ВАС: Свобода за гейове и лесбийки в Пазарджик

Пада скандалния чл. 14 от Наредбата за обществения ред
8 апр 2011 23:04,
346
ВАС: Свобода за гейове и лесбийки в Пазарджик
Снимка: Булфото

Върховният административен съд потвърди решението на Окръжния и на Административния съд в Пазарджик за отмяна на скандалния член №14 от Наредбата за определяне на обществения ред.

Припомняме, че ОбС Пазарджик гласува поправката в началато на 2010 г. и по този начин забарани на хомосексулистите да демонстрират публично сексуалната си ориентация.

Решението на ВАС означава, че въпреки волята на старейшините - гей паради отново могат да бъдат провеждани в града.

Още по темата

Още с приемането й наредбата предизвика недоволството на Младежката организация на ЛБГТ "Действие", в която членуват гейове, транссексуални, би и лесбийки от цялата страна.

Те направиха мирен протест в града, заявявайки, че не разбират забраната, която ги дискриминира, погазва човешките им права и тъпче достойнството им.

На мирния протест обаче хората с различна сексуална ориентация бяха атакувани от скинари. Стигна се до физически сблъсъци, но без сериозни последици.

ЛБГТ "Действие" веднага сезира Комисията за защита от дискриминация, която се произнесе в тяхна подкрепа. За свободата на младежите се обяви и омбудсмана на България Гиньо Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
3
 
9
 
! Отговори
СТРАХ И ПРОСТОТИЯ. преди 13 години
''Не е вярно, че има омраза в България към гейовете!''ИЗЛОЖИ СЕ МНОГО 294 КОМЕНТАРИТЕ ТИ СЕ АНУЛИРАТ ПОРАДИ НЕВЕЖЕСТВО.
281
8
 
5
 
! Отговори
Марк преди 13 години
И последно, тъй като темата е елементарна и ме отегчава!ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕ ВРЪЗКАТА МЕЖДУ НАЛАГАНЕТО НА ОБЩЕСТВОТО НА РАЗЛИЧНИ МОРАНИ ЦЕННОСТИ8 ВСЪЩНОСТ СНИЖАВАНЕ ПРАГА НА ТЪРПИМОСТ/ И ПЪЛЗЯЩАТА ИСЛЯМИЗАЦИЯ НА ЕВРОПА - МОЛЯ ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С КНИГИТЕ НА ПОКОЙНАТА ВЕЧЕ ИТАЛИАНСКА ЖУРНАЛИСТКА ОРИАНА ФАЛАЧИ!НЕКА ГЕЙОВЕТЕ ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ СА ИЗПОЛЗУВАНИ, КАТО МОРАЛЕН ТАРАН ЗА ОТВАРЯНЕ НА ВРАТИТЕ В МОРАЛА НА ЕВРОПА ЗА ДРУГИ ЦЕННОСТИ!Това е!
280
7
 
10
 
! Отговори
СТРАХ И ПРОСТОТИЯ преди 13 години
ДО 291 ТИ ЛИ ОПРЕДЕЛЯШ, ЧЕ СА НЕПРИЕМЛИВА ФОРМА НА ДЕМОНСТРИРАНЕ. :DПРАВЯТ СЕ ХЕТЕРО СЕКС ПАРАДИ ЗАЩО НЕ И ГЕЙ?ЕХ ЧАДО ЧАДО МОЖЕМ ДА СПОРИМ ЦЯЛ ДЕН АЗ ЩЕ КАЗВАМ, ЧЕ СА ПРИЕМЛИВИ И ПРАВИЛНИ ТИ ЩЕ КАЗВАШ, ЧЕ СА НЕПРИЕМЛИВИ И НЕПРАВИЛНИ И ТАКА ДО НИКЪДЕ. :DБОГ Е СЪЗДАЛ ГЕЙОВЕТЕ И СЛЕД КАТО ГИ Е СЪЗДАЛ И ТЕ ИМАТ ПРАВАНАРАВНО С ХЕТЕРОТО.ГЕЙ ПРОЦЕНТИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ВСЕ И ВСЕ ПОВЕЧЕ И ВЕЧЕ СА 20%.СКОРО КАТО СТАНАТ ГЕЙОВЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ХЕТЕРОТО ЩЕ ВИ ПИТАМ КАКВИ ПРАВА ЩЕ ИМАТЕ ПЪК ВИЕ :D
279
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2.ГЕЙ-ПАРАДИТЕ СА НЕПРИЕМЛИВА ФОРМА НА ДЕМОНСТРИРАНЕ НА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ!- цитат Вие сте най-големите комплексари!
278
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
И сега ще започне едно клатене, едно мляскане по улиците на Пазарджик.....
277
9
 
