Местните скочиха в защита на имама в Лъжница

Акцията на ДАНС срещу радикалния ислям предизвика смут в региона
Обновена: 6 окт 2010 20:07 | 6 окт 2010 20:07,
218
Местните скочиха в защита на имама в Лъжница
Снимка: Булфото

Специализираната акция на ДАНС и МВР срещу дейността на нерегистрирания клон на ислямистката организация „Ал Уакф Ислями“ предизвика напрежение в село Лъжница, Гоцеделчевско, където органите на реда обискираха изненадващо дома на имама Мухаммед Камбер.

Хората от селото не пускаха в продължение на четири часа служителите на ДАНС да излязат от къщата с мотива, че може да се подмени иззетата литература.

Те не можеха да повярват и отричаха, че техният духовен водач по някакъв начин е нарушил законите на страната.

От дома на местния имам Мохамед Камбер са иззети 5 кашона с книги, касети, дискове, списания и компютър.

Служителите на ДАНС и МВР бяха изведени от дома след продължили с часове уговорки, в които най-активно се включиха кметът на селото Байрам Разманов, районният мюфтия Айдън Мохамед и областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин.

В момента, в който излязоха от къщата, полицейските служители бяха посрещнати от жителите на селото с мощно освиркване.

Хората освободиха и двата полицейски автомобила с литературата, иззета от дома на имама.

Камбер е ходжа на село Лъжница от три години. Преди това в продължение на 7 години учил за имам в Мека, откъдето донесъл и въпросните книги.

"Има анонимен сигнал, че учим хората на радикален ислям – ей тия всички хора ги учим на радикален ислям. Провериха хората, взеха каквото има и хареса по цвят, щото те така интересни книгите и не разбират арабски. Взеха компютъра, дискове, касети, Коран, такива лекции. Ако има нещо, да дойдат като хора, щото ние сме тук, ние няма да избягаме. Обаче фактът, че влизат сутринта и децата спят – това показва сплашване на хората – ето имамът ви е терорист, бягайте от него или от тая гледна точка или де да знам", коментира пред медиите Камбер.

Още по темата

Служители на ДАНС са извършили проверка в дома на имама и в сатовчанското село Кочан, проверка е направена в село Аврамово, както и в други села в Благоевградско.

Относно акцията в Смолянско кметът на областния град Николай Бояджиев коментира, че действията на ДАНС потвърждавали опасенията му за това, което се случва в региона. 

"Радвам се, че все пак държавата започна да обръща внимание на тези работи. Не знам обаче защо се чака идването на Ердоган в България, за да се извърши това, което трябваше да стане отдавна", коментира още Николай Бояджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
Защо ви се струва ненормално, че и ние може да милеем за България.
151
0
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
Jan-чо не правя никаква политика и не се имам за външен. Защо не искате да "прогледнете". Не съм чужд емисар, а български гражданин който си плаща данаците, спазва законите и мечтае за просперираща България.
150
0
 
1
 
! Отговори
jan преди 13 години
До турчин : про-турска или про-ислямска пропаганда правиш? За такъв случай имаме поговорка "в мътна вода риба лови".Това, че в България проблеми колкото искаш - ясно, но от допълнително външно ерозиране не се нуждаем.
149
2
 
1
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
И не е вярно, че турците гласуват под строй, има много турци, които гласуват за други партии, включително и за Атака, но с течение на времете разбират накъде духа вятъра и колкото повече омраза има по форумите и медиите толкова расте електората на ДПС, защо не го проумявате.
148
1
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
Част от българите си мислят, че турците са овце и гласуват под строй, а други българи ги е яд, че сме единни и се държим-второто е вярно, но не е само това.При българите всеки *** се мисли за цар и "дърпа встрани", докато турчина е наясно с възможностите си и знае къде в йерархията стои и имено това е в основата на успеха.
147
1
 
3
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
На нас все някой ни е крив. В анализа си 149 казваш, че те е жал за електората на ДПС. Това показва, че не познаваш нито турците нито каква структура има ДПС.В първите години на прехода турците гласуваха за почти всички партии, но отпосле разбраха, че всеки идва само колкото да ги използва и нищо повече. Доган може да е всякакъв,но единствения който мисли за електората си.
146
1
 
