Свещичка в тортата на ГЕРБ

Деца от Пещера: Не знаехме за играта!
19 апр 2011 20:25,
219
Свещичка в тортата на ГЕРБ
За добре свършената работа - по парче торта "ГЕРБ". Снимка: Булфото

"Когато отидохме на състезанието, ние не знаехме, че то се провежда под патронажа на ГЕРБ. Бяха ни поставили логически задачи, които бяха забавни, но всички се учудихме, че на края изписахме изречението "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

Това разказа пред Dnes.bg десетокласникът Николай – ученик от Професионалната гимназия по хранително вкусови технологии "Атанас Ченгелев" в Пещера.

В началото учениците не обърнали внимание, когато с букви изписали абревиатурата на партията на премиера, но скандалът се раздухал, защото съученичка на Николай споделила с майка си как е минала състезанието.

"Жената ми звънна, аз говорих със сина ми, свързахме се и с други родители, останахме потресени как може невинни деца да се използват за каквато и да е политическа кауза“, възмути се пред кореспондента на Dnes.bg майката на Николай.

"Идват избори, но това, което става е манипулация над подрастващите. На всичко отгоре са били черпени и с торта, на която пишело ГЕРБ", сподели още майката Мария Куртева.

Кметът на Пещера Стилян Версанов за пореден път бе категоричен, че не е участвал в организацията на състезанието и не е знаел какво ще се случи в неговия край.

Той бил поканен само на връчването на наградите.

Още по темата

"В момента се извършва проверка, ще има и други наказани, ще обявим резултатите утре. Ще има уволнени“, закани се Версанов.

Той вече отстрани шефа на общинска комисия за борба с противообществените прояви, който е организатор на ученическото състезание.

Градоначалникът на Пещеря обаче обяви, че поднася своите извинения на учениците и техните родители.

Скандалът разтърси и местния Общински съвет.

Според независими старейшини учители и директори също са знаели за готвения финал, но се съгласили да участват „в това безумие“,  заради страх от загуба на работните си места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: гр Пещера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
34
 
! Отговори
Тоталитаризъм преди 13 години
Дали не сме свидетели на раждането на още една Северна Корея??
7
35
 
12
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
"На всичко отгоре са били черпени и с торта, на която пишело ГЕРБ", а има хора които не са яли нищо ама те не се оплакват . Голяма работа ,яли пили и се веселили и после "Ама как може тортата била от ГЕРБ " . Като не са доволни да (по)върнат тортата "децата " .
6
5
 
41
 
! Отговори
шеш преди 13 години
ТЕЗ МАЙ МНОГО СИ ПОВЯРВАХА А???ГЕРБАДЖИЙЧЕТА ЩЕ СИ ОТИДЕТЕ КАТО МАДРИТСКИЯ КРАДЕЦ И МНОГО ПРЕДИ ВАС БСПТА СДСЕТА И ДРУГИ ***.ВИЕ СТРЕ ПРИМИНАВАЩЕ ЗАПОМНЕТЕ ТОВА САМО МАЛЪК ПРЕПЪНИ КАМЪК В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ...
5
6
 
50
 
! Отговори
! преди 13 години
Скоро ще тръгнат и кебапчета на Герб.
4
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докога този страх от Борисов, време да ги изритаме на изборите.
3
6
 
36
 
! Отговори
!!!!!! преди 13 години
Айде почна се с предизборните простотии.
2
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мамка им.На тортата дали е имало подпис на ББ.
1
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е свещичка на гроба на ГЕРБ!