Митичното митничарско селище под лупа

И прокуратурата образува проверка за палатите
Обновена: 12 окт 2010 11:37 | 12 окт 2010 11:36,
82
Митичното митничарско селище под лупа
Снимка: Булфото

Окръжната прокуратура в Хасково е образувала проверка за незаконните постройки в митичното митничарско селище Ставри Димитрово край язовир „Ивайловград”.

Още по темата
Разследващите ще установяват кои длъжностни лица са издавали разрешителни за строеж върху държавната земя и как незаконните имоти са свързани с електропреносната мрежа и ВиК.

Вече втори ден полиция охранява комисията от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), която проверява палатите.

До момента е ясно, че от 45 вили едва 5-6 са законни и имат необходимата документация.

Собствениците на голяма част от палатите са митничари, служители на "Пътни такси и разрешителни" и бизнесмени от София и Свиленград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
4
 
! Отговори
Бък преди 13 години
" Хляб и зрелища" - това в момента всичко.Бат ви Бойко и сие Дянков в комбина с Цветанов се мъчат да устройват на народа БЪЛГАРСКИ / не купищата ***/ само зрелища. За хляба е още рано. Трябва още кожички да се смъкнат, че тогава да дадат хляб. Всички палати ще бъдат УЗАКОНЕНИ.
57
0
 
13
 
! Отговори
дядо от село преди 13 години
Този въртолет да обиколи цяла България тези имения не са само там ,в най красивите кътчета на България са се настанали мизерниците мръсни и всичко се знае да не се правят че не знаят и сега ги виждат,лъжат като ***.Няма друго спасение освен сами да завземаме власта,дигаме се и блокираме пафията - сиреч министерства и други подобни с камъни ,мотики и лопати да ги изгоним,те друго не заслужават,за 40 години работа като строителен техник взех 170 лева пенсия и месо не съм ял от една година.
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На бас ,че нищо ншма да се случи.Прокуратурата няма да намери състав на престъпление и всичко пито-платено .Кервана си върви ,хората си лаят.
55
0
 
5
 
! Отговори
мами преди 13 години
С честен труд нищо не става в тази държава .Всичко това е придобито по нечестен начин затова трябва да се конфескува в полза на държавата и там да бъдат настанени сираци не в тези скапани общежития. Тези пари с които са построени щяха да отидат в хазанта .
54
0
 
7
 
! Отговори
lambo преди 13 години
ИМПЕРАТОР НИКИФОР ГЕНИКДа, познахте. Това е същия византийски император, убит от войската на Крум в битката при Върбишкия проход. Никифор не е бил некадърен - факта, че той успява да превземе столицата ни Плиска, говори многоКогато Византия е била на колене пред Персия, Никифор извръшва военен преврат в Константинопол, срещу императрица Ирина. Според византийския хронист, първата работа на новия владетел, била да провери какво има в Имперската съкровищница. Оказало се че там няма вече и мишки, тъй като била напълно празна. Византийската аристокрация била окрала всичките пари на ИмпериятаНикифор издал свитък от около 10 едикта (закона) за да върне ограбеното. Един от тях гласял следното :"Всеки византийски (сега български) гражданин, КОЙТО Е ЗАБОГАТЯЛ ИЗВЕДНЪЖ, В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ, И ПО НЕОБЯСНИМ НАЧИН, да бъде обложен с еднократен данък, РАВЕН НА ТОЗИ ПРИ НАМИРАНЕ НА СЪКРОВИЩЕ" ( б.а. - имане, или 75% от намереното )
53
0
 
9
 
! Отговори
lambo преди 13 години
Масово крадливите богаташи, строят палатите си, тип "прогимназия" без строителни разрешения. Или ако имат такова, то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нямат акт 16.По този начин "прогимназията" не се води като съществуваща или като завършена. Вечно е в строеж ...Целта на занятието е ясна ... да не плащат Данък-Сгради и Такса-Смет, да не плащат Ток и Вода. Още при строежа на "прогимназията" се прокарва скрита и тайна ел-инсталация. Има разбира се и явна ел-инсталация за пердеСпоред мои сметки, всяка година в БГ се консумират почти 12 млрд. квтч "безплатен" ток, на стойност към 1,8 млрд. лева ! Само 10% от него е за *** !!Затова на тези Олигарси, аз им казвам "БЕЛИТЕ ***"
52
1
 
