Лошото състояние на пътя в Симеоновград е предпоставка за катастрофи

Това заяви началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева
Обновена: 3 май 2011 22:18 | 25 апр 2011 13:37,
126
Лошото състояние на пътя в Симеоновград е предпоставка за катастрофи
Снимка: Булфото

Пътната настилка в Симеоновград е в лошо състояние и това е предпоставка за катастрофи, смята началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева. Тя коментира за БТА мерките, които трябва да се предприемат, за да се ограничат пътните инциденти.

Шестима младежи загинаха в нощта срещу 24 април в града, след като бяха блъснати от автомобил, управляван от 23-годишен местен жител.

Установено бе, че шофьорът е неопитен и се е качил в колата след употреба на алкохол.
Освен, че трябва да се ремонтира пътят, законодателно трябва да бъдат ограничени неопитните водачи да шофират поне до момента, в който свикнат да реагират в сложни ситуации, отбеляза Малева.

Тя е на мнение, че и родителите трябва да носят повече отговорност за децата си, които карат кола, за да се
предотвратят тежки пътни инциденти. Инициативен комитет ще организира протестно шествие на 3 май в Симеоновград по повод на лошото състояние на пътя, където стана и тежката катастрофа в града.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

"Имаме подкрепа не само от жители на нашата община, но и на съседни общини", съобщи председателят на инициативния комитет Антон Петров.

По думите на Петров отсечката е част от третокласна пътна мрежа и трябва да бъде ремонтирана от агенцията "Пътна инфраструктура".

"Още през ноември миналата година изпратихме писмо до компетентните институции, подписано от 1617 души, в което настоявахме за ремонт на отсечката. Той трябваше да започне през март, а вече е краят на април", отбеляза Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Кирил-и-Методий преди 12 години
А какво да кажем за краснописът ти?
43
4
 
4
 
! Отговори
niama преди 12 години
Добре де, а обясни ми защо пътя от Средец до сметището на Симеоновград е перфектен !!! а в Симеоновград е ужас Да не е изпапкал некой другар парите, а ?
42
3
 
6
 
! Отговори
x преди 12 години
А иначе Бойко Борисов прокарва магистрали, ей така, с едно щракване на пръстите. Още през ноември миналата година инициативен комитет от Симеоновград е изпратил подписка от 1617 души с искане да се ремонтира осеяната с дупки отсечка
41
0
 
17
 
! Отговори
Ко речи !?? преди 12 години
А алкохола и простоията дали е предпоставка а ???!!!
40
3
 
6
 
! Отговори
niama преди 12 години
Ела да видиш пред нас (в София) какъв е хубав пътя :)))) Това е така защото другарите последните окрадоха евро парите за асфалт. 10% дадоха за пенсии, останалите си папкаха :))) При БСП е само пенсии и комунисити, нема нормален живот !
39
0
 
13
 
! Отговори
burgazliikata преди 12 години
POJARNIKAR -- PREMIERFUTBOLIST -- KMET4ENGE -- MAFIOTLEKAR -- TARGOVETS... . . i o6te mnogo takiva.moje li v takava darjava da ima NORMALNI pati6ta ?NAROD -- OVTSA DARJAVA -- KO6MAR !
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** новина -махам се и от нея
37
0
 
7
 
! Отговори
Васката преди 12 години
Всичко опира до възпитание! Аз съм благодарен на баща ми, че като по-малък никога не ме е глезил и е бил строг при всяка проява на келешлък. Оттам трябва да се започне - от възпитание да уважаваш другите. Лека им пръст на загиналите!
36
1
 
9
 
! Отговори
вива преди 12 години
По нова година минах по този "път", ако изобщо път има. Трябва да се осъди Общината им, даже и Държавата. Къде отиват парите от пътния данък? Там даже и 20 км/ч са много висока скорост.Жалко, жалко за децата.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво означава да се научили да реагират в сложна ситуация, ми ако не караше пил и с висока скорост съмнявам се да стане нещо такова, в най-лошия случай да си счупи колата. Естествено че пътищата в страната са трагедия, но това не е извинения за простотията която за съжаление е в доста хора, които се мислят за богопомазани и се самозабравят докато не стане някоя трагедия. Хора разберете всички сме смъртни и границата между живота и смъртта е много тънка. Карайте с ограниченията те не са случайни
34
0
 
2
 
! Отговори
dancho82 преди 12 години
vav vsqka normalna darjava kato(ako) ima dupki se kara po-bavno!!Izkaraite sega taka ne6tata,4e v BG kato vidim dupki i davame gas,i go opravdaite toq,nali?!
33
0
 
10
 
! Отговори
Шийн преди 12 години
Като видях картинката на новината, преди да видя заглавието, реших че е някаква статия за луната
32
3
 
4
 
! Отговори
clearly преди 12 години
ОБШИНА СИМЕОНОВГРАД ИМА 10 000 ЗА ВСИЧКИ ТЯХ ОБЩИНАТА РАЗПОЛАГА С 1 ЕДИННСТВЕННА ЛИНЕЙКА.ТОВА Е ТРАГИ КОМИЧНО,плачевно и жалко неадекватната и навременна реакция на реаниматорските екипи на УЖ БЪРЗАТА ПОМОЩ.20 мин. са чакали единнственната линейка в градчето.да не говорим другите кога са пристигнали.За тези 20 минути дори и някой от децата да е имало шанс вече всичко е свършило.
31
1
 
13
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Тия сега още малко искат да изкарат невинен оня *** дето е крал с над 50 км. по-бързо от разрешеното!И пътищата са проблем, но главния е в хората - някакви *** се мислят за Шумахер!А полицаите не въвеждат никъв ред, а само си прибират пари в джоба - няма никакви свястни полицаи!
30
0
 
4
 
! Отговори
sas преди 12 години
Цонка къде видя пътна настилка? Такава там просто няма.
29
2
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
cialata vina da nosiat tezi koito ypravliavat i rakovodiat darjavata ,te ia dokaraha do toia hal ne naroda polnoletnite i roditelite ,nali zatova sa izbrani da garantirat reda sigyrnosta prosperiteta na darjavata , ne ami toz vinoven a ne onia vinoven vinovnicite shte vie gospoda ypravlivashti koito miastoto vie na besilkata.
28
2
 
8
 
! Отговори
marin преди 12 години
лошия път не му е сипвал алкохол в чашката и не го е карал да шофира с 130 км/ч надявам се шофьорчето да отцелее и да го *** *** в пандиза
27
3
 
9
 
! Отговори
мишонка преди 12 години
да бе настилката виновна....те нека да карат с 40-50 та да видим дали настилката ще доведе до същата трагедия.
26
0
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Не! Това е копи-пейст.)
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
айде стига сте се правили на малки.Всеки знае че в българия се ремонтират само пътищата на София.Наистина можеше и да не се стигне до тук ако имаше пътища навсякъде а не само в Столицата.Да не се заблуждаваме всичко в момента отива за един единствен град.