4
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
Помаците са религиозни не от вчера и какво значение има като какви се определят.По закон всеки има право на самоопределение. Далис натиск и тормоз ще ги побългарите. Не, няма как да се случи. Къде бяха тези "хуманисти" като през годините системно ги избиваха, но това българина не го знае и не удобно да го знае. Нека някой да си направи труда и тръгне из Родопите и да чуе истината.Насилието не води до нищо хубаво.
145
1
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
Безсилния човек е склонен на псува, човекът с ниска интелегентност е склонен да излее жлъчта си във форума, това което се наблюдава като цяло. Това всъщност е знак за управляващите, че все още българина не е дорасъл и не може да тълкува правилно събитията е че когато е нужно може да му се подхвърли нещо "етничеко"
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комисията Кушлев на колко бандити от прехода им отне имотите-на Сикаджии, Висаджии, *** и тем подобни, защо не отиде да се бъзика с Божков, Гергов,Велчев и тем подобни, да не би те да да спечелили парите си с пот на челото и от друга страна този депутат в сравнение с изброените "бизнесмени" е направо социално слаб.
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Закриват се училища и болници, спират се субсидиите на ВУЗ-овете и т.н. Всичко това не прави пвечатление на "патриотите" българи, а са тръгнали да търсят последователи на Бен Ладен в Родопите. В Рибнево миналата година пак имаше такива фоерверги или по-точно "кьор фишеци". Преди два дена по медиите се вдигна шум за един депутат от ДПС -Гюнай Сефер. Не съм негов адвокат, но той няма 10 000дк автопарк. Споменатото село Черник не притежава толкова земя.
142
0
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
В момента здравната система е в задънена улица-лекари и сестри напускат и заминават в чужбина,не се знае какво става с парите от Здравната каса, т.е. с нашите пари. На общините бюджетите им са орязани, служителите са принуждавани да излизат в неплатен отпуск (в много от общините). Заплатите и пенсиите са замразени откакто батето взе кормилото в ръце. Парите на бизнеса (ДДС-то) "отлежават" в банката на "каката".
141
0
 
3
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
149 -общо взето анализът ти е верен, но има много за допълване. В настоящият момент ситуацията е следната:-Коръбът "България" потъва и за да отклоним вниманието на заблуденото и изтормозено население трябва да изкараме нещо "етническо"-просто и елементарно, но супер ефикасно, проверено през годините. Винаги по време на криза за управляващите им са нужни изкупителни жертви и винаги малцинствата са най удобни-това е по целия свят и то от години.
140
0
 