6
 
! Отговори
Марк до 290 преди 13 години
Не е вярно, че има омраза в България към гейовете!Вече дадох приме колко известни хора с гей-ориентация има в изкуството най-вече и никой не е направил никакъв репресивен акт към тях!Стигаме до същността на спора: Защо се прави гей-парад?Не е вярно, че някой се чувствува подтиснат и че гей-парада ще му помогне да се освободи от тези си чувства!Гей-парадите се инспирират от външни организации, а те пък от своя страна са финансирани /колкото и да не ви се вярва/ с пари от ислямски организаци
276
2
 
6
 
! Отговори
Noname преди 13 години
Защо вместо да правим хетеро-парад просто не ги приберем в лудници и да ги лекуват? Това е психично отклонение - някой ми цитираше Библейският Бог - как се излагаш само :D Защо Бог не е създал тогава двама Адамовци и една ***? Хомосексуализъм е имало от край време, но случаите са били силно ограничени - т.е. болест. сега в ерата на комуникациите болните на свобода искат да си избиват комплексите и да наберат още младо месо и започнаха с тези маркетингови парадчета и публичност, я бой и на топло.
275
1
 
5
 
! Отговори
до№270 преди 13 години
ти кой си да определяш правилата ти просто нямаш деца и мозъка ти е болен!За тебе нормално ли е да гледат две деца колко се обичат ***!В къщи си разпаряйте задниците ако искате но не ни се навирайте в носа!
274
1
 
4
 
! Отговори
Марк до 285 преди 13 години
Категорично не вредят!Още веднъж да повторя и да се разбере мнението ми правилно:1.ГЕЙОВЕТЕ НЕ ВРЕДЯТ НА НИКОГО!2.ГЕЙ-ПАРАДИТЕ СА НЕПРИЕМЛИВА ФОРМА НА ДЕМОНСТРИРАНЕ НА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ!ТОВА Е СЪЩЕСТВЕНАТА РАЗЛИКА И АКО ИСКАМЕ ДА ИМАМЕ ПРОДУКТИВНА ДИСКУСИЯ, ТО СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА СТЪПИМ НА ТЕЗИ ДВЕ ПОСТАНОВКИ!
273
8
 
1
 
! Отговори
СТРАХ И ПРОСТОТИЯ преди 13 години
ТВЪРДО ПОДКРЕПЯМ ВЕДНЪЖ ГОДИШНО ГРУПА ХОРА С ГЕЙ ОРИЕНТАЦИЯ ДА МИНАТ ПО ЕДНА УЛИЦА ОТ ЕДИНЯ И КРАЙ ДО ДРУГИЯ.ТВЪРДЕ МНОГО ОМРАЗА И НЕНАВИСТ ИМА КЪМ ГЕЙОВЕТЕ. ПАРАДА СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ХОРАТА ДА НЕ СЕ СТРАХУВАТ ДА СИ ПРИЗНАЯТ, ЧЕ СА ГЕЙОВЕ И ДА НЕ СЕ ЧУВСТВАТ ПОДТИСНАТИ ОТ ТОВА.
272
1
 
4
 
! Отговори
Марк -продължение преди 13 години
Ако се организира хетеро-парад , то аз съм 101 % сигурен, че реакцията на гей-организациите ще бъде незабавна! Защото те се ще видят в тази демонстрация /и то напълно основателно/ критика към собствената им различна / в случая хомосексуална/ ориентация!Така стоят нещата и най-известните хора с гей-ориентация в Бг /Азис, М.Куркински, Евг. Минчев/ са наясно и не участват в тези пошли демонстрации!Моля гейовете да престанат да се правят на репресирани и да спрат да обиждат БГ-обществото в нетоле
271
1
 
4
 
! Отговори
до 270 преди 13 години
ДА АЗ СЪМ ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН!НО НЕ СЕ ЦЕЛУВАМ И БЛИЖА ПРЕД ДЕЦАТА СИ !МНГО ГОТ ЩЕ Е ДВАМА ГЕЙОВЕ ДА ОТГЛЕЖДАТ ДЕТЕ!ИЗОБЩО НЕ СЕ ПЛАША ,ЧЕ ДЕТЕТО МИ ЩЕ СЕ ЗАРАЗИ ОТ ВАС,НО НЕ ГО ДЕМОНСТРИРАЙТЕ!ДРАЗНИТЕ С ПОВЕДЕНИЕТО СИ ИНАЧЕ СИ ГО ЗАВИРАЙТЕ КЪДЕТО ИСКАТЕ!КВИ ПРАВА ИМАТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИТЕ,МНОГО ВНИМАНИЕ ВИ ОБЪРНАХМЕ МИ СЕ СТРУВА!
270
2
 
