400-киловолтов електропровод е извън строя след кражба на метал

Аварията е станала в Северна България, няма населени места без ток
Обновена: 30 дек 2010 00:04 | 29 дек 2010 23:57,
28
400-киловолтов електропровод е извън строя след кражба на метал
Снимка: Булфото

400-киловолтовият електропровод „Родина", който свързва подстанция „Мизия" с подстанция „Царевец", е извън строя след авария, предизвикана от кражба на метални елементи от укрепването на стълб.  

Няма населени места без ток, очаква се повредата да бъде отстранена до два дни. Това съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. 

Кражбата е констатирана на 29 декември в 11.47 часа в района на плевенското село Градина.

По данни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), вследствие на свалени гайки на U-болтове (към носителен портален стълб с обтяжки) един стълб е паднал на земята и при падането си е закачил проводниците на 20-киловолтов електропровод, собственост на ЧЕЗ.

При огледа на място е установено и посегателство върху съседен стълб, който също трябва да бъде укрепен.

Eкипи на ЕСО от Плевен, Ловеч и Бяла Слатина работят по отстраняване на аварията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: аварияелектропровод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
No name преди 13 години
Da vi imam Durjavata
23
0
 
3
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Всеки път се чудя как така в държавата законите съществуват само за някои, а за други не важат? Казано е- забранено е да има пунктове за изкупуване на цветни метали в центъра на София, а те си работят и са необезпокоявани нито от Общините, нито от властите; казано е- за всяко парче метал, донесено в пунктовете е необходим документ за произхода му, ама масово се изкупуват релсите, кабелите, части от жп транспорт и др. Но пак ще си имаме нова общинска полиция- евала!
22
0
 
9
 
! Отговори
Хелзо преди 13 години
Следващия депутат, който каже "Да събираме пари за интеграция на роми" му пожелавам да бъде изнасилен от тазманийски дяволи.
21
4
 
4
 
! Отговори
realisto преди 13 години
САКЪН! Как ще плюете против *** бре... Ми че те са 20% от избирателите на ГЕРБ... ААА не може така... нека си краднат на воля - жици, релси, покъщнина, пък и некое друго касетофонче от колите ни... ТЕ СА СИЛЕН ЕЛЕКТОРАТ. Никой не може да ГИ пипа. ЯСНО ЛИ Е!...... ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА, ЕГАТИ ВЛАСТА... ааа и понеже са супер интелигентни, така професионално пипат, че да не може и Шерлок Холмс да ги установи...
20
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 13 години
*** долни
19
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 13 години
На мен пък преди 2 години ми писна *** да ровят в ***,да разпиляват около кошовете. Пребих 2-3 *** и ги затворих вътре за около час. Многооооо бързо се разчу това помежду им и не ровят вече,дори не минават по улицата, заобикалят.
18
0
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Така, виждайки *** наглост и егоизъм ,както и неефективните реакции на управляващите, кроткият и толерантен българин постепенно се превръща в агресивен расист. И нека г-жа Еми Барух и още няколко други като нея да се позамислят, преди да се пишат по медиите за духовни аристократи с право на менторски тон! Значи естествената реакция за самозащита, която природата е дала на всекиму, трябва да бъде притъпена у българина?! Други да вилнеят, да го унищожават, а той да им плаща за това! Как не!
17
0
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Понеже повечето хора от нашата жилищна сграда са пенсионери и нямат пари,а децата им си живеят отделно и си правят оглушки,когато ще правим ремонти,се наложи няколко семейства да платим за два нови гръмоотвода- по качество те не могат да се сравняват със старите.Докато направим това,от покрива стърчаха два метални пръта,необезопасени -знаете колко е опасно това.Какво излиза?За да спечели *** дребни пари,се рискуват човешки животи,а ремонта го отгладуваме ние!*** нехаят и ни се подиграват
16
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Ние може да пишем всичко тук, можем да правим предложения и да обвиняваме управляващите. Не оневинявам обаче крадците! Една такава авария е можело да има и много по-тежки последици. Можела е да остави без ток болница, а там в момента да се прави животоспасяваща операция. Има и битов аспект. На нашата жилищна сграда имаше два гръмоотвода от стария тип - с медни жици .Баба-комшийка беше видяла *** да измъква тези жици, но докато викне някого, апашът избягал. Продължение ...
15
0
 
7
 
! Отговори
доктор преди 13 години
Хванете изкупвателните пунктове,като няма къде да го продадат няма да крадат. Нали имаше проект да се изкупува само от фирми,да нямат право физически лица да продават вторични суровини. Фирми ще събират отпадъците и ще носят отговорност,какво ще му вземеш на гол ***,ще го вкараме в затвора и ще го храним. Но фирмите за изкупуване ревнаха,те печелят от кражбите на ***,а ние плащаме. Тъпо.
14
5
 
5
 
! Отговори
СИБАНК преди 13 години
ДО 5 ДО 6 ДО 7Тройната коялиция е 100 пъти по добра от Бойко хитреца.Тройната коалиция не е държала държавните пари по банките за да печелят такива като Цветелина. Тройната се разплащаше и натрупа и фискален резерв който сега Бойко го изяжда.СРАМ МЕ Е ОТ ВАС. НЯМАТЕ ГРАМ МОЗЪК В ГЛАВАТА.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези кражби ще секнат,ако за причиняването на подобни аварии се наказва според военновременните закони - тези закони предвиждат разстрел за нарушения, които имат характер на саботаж.Ще предложа нещо,което сигурно ще накара сума ти правозащитници да ревнат възмутено:Най-напред да се уточни по колко плащат за "***" онези чужденци,които твърдят,че биха осиновили такова.При извършването на кражба като описаната тук,колкото струва поправката,толкова "чаавета" да се дават на чужденци.Пито - платено!
12
0
 
12
 
! Отговори
Манго преди 13 години
Аз сам балгарче-обичавсичката ни медна жица
11
1
 
12
 
! Отговори
46831 преди 13 години
растрел на място за подобен род кражби ! и без това са *** ...
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***...страната на победилите ***....и на Гаргамел Драгалевски,тяхният приятел..
9
1
 
14
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Очаквам скоро да започне да се краде и водата от реките, пръстта и листата от дърветата !
8
0
 
17
 
! Отговори
:) преди 13 години
понеже властта не може да се справи, енергото и БДЖ да си назначат по един контрольор във всеки пункт за вторични суровини - по-евтино ще им излезе
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Извода е: Докато има Бойко няма да има пари за такива като тебе,дето се катерят по електическите стълбове....Научете се да бачкате ,а не да гледате на другите у канчето...- и какво да откраднете
6
2
 
18
 
! Отговори
koko преди 13 години
Колега значи да дадем на крадците пари,и да спрат да крадат така ли ?Или аз нещо не съм разбрал!!!!!
5
12
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Стига сте ревали против Бойко....като не ви харесва, да върнем тройната коалиция, а???? Или пък роните сълзи по Жан Виденов....Хайде стига сте ревали.....точно от такива ревльовци сме на тоя хал!!!!Всеки некадърник реве, че някой му е виновен!!!