Руски самолет доставя тръбите за 6-и блок на "Козлодуй"

Още преди 3 г. изтекла гаранцията на авариралото оборудване
Обновена: 22 окт 2010 13:50 | 22 окт 2010 13:46,
99
Руски самолет доставя тръбите за 6-и блок на "Козлодуй"
Снимка: Булфото

Руски товарен самолет с частите, необходими за шести блок на АЕЦ "Козлодуй", отлита днес за София, съобщиха от "Росатом".

Товарните автомобили от Козлодуй са подготвени и ще бъдат в състояние още днес да се отправят с товара към централата.

Още по темата

Така наречените сервоприводи (тръби) за системата за безопасност на блока са били изработени за една от строящите се АЕЦ в Русия, но спешно са пренасочени към нас.

Оказва се, че гаранционният срок на авариралото оборудване в АЕЦ "Козлодуй", което сега се подменя по спешност, е изтекъл ще преди три години.

Според изчисления на руски експерти забавянето на ремонта на блока на АЕЦ е можело да доведе до загуби от 1,4 млн. лева дневно или общо между 250 и 330 млн. лева, ако доставката е била извършена в обичайните срокове – 6-8 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: КозлодуйАЕЦшести блок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти като ти изтече гаранционния срок на ТВ-то гледаш ли го още:))))
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз не мога да разбера що решихте, че това оборудване може да се използва, само докато е в гаранция и после да се сменя. Вие колите само , докато са в гаранция ли ги карате? След изтичане на гаранцията, се правят профилактични прегледи и ако се установи проблем с отстранява. За какъв излишък дрънкате, за какви западняци?
14
6
 
1
 
! Отговори
кистоник преди 13 години
а,бе, тоя 1 зяащо се обажда като консултант и стажант. разбира ли нещо от тръби в АЕЦ.. След изтекъл срок - естествено е да се сменят. ей, такива тикви гладуват за тикви!!!
13
4
 
22
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Както едно време учеха първолачетата-"Приятел в нужда се познава!".(Ха сега плюйте по лошите руснаци?И ни напомнете тук, колко такива жестове направи добрия и самарянски настроен спрямо нас чичо Сам?Кораба с изгнила царевица на Желев нае се брои, той беше замазване на очите.
12
14
 
7
 
! Отговори
Сега ясно ли е? преди 13 години
"Оказва се, че гаранционният срок на авариралото оборудване в АЕЦ "Козлодуй", което сега се подменя по спешност, е изтекъл ще преди три години."Сега разбрахте ли, защо западняците не искат да имаме атомни централи. Страх ги е да не се взривим и да оакаме цяла Европа! И не пише нищо за оставки? Защо?
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нормално е да е изтекъл преди 3 години, СерГей трябваше да *** излишъка.....
10
0
 
3
 
! Отговори
ceci_ преди 13 години
Извинявай леко изнервен, натиснах "отговори" на грешния пост предишният ми отговор на #4 love
9
0
 
17
 
! Отговори
ceci_ преди 13 години
Защото *** такъв хората си пазят репутацията и правят бизнес. А при нас правят порно, щом на АЕЦ не са подменили планово оборудването преди 3 (ТРИ!!!!) години!!! оборудването и са карали без гаранция. Порно.Бтв от коментарите за пореден път личи че на *** и да му помогнеш, поради ограничени умствени способности не може да го оцени.. само тоягата помага нищо друго
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че като сте толкова отворени защо не се опънахте бре! Кажете затваряме реактора и толкова! Донесете си румънски и френски ток зимата, тъкмо Саркозити пак щеше да ни хвали,че сме супер пичове:)
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гнилотията ти е в главата! Едно кафяво нещо е преминало в течно състояние!Трябваше да ни оставят малко да се правим на мъже зимата и щеше да е голям кеф, как БГ-гражданина,този интелектален исполин щеше да *** като прасенце зимата:)
6
9
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Нали им почваме проектите. Имат си далавера и пренасочването е изискано директно от Кремъл. Не се съмнявай и неврявай в магии, братства и равенства. Това и в предния строй не беше точно така...
5
1
 
12
 
! Отговори
555 преди 13 години
както винаги и руснаците си гледат интереса.Който в дадения случай съвпада с нашия.Колкото по-бързо се извърши ремонта,толкова по-малки ще са загубите.
4
20
 
6
 
! Отговори
love преди 13 години
kakva e taia ljubov kam BG ot strana na rusnazite? davat ni trabite za tjahnia AEZ? ima neshto GNILO v taja rabota !
3
5
 
39
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Никога не съм се съмнявала в братушките
2
6
 
49
 
! Отговори
leko iznerven преди 13 години
значи какво излиза:лошите руснаци пренасочват техни си тръби за да не губим ние някакви далечни роднини некви 200-300 милиона;).ей, че простотия що ни помагат бре? ние няма да им благодаримако бях на руснаците щах да оставя тъпите българи без атомна едни 2-3 месеца да им увре кухата кратуна....но като се замисля имаше една поговорка приятел в нужда се познава...а имаше и друга храни куче да те лае...ех поговорки
1
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако и тия са "качествени" колкото предишните, по-добре да си ги взимат обратно, че по-добре на студено, ама живи!!!