4
 
! Отговори
Ананас преди 13 години
И кво?Ще излязат 10 педеразюна със знаменца и 5 лезбийки(петата ще е на сухо) с краставици и още 100 скинарчета,и 200 милиционера. Педитата ще получат своите 2 минути слава по новините и това ще е... След тези две минути педитата и лезбитата ще си останат пак жалки червеи. Какво искат? Нали са граждани, имат си права наравно с всички? С какво са повече от мен? А, сетих се! "Фи"-то на фекалния клапан им е по-голямо. И пръцкат безшумно и газовете миришат на теменужки! А ако не им харесва тук да отиват в Германия, Холандия или в Англия. Няма визи няма проблеми!
269
3
 
5
 
! Отговори
Noname преди 13 години
Хомосексуализмът е болестно състояние, което поради "толерантност" от страна на организации като тези в статията, утре ще се разпространява повече и повече в обществото. Утре ще поискат да си осиновяват деца, които ще имат двама татковци ( е единият ще се представя за мама ) - така се разпространява вирусът на хомосексуализма. В Европа им разрешиха и сега грозна картинка, САЩ няма да коментирам, че там съм и живял и съм ги гледал. Ако не сме хомофоби и не ги бием и репресираме - чао България.
268
2
 
1
 
! Отговори
СТРАХ И ПРОСТОТИЯ преди 13 години
ДО 280 САМО ЧАСТИЧНО СЪМ СЪГЛАСЕН.ВРЕДЯТ ЛИ ГЕЙОВЕТЕ НА ОБЩЕСТВОТО?
267
1
 
7
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Очевидно периодично трябва да се обръща внимание на лицата с хомосексуална ориентация, които настояват че противопоставянето на гей-парадите е вид дискриминация на гей-общността, че:ИМА ПРИНЦИПНА РАЗЛИКА МЕЖДУ-1.СВОБОДАТА НА СЕКСУАЛНАТА ОРИЕНТАЦИЯ И ПРОПАГАНДИРАНЕТО И 2. ДЕМОНСТРИРАНЕТО НА СЪЩАТА!!!Противопоставянето на 1-то е дискриминация!Докато противопоставянето на 2-то е защита чувствата и емоционалното пространство на хората с различна от демонстрираната сексуална ориентация!
266
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 277 САМО 50% ПОСТА ТИ Е ВЕРЕН.ДА СИ ГЕЙ ТЕЗИ КОИТО ИСТИНСКИ СА СИ Е ХИМИЧЕН ДИСБАЛАНС.ДА МОЖЕ И ДА Е БОЛЕСТ :D И Е ЗАРАЗНО :D ЕДИН МЪЖ КАЗА, ЧЕ ПРОБВАЛ ВЕДНЪЖ И ОТ ТОГАВА НЕ СИ ЛЯГА С ЖЕНИ :D
265
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бог е създал мъжа и жената за да се размножават. Но нека погледнем как стоят нещата при животните. Примерно кучетата се размножават, както и хората, понякога мъжко и женско куче се грижат за малките си, но нито мъжкото, нито женското задължава партньора си да бъде с него завинаги. Животните и хората сме полигамни. Има едно куче в квартала, което съм го виждал да се шлифова и с мъжки и с женски, при животните няма етикети. Нека всеки живее както си иска, спрете с тази омраза.
264
4
 
4
 
! Отговори
стажант до 275 преди 13 години
Няма такова нещо, готин! Бог е създал човека по два пола - мъж за жена. Всичко останало е извратено. Много хитро си тълкувате когато ви е в интереса какво ли не? да, аз не бих наранил обратен, заради това че е такъв. Но бих наритал обратен, когато вдига врява по карнавали, защото пречи на нормалният ред, плюс това насява извратеното сред другите? Ами вървете си в къщи, купонясвайте си, но не го стоварвайте на нас, невинни! ние не сме ви криви, че искате патаклама? Кой ви кара да искате карнавали
263
2
 
6
 
! Отговори
Марк до СТРАХ И ПРОС преди 13 години
275Нямам нищо против гейовете!Аз съм хетеро, ти си хомо!Всеки прави това, което му е приятно в леглото в къщи! Против показната девонстразция на сексуална ориентация съм, но за това съм писал по-долу!Относно коментара ти 275, обаче не съм съгласен!Всичко е Божие творение, но това не значи че е добро!Бог ни изпраща изпитания!Хитлер и Холокоста също са Божие творение /не ви сравнявам! Само пример!/, но това не значи че можем да ги приемем! Или Божието творение Чикатило - серийния убиец!