4
 
! Отговори
митко преди 13 години
Някои пишат ЧЕ САМО ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ЩЕ НИ ОПРАВИ ,С КОГО БРАТОЧКИ НАЛИ И ВОЕННИТЕ СА ТЕХНИ ХОРА,НАВЪРЗАЛИ СА СЕ ЕДНИ ДРУГИ,КАТО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ СЕ ПЛЮЯТ И НЯМА ОСЪДЕНИ ЗА РАЗГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ,НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
резултат от "проверката" на прокуратурата : да,палати има,но "доказателства" няма.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
доган...сефер...ще намяерят и другите.
49
1
 
3
 
! Отговори
aaaaa преди 13 години
хората облагородили терене прокарали пътища а сега да им вземат подобренията ,там на риболов нете пускат ,пазят приробата хората а сега виновни били...........
48
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
да провериат язовир доспат от страната на село сърница за незаконо строителство, да видиат и там за какаво става на вапрос? невили омразна бе хора да играем 21 година на богат беден.........................................
47
0
 
7
 
! Отговори
Един Луд преди 13 години
Айде сега настанете там *** от ямболския блок 20 да им дойде акъла на тия...
46
2
 
6
 
! Отговори
европеец преди 13 години
направо ми се къса сърцето..... ама тия са спетявали от закуски, бе, защо ще им пипате имотчетата, придобити с пот на челото и с една обикновена заплатица в тая пуста България!??
45
0
 
17
 
! Отговори
леля преди 13 години
Нищо няма да съборят,само си говорят,колко незаконни хотели има по морето на мафиоти,това е само прах в очите на хората че нещо се прави,за да не се искат оставки,всички са еднакви,всички партии до сега които идваха на власт - продаваха Български предприятия за жълти стотинки и тлъсти комисионни,няма един осъден,лошото е наистина,че и да паднат от власт няма за кого да гласуваме - не останаха честни хора,Левски е обикалял България пеша и е умрял зя нея,а тези мутри я разграбиха -СРАМ И ПОЗОР БЪЛ
44
0
 
9
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 13 години
Предлагам снимките направени на тези красиви сгради от НАП да се използват за рекламиране на България като туристическа дестинация а с процент от приходите от туризма да се плаща на всички озверели отечественофронтовци!
43
0
 
11
 
! Отговори
бг преди 13 години
е образувала проверка за незаконните постройки в митичното митничарско селище ......... А ДО СЕГА КЪДЕ БЕШЕ , КАКВО ПРАВЕШЕ И ЗА КАКВО ВЗИМАХА ЗАПЛАТИ ОТ Окръжната прокуратура в Хасково ??????????
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВСИЧКИ язовири са така. Защо проверявата само Ивайловград?
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ZNA4I BILGARINA NE SE ZADOVOLQVA SAMO S GLADA,SA SAJELENIE I S LIJATA-NQMA SMELOSTA DA KAJE DA NIE OTKRADAHME BILGARIA
40
1
 
4
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Da im sprat toka i vodata puk da vidim kak shte poseshtavat vilite
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Известното като "Богатово" селище в района на защитената местност Ченгене скеле, трябваше да бъде сринато със земята до края на септември. То също липсва от картата на България, но рибарите там имат и регистрация. Над 250 са незаконните къщи. След една-две показни акции на РДНСК и 6 вили, съборени от самите собственици, в Ченгенето няма паднала и керемида от юли. В Ченгенето има вила семейството на издирвания Пламен Дишков-Кела, бившият областен управител Стефан Корадов, композиторът Стефан Диомов, Ваньо Иванов - шеф на Регионалното звено Гранична полиция, известният бургаски бизнесмен Христо Нанев