Махат тролейбусите във Варна?

Екологичните возила били неефективни за град с такива размери, твърдят спецове
Обновена: 14 апр 2011 11:06 | 14 апр 2011 10:34,
32
Махат тролейбусите във Варна?
Снимка: Булфото

Модернизацията на градския транспорт на Варна тотално изключва тролейбусния транспорт в града.

Това сочи заключение на международна консултантска компания, заета с проект за европеизирането на автобусния превоз в морската ни столица.

Спецовете били категорични, че тролеите са крайно неефективни, съобщиха от общинската фирма за градски транспорт.

Оттам изтъкнаха и други причини, които ще доведат до изваждането на тролеите от строя. Една от тях била, че липсва отделна лента за електрическите возила и при честите задръствания те оставали блокирани дълго време.

Освен това тролеите се движели само с 12 км/час, а това влачене по улиците изобщо не подхождало на мащабите на европейски град като Варна.

Не на последно място инвестицията в закупуването на един чисто нов тролейбус се доближавала до почти милион и двеста хиляди лева, а за поддръжката на мрежата работници давали денонощни дежурства, което още повече оскъпявало този вид транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: тролейбус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
шефкет преди 13 години
правилно да се махнат
30
2
 
1
 
! Отговори
мале мале преди 13 години
Тролеите се "влачели ",а още по -хубаво е да се качиш в автобус ,който няма растояние ,на което да се засили обаче така се засилваме толкова много и като набием след това едни спирачки всички отиваме до шофьора /да не говорим че на повечето пътници им се доповръща /.Не мога да разбера защо пък е това бързане като чели с 3 минути като отидем по-рано и нещата ще се оправят.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
......Свръхбърз автобус променя градския транспорт по света Возилото ще развива 250 км/ч и ще има ====Явно от тия ще купят за Варна
28
3
 
3
 
! Отговори
ah преди 13 години
da prav si sas; M ;sluchvat se greshki s klaviaturata i ne biva da si tolkova drebnav tezi koito trqbva da popravqsh, sigurno ne ti stiska,a si tragnal tuk po forimite--pr-------dlivec---
27
2
 
2
 
! Отговори
преди 13 години
траМвай
26
2
 
5
 
! Отговори
българче преди 13 години
до 7 ще включим ромите в демонтажа на кабели и стълбове итака ще ни излезе без пари
25
5
 
4
 
! Отговори
ah преди 13 години
Istinata e che na Varna i trebvat nqkolko tranvaini linii,a ne troleibusi
24
1
 
21
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Някои общински съветник ще направи удар на века.Нали тези тролей трябва да се заменят с автобуси,а после да видим кой "добър гражданин" на гр.Варна ще се притече на помощ и ще направи доставката на нужните автобуси.Ей поредната далаверка се заформя.
23
3
 
8
 
! Отговори
стари грехове преди 13 години
Колкото по-вече живея в централна Европа-толкова по-вече се пръскам от жалост по изкривените калъпи в които са отглеждани мозъците на днешните управляващи во главе с техните избиратели...Сякаш насън виждам еднооките водачи на хилядите безочи боийци на Самуил,който като ги видял получил инфаркт като днешната мутра Бирата-само че при Самуил болката в сърдечната област била от мисълта за мизерното бъдеще на неговия народ и как ще трябва да се грижи за слепите бивши войни до смъртта им в мизерия
22
1
 
17
 
! Отговори
от СФ преди 13 години
ПРОТЕСТ! СТАЧКА! ДА ГИ ПРАТИМ В ИЗГНАНИЕ! БЕЗ РЕВОЛЮЦИЯ ТАЯ ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ А НАШИТЕ ЖИВОТИ СИ ОТИВАТ. ЖАЛКО ЗА ДЕЦАТА, ЖАЛКО ЗА НАДЕЖДИТЕ. МАФИОТСКАТА ДЪРЖАВА ЧАЛГАРИЯ НЕ НИ ЗАСЛУЖАВА!!!!
21
2
 
7
 
! Отговори
ДО 17-ТЪПАКА преди 13 години
ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПРОСТИ-СИРЕЧ НЕВЕЖИ ХОРА ЗАЩОТО СМЕ ОТ 22 ГОДИНИ В ДЕМОКРАЦИЯТА И КАТО СВОБОДНИ ХОРА ВИЖДАМЕ УЧИМ СЕ И ЧЕРПИМ ОПИТ ОТ НАПРЕДНАЛИТЕ ЧОВЕЦИ-А КОГАТО НЕ ВДЯВАМЕ ОТ ТЕХНИЯ ОПИТ-ТОВА СИ Е НИВО НА ИНТЕЛЕКТУАЛНОСТТА-ГОЛЯМА ИЛИ МАЛКА,НО ГЛАВАТА ТИ СЛУЖИ ЗА РАВНОВЕСИЕ ЩОМ ЩЕ ПРОПОВЯДВАШ МОРЯЦИТЕ ДА ЗАПОЧВАТ ДА ПЛУВАТ В ГАЗОВ СМОГ ПРЕДИ ДА СЕ СВЪРШИ ТЕЧНОТО ГОРИВО ДО 7-8 ГОДИНИ НЕ 78,А 7-8ГОДИНИ МАКСИМУМ ГОРИВО В СВЕТОВЕН МАЩАБ-ВОЙНАТА В ЛИБИЯ Е ЗА КРАЯ НА ГОРИВО
20
1
 
