Руски самолет доставя тръбите за 6-и блок на "Козлодуй"

Още преди 3 г. изтекла гаранцията на авариралото оборудване
Обновена: 22 окт 2010 13:50 | 22 окт 2010 13:46,
99
Руски самолет доставя тръбите за 6-и блок на "Козлодуй"
Снимка: Булфото

Руски товарен самолет с частите, необходими за шести блок на АЕЦ "Козлодуй", отлита днес за София, съобщиха от "Росатом".

Товарните автомобили от Козлодуй са подготвени и ще бъдат в състояние още днес да се отправят с товара към централата.

Още по темата

Така наречените сервоприводи (тръби) за системата за безопасност на блока са били изработени за една от строящите се АЕЦ в Русия, но спешно са пренасочени към нас.

Оказва се, че гаранционният срок на авариралото оборудване в АЕЦ "Козлодуй", което сега се подменя по спешност, е изтекъл ще преди три години.

Според изчисления на руски експерти забавянето на ремонта на блока на АЕЦ е можело да доведе до загуби от 1,4 млн. лева дневно или общо между 250 и 330 млн. лева, ако доставката е била извършена в обичайните срокове – 6-8 месеца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: КозлодуйАЕЦшести блок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
5
 
! Отговори
haha преди 13 години
не очаквам някой да ме хрантути а се впечатлявам от лумпенското дигане на лозунги за "братушките".че ще плащаме ясно и това за аеца не е проблем но не казвай че няколко милиона отгоре е дребна работа щото в друга статия ще се жалваш за сметките си за парно и ток....а в края на всичко ти и аз ще плащаме!!! ;)
55
2
 
7
 
! Отговори
haha преди 13 години
в бизнеса няма сантименти.... има само ПАРИ. и руските бизнесмени много добре го знаят това....тука нема генерали на бял кон и цветя.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що бе , ти безплатно ли искаш да те хрантутят , вместо да се радваш на шанса и късмета , ти сметаш колко ще ти излезе, е прав си- тия работи не са евтини, ама и дървата за отопление не са, при газовата криза кубика моментално скочи с 5 лв!
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за това си плащаме няма спор, но я си помисли по хубаво ли е до останем без ток през зимата. Предпочитам да си платя двойно дори тройно но а си ми е комфортно и да не ми спира тока 2-5 пъти на ден.
52
9
 
4
 
! Отговори
Бен Гън преди 13 години
добре че от ЕС ни накараха да си спрем два от блоковете на централата, че ако зависи от нас ще ги експолатираме дорде гръмнат. Ние техниката в България я ползваме както ползваме колите си, до откат и дорде шават.
51
0
 
1
 
! Отговори
eee преди 13 години
Лошото е, че проблема с "чохлите" е технологичен.
50
14
 
1
 
! Отговори
haha преди 13 години
"братушките" хахаха да не мислите, че сега няма да ни одрусат няколко стотин милиона :) ...знаете как е ... ядрено оборудване, спешна доставка, иде зима... добра обосновка за няколко стотин кратна цена... , а и самолета скъпо взима....ще си я платим тази "помощ" солено!!!ама е добре да се знае кой е виновен ? проектант? производител?експлоатиращ???
49
1
 
2
 
! Отговори
ceci_ преди 13 години
Не си прав, ако мине профилактика производителят дава допълнителна гаранция! Оборудване, което няма гаранция не е сервизирано или е сервизирано от неоторизрано лице/фирма. Такива волности с АЕЦ според мен не са допустими, за разлика от личния ти таралясник.
48
1
 
9
 
! Отговори
до 43 преди 13 години
Как защо бе?Ти високотехнологично производство, и то не масово и даже не серийно, явно не само не си виждал, но и не знаеш какво е. Сигурно си пазач на паркинг. :)Обяснявам: такива изделия никой никъде (нито "на Запад", нито "Матушката" (вече)) не държи на склад! Защото ще излязат златни! И са за обекти които по дефиниция планират твърдо и дългосрочно ремонтите така че да имат доставчиците технологичното време да им ги произведат и доставят.
47
6
 
0
 
! Отговори
работещ преди 13 години
И обосрался наконец.
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да живеят братушките, пак ни помогнаха. Дори, че им правим сечено толкова години :)
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отървахме се по чист късмет с минимални загуби.Но остава един въпрос - защо се стигна до това положение?Да не би досега да не са сменяни или да нямат технически указания от производителя за срока на годност? Или пък при плановите ежегодни ремонти и прегледи да не са ги поглеждали?Твърдо не!Излиза, че някой не си е свършил работата. Предполагам умишлено. За да "пести".Е, сега "спестихме" едни 15-тина милиона.Трябва да хвърчат глави! А не да се леят дитирамби за "спасяването на положението"
44
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕС закрива български енергоблокове, РФ спасява български енергоблокове. Спасибо братушки!
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И защо име да закъсняват, при пложение, че отговрността за смяна на тия дето са се напукали си е НАША? При това май е трябвало да стане преди години...А коментарът за червената кратуна показва колко ти акъла изобщо... ;)
42
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Странджааааа, имаш ли ток да влезеш в Интернет да ни напишеш нещо. Ако нямаш руснаците ще ти го възтановят, и благодарение на тях ще може да напишеш няколко думи!
41
12
 
4
 
! Отговори
до 39 преди 13 години
Отърва те късмета бе, червенотиквенико! А не руснаците.Че са ги изработили за новостроящ се обект за който могат да закъснеят и да ги пренасочат към нас.Същото би направила и всяка западна фирма в такива условия.Ако пък руснаците ги нямаха на склад или другата централа не можеше да чака щеше въпреки "братушкинството" да си седиш и подсмърчаш.
40
1
 
5
 
! Отговори
наивник преди 13 години
Защо никой не коментира задръстванията в Младост. Два дни се регулираше от полицаи и беше малко по-добре. Защо спря днес! Защо Метро не отвори едната блокирана линия преди да блокира следващата. Не може няколко километра да се прекъснати без нито един проход! Не може и да има проход, ама метро да го пази само за своите камиони и да не пропуска през него трафика на колите както става сега зад поликлиниката!
39
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лошите руснаци май пак ни отърваха...
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"..доказано крадлив,мързелив и вечно мрънкащ народ" Въх мале мила! Добре си се охарактеризирал!Бори се със себе си синко! Ще преодолееш недостатъците си:)))
37
3
 
10
 
! Отговори
И е бил прав :) преди 13 години
И прадядо му е бил прав :) Русия векове се е мъчила да изгони фесовете от Черноморието за да стане морска сила :) Много преди 1878 година !Чипът е сбъркан само на чуждопоклониците !