Лошото състояние на пътя в Симеоновград е предпоставка за катастрофи

Това заяви началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева
Обновена: 3 май 2011 22:18 | 25 апр 2011 13:37,
126
Лошото състояние на пътя в Симеоновград е предпоставка за катастрофи
Снимка: Булфото

Пътната настилка в Симеоновград е в лошо състояние и това е предпоставка за катастрофи, смята началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева. Тя коментира за БТА мерките, които трябва да се предприемат, за да се ограничат пътните инциденти.

Шестима младежи загинаха в нощта срещу 24 април в града, след като бяха блъснати от автомобил, управляван от 23-годишен местен жител.

Установено бе, че шофьорът е неопитен и се е качил в колата след употреба на алкохол.
Освен, че трябва да се ремонтира пътят, законодателно трябва да бъдат ограничени неопитните водачи да шофират поне до момента, в който свикнат да реагират в сложни ситуации, отбеляза Малева.

Тя е на мнение, че и родителите трябва да носят повече отговорност за децата си, които карат кола, за да се
предотвратят тежки пътни инциденти. Инициативен комитет ще организира протестно шествие на 3 май в Симеоновград по повод на лошото състояние на пътя, където стана и тежката катастрофа в града.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

"Имаме подкрепа не само от жители на нашата община, но и на съседни общини", съобщи председателят на инициативния комитет Антон Петров.

По думите на Петров отсечката е част от третокласна пътна мрежа и трябва да бъде ремонтирана от агенцията "Пътна инфраструктура".

"Още през ноември миналата година изпратихме писмо до компетентните институции, подписано от 1617 души, в което настоявахме за ремонт на отсечката. Той трябваше да започне през март, а вече е краят на април", отбеляза Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
А улиците с дупките пък са най-малката причина за убийството на 6 младежи. Защото келешлък и наглост може да се покажат навсякъде и по всякакъв повод. Та вчера собственикът на колата леко се подсмиваше пред С.Шишманова, когато тя го питаше какво ще правят след това жестоко убийство! Защото се знае,че ще се стигне до съд, а съдиите са подвластни не на законите, а нерядко - на финикийските знаци! Просто това е болно общество, с болни институции и с господство на парите, не на закона. Сами виждаме,че чернодрешковците след критиките, на които бяха подложени, се "скриха",но тихомълком продължават да правят всичко, каквото си искат, ей така, на инат на обществото, за да покажат, че за тях закони не важат, а те са всичко в тази държава. Оттам и тази силно криминогенна обстановка в страната, в която никой никого не осъжда. Т.е. тежко болни се оказаха и правоохранителните, и правораздавателните органи. За каква държавност говорим тогава !!
63
4
 
8
 
! Отговори
da преди 12 години
милите...млади и зелени...но защо винаги слагаме качулката след дъжд?къде потъват парите от винетки( наши и на преминаващите шофьори)държавата и общините не могат да си съберат парите-или събраното се краде...май никoй не може да ни помогне
62
1
 
16
 
! Отговори
човек преди 12 години
пътят е лош . факт. но , пътя няма да стане по - добър , ако *** движещ се по него натисне газта . тези които се движат по него трябва да се съобразяват със състоянието му , щото пътя е ТАКЪВ . ще перифразирам девиза на пацифистите - оръжията не убиват хора , хората убиват хора , и ще звучи - колите не убиват хора , ШОФИРАЩИТЕ ги , убиват хора .
61
0
 