13
 
! Отговори
crus преди 13 години
ефективност в Чалгария......не ставайте смешни......далавера е водещото понятие и основен принцип
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че варненци са паралии...я кметчето с ква лимузина се движи....
18
1
 
15
 
! Отговори
МОТИВИ ЗА МАЛОУМНИ преди 13 години
ЕДИН *** МОТИВ-Освен това тролеите се движели само с 12 км/час, а това влачене по улиците изобщо не подхождало на мащабите на европейски град като Варна.-АЛО КАКВО ИМАТЕ ПРЕДВИД ЗА СКОРОСТИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ГРАДОВЕ-ТУК В ЕВРОПА НА ВСЯКО КРЪСТОВИЩЕ ИМА СВЕТОФАР-А ТЕ СА ПРЕЗ 50-100 МЕТРА МАКСИМУМ В ЦЕНТЪРА-И НИКОЙ НЕ МОЖЕ И ДА СИ ПОМИСЛИ ЗА ВИСОКИ СКОРОСТИ-О БОЖЕ КОГАТО ИМА ПРОСТИ ИЗБИРАТЕЛИ ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ-РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТВСЯКЪДЕ КАТО ПОПАДНЕ НА НЕПОДХОДЯЩО МЯСТО НАРЕЧЕНО ВАРНА S.O.S ??
17
16
 
1
 
! Отговори
ор преди 13 години
До 16 "Изумен съм от ***", не знам кой е ***, но електромагнитното замърсяване, от тролейте, е голямо и много опасно! Къде видя екологичното на ел. транспорта? Ааа така говорят заинтересованите, от електрическата мафия! А замърсяването, на околната среда, при производството на ел.енергията?
16
2
 
22
 
! Отговори
ИЗУМЕН СЪМ ОТ ТЪПИ преди 13 години
НАПРАВО СЪМ ИЗУМЕН ОТ ПРОЧЕТЕНОТО ЧЕ МОДЕРНОТО И ЕКОЛОГИЧНО В ТРАНСПОРТА ЩЕ ОТСТЪПИ МЯСТО НА АРХАИЧНОТО И ИЗЧЕРПВАЩО СВОИТЕ РЕСУРСИ ГОРИВО.ПРОСТО СЪМ ИЗУМЕН-ПИША ОТ ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА КЪДЕТО СА НАЯСНО ЧЕ ВЕРОЯТНО ДО 8 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ПРЕМИНЕ ИЗЦЯЛО НА ЕЛЕКТРОМОБИЛНО ОСИГУРЯВАНЕ НА ТРАНСПОРТА В ГРАДОВЕТЕ А ОБСЛУЖВАНИТЕ ПО ДРУГ НАЧИН НЯМА ДА ВЛИЗАТ-ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ И СЕГА Е НАПЪЛНО ЕЛЕКТРИФИЦИРАН В СТОЛИЦИТЕ,ГОЛЕМИТЕ И СРЕДНИ ГРАДОВЕ-ИМА 1 ОТДЕЛНА ЛЕНТА ЗА ВЕЛОСИПЕДИ,1 ЗА ТРОЛЕИ И 1 ЗА ОСТАНАЛИТЕ
15
2
 
19
 
! Отговори
чужденец преди 13 години
Е вече можем да туряме гроба на държавата, щом тролеите не са важни и спират. В Западна Европа акцентът е само върху електрически транспорт познайте защо. Но тъпите глави на българските управници няма да уврат! Ще ви тровят с газове докато ви уморят...Пфу повръща ми се от идиотизма им...
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Варненци - излизайте на протест! Не им давайте да ви вземат най-екологичния транспорт!Като искат подобрения, да оправят инфраструктурата, а не да подменят тока с нафтата!
13
1
 
2
 
! Отговори
от 8 преди 13 години
до 10:Тогава как тълкуваш този довод, който съм цитирал?
12
1
 
18
 
! Отговори
ПРОДАЖНИЦИ преди 13 години
Защо УЛИЦА ДУБРОВНИК И УЛИЦА СТУДЕНТСКА СЕ РЕМОНТИРАТ САМО ТАМ, КЪДЕТО МИНАВА АВТОБУС #13 ???ЗАЩОТО ВЛАСТТА Е УДОБНА ЗА СПОНСОРИТЕ, ЗА ТРАНСТРИУМФ !!!!