатедно достойно поведение ДАНО ,ТО Е И ЗА ТЯХНО ДОБРО
40
11
 
7
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Манолски, ако е вярно това, че работиш в дом за сираци, по добре се замисли да си смениш професията! Защото, ако е вярно и другото де, че всичко което са имали децата, е поломено и продадено, ти и колегите ти не сте свършили абсолютно нищо за възпитанието на тези деца! Каквато би трябвало да е основната ви дейност! Да не говорим, че ако един човек подхожда към децата с подобна настройка, като твоята и ги нарича ***, то мястото му не само че не е в дома, ами е в затвора... Самите вие, точно това ваше отношение, ги прави ***! Те са деца! Не по различни от всички останали деца! Когато вие мислите за тях като за животни и се държите с тях като с животни, и в края на краищата, те действително стават животни! Вие ги правите такива!
39
2
 
6
 
! Отговори
:D преди 13 години
Съгласен! Нека се направи референдум по въпроса и да се открият фабрики за производство на перилни препарати! Иначе, новината и самото решение може да се коментира по следния начин "OMG LMAO"
38
2
 
6
 
! Отговори
някои преди 13 години
ееееее това е то да им направят мол да има от каде да си пазарят хахахха толкова тапа и долна даржажвица
37
1
 
20
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Ставам кирлим,черен,вмирисан и крадлив ***. Май само те са привилигированите да живеят,като търтеи на гърба на нормалния данъкоплатец.
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И след построяване на фабриките *** да не би да почнат да работят?За какво да се трепят цял месец за 400 лв като от помощи и детрски надбавки си докарват по повече?
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз пък виждам "светлото бъдеще "на тази строителна площадка : в източния и край влиза камион,натоварен с винкел,в западния и край излиза каруца,натоварена с винкел.по средата - поляна с ухилени ***.
34
3
 
29
 
! Отговори
Манолски преди 13 години
ромите са ГМО-та и не стават за нищо. Работя в дом за сирачета 7-18 годишни, 90 % ромчета. От малки ги възпитаваме, грижим се за тях и интегрираме в български училища. Холандска фондация наля сума пари.... купихме им нови легла, гардероби, столове, дрехи, учебници, каквото се сетите... за отрицателно време всичко бе поломено, счупено или продадено. НА КАКЪВ ЕЗИК ДА ВИ ОБЯСНЯ ЧЕ ТОВА Е НЕКОНТРОЛЕРУЕМА *** И НЕ СТАВА ЗА НИЩООООООО !!!
33
1
 
14
 
! Отговори
voodoo преди 13 години
пари от ЕС за *** добре с едно голямо НО. 1.с тези пари да се платат всички зравни и пенс. осигуровки на *** който не са платени до сега. 2.изплащане на задълженията за вода,ток,данъци към държава и общин. 3.заделяне на пари за бъдещи неплащания по предните точки. 4.закопуване на земята след търгове или по пазарни цени. 4.терените изградени с тези пари да бъдат заградени и на жителите в тях да бъде ограничено движението извън тях.както и на българи да влизат там.
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия въртележки после може да си ги търсите на вторични...К'ви фондове бе? Всички пари дето се вземат после се връщат? За *** ли да бачкам сега??????????
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, ***, айде отивай в катуна да се въргаляш като *** и да грухтиш от щастие, че си ***. Още сега основавам фондация "Да върнем *** на Индия" . Моля желаещите да внасят парички и да премахнем тази чума от държавата, преди да се размножи още повече. А ако ни се опълчи някой министър - и той да заминава с тях. Писна ми да живея в това сметище, което ме е срам да нарека Родина.
30
1
 
13
 
! Отговори
бай Манол преди 13 години
Нека позная фабриките ще са перилни препарати.
29
1
 
14
 
! Отговори
клоун преди 13 години
Е как какво ще произвеждат фабриките,ще произвеждат ***!!!
28
1
 
16
 
! Отговори
Илиян преди 13 години
ми как да ви давам работа като сте грозни, миризливи, необразовани, мързеливи и предпочитате да крадете вместо да работите по 8 часа. И що се някой трябва да прави нещо за ***? Те трябва сами да се вземат в ръце, а не да чакат наготово
27
1
 
11
 
! Отговори
Простотии преди 13 години
Колко ли пари ще се потрошат за тази глупост? И колко часа, след като ги открие Той (да се свети името му... следва дълбок поклон и метани), ще са нарязани на парчета? Пълни простотии !!!!
26
1
 
21
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Диков, а за останалите, за останалите българи, които имат неблагоразумието да работят като роби по 12 часа на ден, за да си плащат сметките ? За тях какво ? За онези, които се притесняват ако закъснеят с една седмица с плащането на тока ? За онези, които цял живот не искат да отидат на една почивка, за да има за децата им ? За тях какво, Диков ? Идва момента, в който тези хорица ще вземат по една дебела тояга и само ще поискат справедливост, идва този момент ...
25
1
 
8
 
! Отговори
218Б от НК преди 13 години
Този член от наказателния ни закон ПОЗВОЛЯВА да се краде спокойно, когато стойността на откраднатото към момента на извършването му е под 2МРЗ!!!!Чрез него се заменя наказанието затвор с глоба и не се води осъждане! Нали се сещате кога *** ще плати въпросната глоба?! Никъде в този НК не е упоменато юридическото понятие ПАТРИМОНИУМ, а в същото време се налагат глоби!!! Именно този праг от 2МРЗ, под който едва ли не няма прстъпление, е единственото условие..е, дали не са поощрявани ***?!