1
 
! Отговори
Оттоман преди 13 години
do 149 Bate radvam se che ima i umni hora v BG oshte - pone taka sutrin me karash da se radvam na hubavoto i umnoto.. bravo E tova veche sa dumi na inteligenten chovek
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе не разбрахте ли, че в помашките и турските райони отдавна си има своеобразна автономия. Вчера агентчетата на ДАНС щяха да ги линчуват тълпата в помашкото село. *** си се множат- в село Градешница (Котел) от 6200 души население българите са едва 600 и то на преклонна възраст. Още 15-20 години и държавата на българите ще е разположена само в Софийска и Пернишка област. Политиците са виновни за геноцида над българите и за антибългарската политика в последните 20 години!
138
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1. Ние, българите, си избирахме всички правителства след ноември 1989 г.Тези правителства не са били избрани от германци, американци, руснаци, румънци, *** или турци. За тези правителства сме гласували или не ние българите.Все пак *** и турците не представляват критична маса гласове. Вижте статистиката.Това, че *** са в голямата си част такива, каквито ги описваме, е така, за съжаление. Но те не са откраднали толкова пари, колкото нашите братя български участници и съучастници в политическият живот. Често им се приписват повече грехове (според официалните власти се наричат роми, но това не променя фактите).За турците ми е много мъчно, честно казано. Няма по прецакан електорат от собствената си етническа партия. Тази партия с мутренско-феодални способи винаги е прецаквала хората си.За комунистите няма да говоря скучно, предъвквано и ясно. Комунизмът е опасна теория , която дава прости отговори на сложни въпроси и от там започват бедите.2. Ние, българите, си мълчахме и преди 10-ти ноември 1989 г.За голямо нещастие опитите за българско дисидентство бяха безплодни. Или не така мощни, че да се чуе в сърцата и душите.Ние, поколението на нашите майки и бащи, дядовци и баби, трябваше да бъдем дисиденти. Ние мълчахме. За това няма прошка. Няма прошка за моите роднини , че са мълчали, няма прошка и за мен.През 1989 г. бях на 21 годишна възраст. В моето семейство се пускаше тихо Би Би Си - Лондон, радио Свободна Европа, Дойче веле и т. н.Тихо се разказваха наистина много смешни вицове срещу властта.Тихо се подигравахме на тираджиите, които слушаха сръбско.Мълчаливо бяхме против смяната на имената на турците.Тихо и радостно споделяхме идеята за Перестройката но само в разговори по между си.Всъщност се съгласявахме и продължаваме да се съгласяваме със всичко което мразехме и обичахме но тихо.3. Така дойде и чалгата шумно и брутално А ние се съгласяваме и с нея сега тихо.Чалгата не е музика. Тя е вид култура. Тя винаги е съществувала при нас. Чалгата обедини простащината от най-различен тип - псувня, порно, евтин секс, вулгарно облекло, циганьорщина, селяния, гюбек, мазнене пред по-височайши, призив към криминални действия, отричане на ученето и познанията и т. н.И ние, българите, сме съгласни с това. Ние, българите, си купуваме билети за чалга концерти, ние си купуваме дивидита с чалга.Факт е, че чалга изпълнителите и звукозаписните чалга компании са най-богати. Те са богати от нашите пари. Ние сме им ги дали. Те не са ги откраднали. Те не са ги приватизирали.Ние, българите, и нашите роднини, сме дали и даваме пари на тези хора.Ние, българите, си купуваме, ако не чалга издания, то си купуваме чалга изглеждащи вестници.Ние, българите, гледаме, ако не чалга предавания и телевизии, то чалга изглеждащи предавания.Ние, българите, подкрепяме прашките на жените. Ние, българските родители, купуваме на момиченцата от 1 клас нагоре детски прашки, за да изглеждат и те като мама или кака. Ние, българите, сме срещу педофилията, но една сериозна част от нашите български деца момичета изглеждат като чалга ***. Да, децата, изглеждащи като чалга ***, са наш продукт. Те не са продукт на американците, *** или евреите. Те са нашите български деца по наш образ и подобие. Чалгата е един сборен и много точен образ кои сме и от какво се интересуваме. Ако във вашето семейство не се слуша чалга, ако вашата дъщеря или син не слушат чалга няма да се социализират.Но каква е ползата да се социализират с чалгаджиичетата от българските семейства? Какво ще донесе този социален контакт?Нима моите деца ще успеят да заинтригуват някое детенце с пънк като Секс Пистълс или Клаш? Да чуе рока на Цепелин и Ху. Да се изкефи на Франк Заппа. Да се поинтересува от стила на обличане на Одри Хетбърн или Вивиан Уестууд. А може би ще гледат заедно нещо на Кончаловски и ще се плашат от Психо или Птиците на Хичкок?Те няма да прочетат заедно Атанас Далчев или Алеко Константинов.Не това няма да стане не защото са малки , не защото това е старо, а защото ние, българите, открихме, че е по-добре да няма класова разлика и сега нямаме класа.4. Ние, българите, окрадохме помията от демокрацията, капитализма и социализмаДа. Факт. Взехме всичко най-лошо.От Съветският съюз задигнахме тъпотата на мужика, някоя друга пиянска песничка, но забравихме да вземем Булгаков, Пушкин и менделеевата таблица. Или по-точно, добре че тя, менделеевата таблица, виси в училище, ама по задължение. Ами Менделеев или Циолковски тях ги забравихме. Обичаме да се подиграваме на руските пияни *** и се взираме в тях за да изкопираме нещо курвенско. Но не се взираме в руският балет или Чайковски. Рекета и олигарсите ги усвоихме.От останалите бивши соц страни нито им копирахме Хавел, Солидарност или Унгарските събития.Даже кола не можахме да построим. ***-Рено - да , ама за малко и то неуспешно.От американците гепихме яко вискито и цигарки Марлборо. Яко, мен. Фак офф, мен.Пропуснахме цялата американска култура + технически напредък.Но пък - пошлостта на бруталната реклама, Биг Брадър и всякаква друга тъпотевица - яко се налапахме.Научихме се да си говорим на Тии забравихме да говорим на Вие било по американско. Английският език има друга конструкция и е много ясно кога се говори учтиво.От западноевропейците грабнахме прийома на политическото нищо говорене.Мерцедес, Ауди и всички други атрибути бяха взети, но с дребната подробност, че тези които ги карат там са изкарали тези пари не по криминален начин. И там има престъпета дето връткат далаверки, ама фактът, че имаш Мерцедес в Германия, не ти дава правото да минаваш на червено. Тук фактът, че имаш Цедес (Мерцедес по чалгаджииски) ти дава правото да минаваш предимно на червено. Да, това го правим ние, българите - вие и вашите съседи на долния или горния етаж. Ако вие не го правите, но си мълчите като възпитан човек, вие го подкрепяте.Да, вие, българинът, който чете тези редове, е пряк участник в свинщината, наречена българска територия, българско политическо пространство и култура (ако въобще съществува тази дума).От демокрацията взехме само нечленоразделните крясъци, като пропуснахме спора и дискусията.5. Ние, българите, сме един провален проект на нашите пра-пра-родителиНие сме и безкултурни. Няма да имаме нобелов лауреат. Няма да има Оскар. Не, няма да има и други признания от света. И за това съм виновен аз и всички, които четат тези редове и са отраснали в България, без значение, на пол, раса, националност, религия и т. н. Вие и аз сме отровени, радиоактивни, раково-болни и заразни в следствие от българското и средата в която сме отрасли.Вече сме направили твърде много компромиси и със собственото си възпитание, чест и естетика, т. е. станали сме българи.Не може да не сте чували твърдения от рода на: Ама на чужденците много им харесва чалгата. Джон как се кефи. А вие какво взехте или получихте от културата на Джон или Ханс? Нищо.Ние българите сме крадци на чужда слава:Джон Атанасов - бащата на компютъра е българин? Генетично да, на практика - не. Този изключителен човек е роден в САЩ и там е развил и усъвършенствал идеята на Лайбниц за изчислителна машина.Джон Атанасов не е завършил Седмо училище в София, не е учил вечерно в техникума Попов и не е завършил МЕИ в София. И не е попаднал в завод в Правец, където създава компютъра. НЕ. Той е продукт на американската образователна система и бизнес икономическа ситуация.Тук България няма нищо общо.Борис Христов и Райна Кабаиванска те от сцената на българската опера ли станаха такива? Благодарение на българският оперен мениджмънт, който успешно лансира българските оперни певци по света?Да не би Виенската опера, Ковънтгардън и Метрополитен да треперят, че директорът на софийската опера проф. Карталов може да им откаже гастрол?Или фирмите като Майкрософт и IBM да чакат с нетърпение края на абитуриентските балове, за да поканят българските технически гении?В мига, в който абитуриентчетата изтрезнеят след бясното абитуриентско чалга парти?Абитуриентските балове по-добре без коментар. Все пак ще кажа: вие, ние, българите, купуваме облекло за хиляди левове. Ние плащаме кувертите за тези балове. За един бал, ако не вложиш в него поне 3-4 хиляди лева - ами ти не си родител. За какво се дават тези кинти - детето е завършило задължителното образование? Е, и какво от това? Какво следва?За да видим дъщеря ни по цици и прашки на някое кабрио или жива *** между абитуриетни върху кола. Справка - Ютюб и ВиБокс7.Става въпрос за българските абитуриенти, възпитани в българското семейство, чрез българската образователна система, в духа на източното православие и с благословията на Българската православна църква. Българското бъдеще на нацията. (Думата нация е неуместна в случая).Моля все пак да прочетете какво са писали Константин Иречек и Феликс Каниц за България и нравите на българите.
137
0
 
