Арестуваният пловдивски общинар учредявал нова етнопартия

Прокуратурата повдигна обвинение на Еньо Петров
27 окт 2010 21:06,
24
Арестуваният пловдивски общинар учредявал нова етнопартия
Снимка: Булфото

Бившият общински съветник от ДПС в Пловдив и сегашен заместник-директор на общинското предприятие “Градини и паркове” Еньо Петров, който беше задържан в Пловдив заради съхранение на голямо количество цигари без бандерол, е събирал подписи в Столипиново за учредяване на нова етническа партия под наименованието АКП. 

Абревиатурата е значела акционалност, конституционалност и перспективност.

Петров е известен в Столипиново със скъпия си джип, който струва 150 хиляди лева, и със закупения от него общински склад на ниска цена, докато е бил общински съветник.

След проведената полицейска акция униформените откриват в гаражи и складове на семейството му голямо количество цигари без бандерол.

След ареста този следобед Районната прокуратура повдигна обвинения срещу общинаря.

“Държане на акцизни стоки без бандерол, в случая цигари, които са в големи количества – над 18 хиляди кутии, и което деяние е извършено от две и повече лица, които са се сговорили предварително за това извършване”, съобщи пред кореспондента на Dnes.bg говорителят на Районна прокуратура – Пловдив, Галина Минчева.

Хората от ромската махала са на мнение, че полицейската акция срещу Еньо Петров е заради опитите му да учреди нова етническа партия.

Още по темата

“Нямаше такива неща с цигари и други работи да се занимава, беше много хубаво момче”, разказа един от жителите на махалата. Според хората Петров е осигурявал работа на много хора и затова всички са го уважавали.

Според шефа на джамийското настоятелство Ашим Асан обаче Петров контролира престъпността в ромските махали на Пловдив.

“Еньо се занимава с лихварство, наркотици и контрабанда”, твърди Ашим Асан. 

В община Пловдив пък бяха изненадани от ареста на заместник-шефа на общинското предприятие „Градини и паркове”.

“По нареждане на кмета Славчо Атанасов, Еньо Петров временно е отстранен от работа. След като съдът се произнесе, ако наистина той е виновен, ще бъде уволнен”, заяви директорът на „Градини и паркове” Иван Георгиев.

Роднините на Петров изгониха кореспондента на Dnes.bg със заплахи от складовете на семейството и не пожелаха да говорят.

В късния следобед прокуратурата пусна на свобода бременната дъщеря на Eньо Петров и съпругата му, а него остави в ареста с мярка от 72 часа задържане под стража.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: ПловдивЕньо Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
втасали сме от предишните партии, та още и тези да ги търпим...нищо против турците,но срещу подобни тарикати ми иде да извадя ...
21
0
 
0
 
! Отговори
нерон преди 13 години
АПК(Алтернативно Придобиване на Кинти) Членовете са със статут на младши и старши разпространители...До вчера...когато МВР уби "една така блестяща политическа партия....
20
0
 
3
 
! Отговори
чукча преди 13 години
В късния следобед прокуратурата пусна на свобода бременната дъщеря на Eньо Петров и съпругата му, а него остави в ареста с мярка от 72 часа задържане под стража-защото има съмнение,че дъщерята е забременена от баща си със знанието на майката за да може богатството от престъпна дейност да остане във семейството.
19
1
 
3
 
! Отговори
Сиганин преди 13 години
Не може в новата атланто-демократо-консуматор-*** либерален капиталистическа действителност,да викаш:да ти тъъъъът майката *** ***.Казваш:желая да се съвокупля с родителя ти от женски пол,ти представителю на ромският етнос с ниско АйКю
18
1
 
7
 
! Отговори
румънеца преди 13 години
Я, отзад на снимката се вижда още един блок 22. Много интересно ...Цяла България е в това положение ти сега ли забелязваш? *** на Европа-хахаха
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОГА ЩЕ СЕ УЧРЕДЯВА ПАРТИЯТА ,ЗА ДА СЕ ЗАПИША,,ЧЕ ДА ПОЛЗВАМ ВСИЧКИ ОБЛАГИ КОИТО ПОЛЗАВАТ ***
16
0
 
9
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Преди 20-на години имаше всенародно възмущение, че в Британската енциклопедия е показана снимката на дърт *** като етнически образ на българина. Сега медиите ни правят абсолютно същото.
15
0
 
6
 
! Отговори
poohy преди 13 години
*** и неприкосновен са синоними! Я гражданина Киро - някой да му е проверил имотите с какви пари са дигнати?- не че не е ясно. А и медиите извършват словесен геноцид спрямо българите - де що *** извърши по света престъпление го наричат българин. Вчера гледам в "Телеграф" снимка на *** със заглавие "Българчета гладуват" Щом няма в публичното пространство термина ***, значи такова малцинство не съществува и не трябва да има привилегии!
14
0
 
12
 
! Отговори
444а преди 13 години
Супер !Кога ще го пуснат ?
13
0
 
8
 
! Отговори
Хелзо преди 13 години
Бившият общински съветник от ДПС в Пловдив и сегашен заместник-директор на общинското предприятие Градини и паркове - ам като е хванат с някви такива цигари не трябва ли да е без работа, с глоба и така нататък?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я, отзад на снимката се вижда още един блок 22. Много интересно ...
11
0
 
8
 
! Отговори
ГЕРБaв преди 13 години
"акционалност??? това пък какво означава? " - Aми идва от думaта "акциз", от която e прoизвoднo и имeтo Aзиc.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
акционалност??? това пък какво означава?
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че да не плачиш, че хванали още един крадец от твойте....Не се притеснявай, Бойко обеща да ви опандизи всички крадливи ***...
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето откъде *** се снабдяват с цигарите които нахално навират в ръцете на хората,а други питат мъжки или женски.Купилите от тези цигари не знаят че вместо с тютюн,те са пълни с рязана прогнила шума.Нека да му вземат добитите с измама имоти и конфискуват джипа.Сто проценнта закупен с пари от криминални престъпления.Какво става с Антимафия съдилища?Ще проработят ли скоро?
7
0
 
26
 
! Отговори
Перничанин преди 13 години
Eпа у нашия град всеки общинар се уреди . Къде е ДАНС . Всички се е. б . а .т до един .А простия народ да умира . Няма българи няма *** всички сме в един кюп.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей тва са ***
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А така! Политиците, както знаем са бивши или бъдещи пандизчии :)))
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дпс потъва и плъховете правят партии... занимавал се бил с наркотици, проституция рекет- перфектният нов държавен глава! достоен наследник на Гоце
3
0
 
24
 
! Отговори
Майна преди 13 години
Да проверят кой снабдява *** от "Шекер махала" в Пловдив с цигари, та скачат да продават цигари на всеки автомобил, който мине край махалата на път за КАТ или "Руския пазар"!