Пловдив окончателно отказа софийските бали

От общинския съвет изпратиха писмо до Нона Караджова с решението си
Обновена: 4 ное 2010 18:43 | 4 ное 2010 18:33,
21
Пловдив окончателно отказа софийските бали
Снимка: БГНЕС

Пловдив няма да разреши на неговото сметище да бъдат депонирани повече софийски отпадъци.

Това е окончателното решение на комисията, която бе избрана от Общинския съвет в Града под тепетата.

Нейната задача беше да води преговори с Министерския съвет относно решението на държавата да депонира 30 000 тона боклуци на общинското сметище в Цалапица.

Местните старейшини изпратиха писмо до ресорния министър Нона Караджова с отказ Пловдив да приеме балите.

В писмото се обяснява, че на депото са приети вече 300 000 тона софийски балиран отпадък, което прави близо 19% от капацитета му.

Останали са само 120 000 тона свободен капацитет, което е крайно недостатъчно за още столичен отпадък.

“Настояваме по проблема да бъде сезиран Конституционният съд, тук има спор за компетентност между държавна и общинска власт”, заяви независимият общински съветник Дани Каназирева.

Лидерът на ДСБ в Града под тепетата Спас Гърневски също реагира остро, като заяви, че Пловдив ще има огромен проблем, ако приеме балите. От „Атака” пък предричат екокатастрофа.

Междувременно комисията разисква въпроса със Завода за преработка на ТБО в екозавода край Шишманци.

Според специалистите там трябва да се построи и втора линия. Тогава ще може да се преработва боклукът на града и на още 9 общини, които заявиха желание за това.

Сега заводът работи само с една линия през петте дни от седмицата, а през уикенда боклукът се превозва до Цалапица.

Построяването на нова линия ще струва около 2 милиона лева, изчислиха експерти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Стар виц: *** бил поканен на една сватба.По едно време започнали да минават младоженците между масите, да приветстват сватбарите и да прибират подаръци.Провикне се някой-"Давам етаж от къща на младоженците",друг-"Давам цветен телевизор",трети"Давам лека кола"....*** бил гол като пушка, но идвал скоро неговия ред.Попитал стоящия преди него -Това, дето го викат, сега ли се дава, или после?-После ***, после се дава.Дошъл и неговия ред:-Давам каруцата барабар с кобилата и жребчето!
17
0
 
1
 
! Отговори
уахаахах преди 13 години
ББ и ЦЦ като супермени да литнат и да занесът всичкия софийски *** на марс примерно или някоя друга планета...па може и на слънцето там тъкмо *** ще се стопява веднага :) хем ще са първите стъпили на слънцето хихихи
16
0
 
0
 
! Отговори
ахха преди 13 години
много ясно как *** на цяла София ще ходят където и да е в друга община !!! От Герб нали са много отворени и големи умници..София,Пловдив и Варна гласуваха за Герб а ония сега само ги използват... хак да им е на следващите избори да се замислят...и Боко вместо магистрала до Перник да направи завод за преработване на *** и да направи сметище вместо някои нов софийски квартал :) ама какво да се очаква от милиционери и пожарникари...
15
0
 
0
 
! Отговори
СД преди 13 години
Отдавна спряхме да му ги броим (И не сме гласували за него).А ако втора линия струва 2 млн, не знам какво чакат та не я правят?!
14
0
 
4
 
! Отговори
RGB преди 13 години
Софиянски не е започнал балиране. Той построи депото в Суходол, суходолци протестираха, блокираха пътища, а държавата застана против кмета. Бойко Борисов като генерален секретар на МВР подкрепи суходолци, а като стана кмет прати полицията да ги бие. Бойко и до днес ползва депото, построено от Софиянски. Проектът за завод е на Софиянски и той щеше да го построи ако беше останал кмет, но комунистите го саботираха и изгониха за да сложат Бойко на негово място. А сега не знаят какво да правят.
13
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
каква половин България бе, ставате смешни с тези 3-4 милионни изхвърляния, през ден имам работа в софия, еми няма как да ме убедиш че е повече от 1,2-1,3 милиона...
12
1
 
2
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Не Софиянски, а ББ почна да балира ***. Принципно не е редно другите градове да приемат софийския ***. Но в същия момент не е редно половин България да живее в София, да произвежда ***, а после да се правят всички на ощипани.
11
1
 
6
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Боко каза - до две години завода ще работи.... колко години минаха ... броите ли... помните ли... гаслувахте ли за мутрата...
10
6
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
престанете да тормозите другите заради нещастната София - да се оправят миризливите *** - да го складират в Западния и в ЮЖНИЯ ПАРК - 15 години ни занимават с посраните *** на софийските ***!
9
1
 
6
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Софийските *** агитират пловдивските за съчувствие и за интербоклуджийски национализъм в действие...,хихихи
8
2
 
1
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Идеята ми е,че *** си е *** независимо от неговия произход и че софийският *** е не по лош от останалия,хихихи
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз исках в Пловдив да пристигнат обещаните софииски милиончета , да ама като се правят някои хора на тарикати да си носят болкуците в тях ,за шопите може милиончета за околовръстни и так дале,,,, а за Пловдив -*** им ,па и нагли ,пловдивчани били лоши,,,,
6
0
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Браво на Пловдив.Аз като столичанин съм възмутен,че още никой не е хванал за ушите бившия кмет на София Стефан Софиянски,който измисли балирането на отпадаците в София,вместо за 10 години кметуване да направи завод за *** в София и да се реши въпросът.Далаверата му е много голяма,но защо прокуратурата го пази?Сега заради този хегодник столичани плакат за транспорта на вмирисаните бали и от провинцията ни псуват за това безобразие.А защо и Бойко Борисов покровителства Софиянски??
5
2
 
1
 
! Отговори
Goce преди 13 години
Вече кацата с меда стигна дъното и няма за нагушване затова ще се вдигат данъци и такси и късно пенсиониране,само че Америка в момента са заети с борба с тероризма иначе както Югославия военнопрестъпниците ги осъдиха за престъпления срещу човечеството-присъдата е избери 1до3начина- така тук трябва за престъпления срещу народа. София и Пловдив като по-големи градове повече средства има за отклоняване а в Пловдив като гледах един репортаж тоя Главчо Атанасов ако си мисли че пак ще е кмет- греши
4
4
 
2
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Филипуполският кмет Славчо се вживява в ролята на самодържец....,хихихи
3
7
 
2
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Не знаех,че България е сбирщина от градове-държави, бе .Не може от всичко да се печели, и не бива от всичко да се прави опозиция
2
1
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
Еми естествено,че няма да приемат *** от Пл-в!То бива лъжи и измами, ама втори път на лъжливото хоро няма да се хванат пловдивчани.Каква наглост: не стига,че правителството ДЪЛЖИ 15 МЛНот миналия път,когато П-в пак спаси положението и прибра софийските лай.а,ами айде пак/и ако може хептен за без пари/В П-в разчитат на тези пари,за да оправят улиците-отидете да видите какви кратери има само!З-то ГДА управляващи СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ!И другаде хората плащат данъци и имат право да живеят добре!!
1
0
 
6
 
! Отговори
Goce преди 13 години
Е как няма да ги откажат та ще се напълни сметището та после откъде ще има пари за изграждане на ново - няма да извадят от собствения си джоб някое милионче,*** винаги ще има и това е печеливш бизнес за всички освен за общината - която е с бюджет равен на този на някое Американско или Германско село