Руски самолет доставя тръбите за 6-и блок на "Козлодуй"

Още преди 3 г. изтекла гаранцията на авариралото оборудване
Обновена: 22 окт 2010 13:50 | 22 окт 2010 13:46,
99
Руски самолет доставя тръбите за 6-и блок на "Козлодуй"
Снимка: Булфото

Руски товарен самолет с частите, необходими за шести блок на АЕЦ "Козлодуй", отлита днес за София, съобщиха от "Росатом".

Товарните автомобили от Козлодуй са подготвени и ще бъдат в състояние още днес да се отправят с товара към централата.

Още по темата

Така наречените сервоприводи (тръби) за системата за безопасност на блока са били изработени за една от строящите се АЕЦ в Русия, но спешно са пренасочени към нас.

Оказва се, че гаранционният срок на авариралото оборудване в АЕЦ "Козлодуй", което сега се подменя по спешност, е изтекъл ще преди три години.

Според изчисления на руски експерти забавянето на ремонта на блока на АЕЦ е можело да доведе до загуби от 1,4 млн. лева дневно или общо между 250 и 330 млн. лева, ако доставката е била извършена в обичайните срокове – 6-8 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: КозлодуйАЕЦшести блок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
20
 
! Отговори
пешо преди 13 години
не се притеснявайте всичко ще е наред,а блокът ще бъде пуснат в планирания му срок.добре че руската федерация ни помагат иначе тежко и на българия и на всички нас.
75
0
 
7
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
" Оказва се, че гаранционният срок на авариралото оборудване в АЕЦ "Козлодуй", което сега се подменя по спешност, е изтекъл ще преди три години. " Да то само в България може да се окаже така... След някой друг ден да не се окаже, че ни управлява някой друга държава ама вече официално ? Направете проверка на всичко да не излезе, че има неща за смяна от преди 20 години. Просто нямам думи... .. .. .
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Объркал си се нещо.Като с ник-а си.Сигурно си "Gans" :)))
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нелоялна конкуренцийка, а, Асеята ?Не така, ей! Че като ви зачешем и вас....:))))
72
2
 
11
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Глупости. Бизнеса е пълен със сантименти. Що хАмерите спряха рафинирането на петрол в Иран, а? да не пиша още 200 други примера...Да живеят братчетата!
71
5
 
24
 
! Отговори
ABB преди 13 години
Познайте дали ако тръбите бяха от Сименс например, щяха да дойдат толкова бързо. отговор: НИКОГА.
70
4
 
1
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Ти наистина си повече от ***.
69
6
 
2
 
! Отговори
Gaus преди 13 години
Споменаха че експлоатационния срок е 30 година а гаранцията 2. Т.е тези чохли са на 5 години.Не ми се мисли за останалите.
68
0
 
5
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
до 20 - В нашия вход има едно семейство,което е много бедно ----Когато мога давам по малко храна,или пари /имат тежко болен човек/ --- Не го правя от някакъв интерес,а да помогна ----Отговарям косвено на Вашия въпрос
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора, за какво все мислите за парите, кой колко ще плати, кой колко искал, кой колко е спечелил. Важното е, че ще си оправим реактора независимо каква е цената и независимо дали са Дъжавни или междуфирмени отношения. Резултата е: Имаме тръбите и ще си маме и ток без да прекъсва. ЛИКУЙ НАРОДЕ !!!
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че то днес (и както винаги от век насам) танковете си вървят покрай тръбите :)))
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен това не са междуфирмени отношения, а държавна политика?
64
0
 
3
 
! Отговори
Стефото преди 13 години
Абе нас, все нещо ни изненадва! По изненадан народ от нас няма, а и няма и да има :)
63
2
 
1
 
! Отговори
haha преди 13 години
цената на самолета е пренебрежима на фона на доставката :) и бе спомената иронично ;)а цената на обориджането ще се формира по размера на вероятните загуби - 20%и по ноемално фирмените взаимоотношения ще пият по една *** с хайвер и хляб които ние екзалтирано ще платим ;)а автоджамбазите имат много да учат от хората извършили тази "блиц-криг" сделка ;)
62
2
 
8
 
! Отговори
Сталинист преди 13 години
Най-добре е руснаците да дойдат с танковете и тръбите.
61
8
 
6
 
! Отговори
до 59 преди 13 години
Пак "лумпенизираните" лозунги за братушките" :)Пак ви се повтаря: Руснаците нищо не са разкомплектовали заради нас! Просто като нормална фирма която си гони репутацията пред клиент който все още увърта за още една нейна ядрена централа - разбирай нова тлъста поръчка - са си направили труда да проверят, че имат времеви буфер и да говорят с другия си клиент дали би преотстъпил. Да , говорят с другия клиент. Такава е практиката навсякъде.Никой не го прави защото специално ти си "братушка" :)
60
0
 
5
 
! Отговори
Чичко Паричко преди 13 години
Интересен момент.Изтекъл срок на съоръжения преди 3 години.Загуби за 2 седмици за 15 млн. лв. от износ на ток.Добра самолетна координация с руските доставчици за една седмица.Намаляване на загубите в милиони.
59
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Братушките без много условности правят точно това, което очакваме всички - Разкомпелктоват част от оборудването за настояща строяща се АЕЦ и по най-бързия начин го насочват към нас. Останалото кой е виновен, защо чак сега се появи тоя проблем си е наша грижа. Ако не бяха направили това щяхме да говорим за загуби от порядък 1,5 млн. лв/ден. Сега вече при тая ситуация не говорим изобщо за загуби, защото влизаме в плановия срок на ремонта. Нещо да кажеш за "лумпенизираните" лозунги за братушките?
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тц! Не позна!1. Това не са части за Трабант от някой автоджамбазин от Горубляне, а стабилни и нормални фирмени взаимоотношения. Никой не може да си позволи лукса да надуе цената и да изнудва. Защото веднага се разчува и после клиент няма да види. Дори да е руски монополист.2. Цената за"по самолет" е страшна само за такива като тебе - дето пращат иначе колети по влака. :) Общо-взето е няколко хиляди евро за около тон.Единственият проблем със самолета е, че такива товари с нестандартни габарити не можеш да ги качиш обикновено на регулярен каргополет.Е, ако е бил и чартърен полетът за доставката - да, тогава е "солено". Но пак не е безбожно скъпо. Няма и стотина хиляди.
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПО-ДОБРЕ СКЪПО И КАЧЕСТВЕНО, ПАРИТЕ НЕ СА ПО ВАЖНИ ОТ ЖИВОТА НА ХОРАТА.