2
 
! Отговори
бяса преди 13 години
Телибанииии!!! И ние си мълчим, а Родопите вече са техни! Пингвините гадни......
136
2
 
4
 
! Отговори
човек преди 13 години
на всички помаци отговорно и проверено във времето казвам,кой ви пречи да се определите,като религия какви сте.Може ли сестрата хритиянка/снаха ми/,а брата мюсюлманин? Всички мюсюлмански училища са набъкани/над 95%/ с помаци,защо? Турците по-малко мюсюлмани ли са от вас? Главатарите ви са за трепане.И ще кажа/проверено/,че душите ви и бита ви са МРЪСНИ. Може да ви заболи,но това е истината и ТРЯБВА да си я знаете.Съжалявам,това не се отнася за измъчения селски труженик.
135
1
 
4
 
! Отговори
HD преди 13 години
На същия принцип може да скочат и в защита на някой убец от техния етнос и да не пускат органите на реда. Дет викаше един наш бивш държавен глава, най-добре е танковете да отидат
134
0
 
1
 
! Отговори
^^ преди 13 години
Ако някога изразиш ТОВА мнение до мен ще ти набия един в брадата, защото си мишка!
133
1
 
1
 
! Отговори
??? преди 13 години
Не се ли уморихте да се дърляте безсмислено.Малко ли ви бяха комунистически догми 65 години , че сега сте зинали с отворени гърла да гълтате религиозна плява.