13
 
! Отговори
Пишман-шофьор преди 12 години
Въобще не се чувствам виновен,че някакъв хъшлак с 3 месеца стаж като шофьор, без собствена кола, се е качил пиян на колата и със скорост, която оценявам на 150 км/час, е помел шестима младежи , а след това е откъртил бетонен стълб и го е хвърлил на 20 м напред. Гледах майка му по телевизията - проста женица, която не можеше да свърже няколко думи в изречение! Извинявайте, но този млад човек е с ниска култура и с липса на морал и някакво съзнание за отговорност пред други хора! Аз съм сигурен,че сега той не съжалява за убитите младежи, лека им пръст, а че ще лежи някоя и друга година в затвора! Затова ми хареса коментара "Липсва моралът,тати и мама!". Става въпрос за липсата на първите 7, а може би на първите 14 години. Самонадеян, *** и с ниско ниво на общестено съзнание ***! Сега съдиите ще си измият ръцете с него! Само че институциите в БГ са болни и оттам е болно цялото общество.
60
0
 
8
 
! Отговори
Липсва моралът преди 12 години
Липсва моралът, тати и мама!: Да обвинявяме полицията,че не си е гледала работата и не е предотвратила това ПТП, е безсмислено и нагло. Първо, родителите са отгледали и възпитали такива нагли младежи като този шофьор-убиец. Та дори неговият роднина, защото собственикът на колата и Даниел са роднини, е дал колата на сина си, който пък като пиян я е дал да я кара неговият братовчед, също пиян, с 1,2-1,3 промила алкохол в кръвта. Този подпийнал и оттам с високо самочувствие Даниел по всички улици на Симеоновград да имаше полицаи, пак щеше да се направи на герой и да блъсне колата. Защото ние, българите, сме специалисти в заобикаляне на препятствия къде с акъл, къде с агресия, къде с пари! Сетне учителите в основното и средното училище, ако той такова е учил, не са опитали да го възпитат като нормално дете, а не като нагъл ***. Не е имало или се е скъсала връзката учител-родители. И Даниел е расъл без някакви, за да не кажа без каквито и да било морални задръжки. За да се стигне до убийство.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Gospojata preminavala li e prez otsechkata Simeonovgrad do Galabovo.Lunen peizash e.
58
0
 
6
 
! Отговори
Asen Prodanov, Burga преди 12 години
Непростимо тежко престъпление е да убиеш хора, шофирайки след употреба на алкохол и с недопустимо висока скорост в населено място. Медиите почти ежедневно ни информират за такива водачи на МПС, които по най-безумен и безотговорен начин, грубо незачитайки живота на другите, драстично нарушавайки правила и закони, избиват и осакатяват хора по българските улици и шосета. Ако родителите и роднините на загиналите и осакатените се надяват българския съд да ги овъзмезди за нанесените им непоправими тежки загуби, дълбоко грешат. Вече всички се увериха, че българският съд защитава единствено правата на престъпниците - рецидивисти и убийци. САМОРАЗПРАВАТА е единственият възможен начин да се гарантира справедливост за жертви и потърпевши! В такава ситуация аз лично бих унищожил този масов убиец, безрасъдно погубил ШЕСТ ПЕРСПЕКТИВНИ ЖИВОТА. Това е правилното решение. В противен случай ескалирането на такива нещастни случаи ще се превърне в пандемия, подхранвана от безнаказаността на онези, които без всякаква съвест, възпитание, дисциплина и морал застрашават живота и здравето на хората.
57
0
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Разбирам от скорост и определяне на скорост на лека кола въз основа на нанесените от нея поражения. Тази снимка, която я показват само на прекършен бетонен стълб, не е снимката на този стълб непосредствено след удара на Вектрата в него. Стълбът е бил отхвърлен на разстояние около 20 м, и то след премазването на 6-те младежи. Това означава, че колата след поднасянето в ямата на пътя (според С.Шишманова - канализационна шахта) е летяла със скорост около 150 км/час! Съжалявам, но този пишман-шофьор с почти никакъв опит по кормуване е летял като болид с колата , и как не е улучил първо стълба, та да загинат виновните, а не 6-имата младежи! Плюс това, младежът, който му е дал колата, е направил две закононарушения:1.Забранено е да се дава кола за управление на пияно лице; 2.Не може да преотстъпва кола,която е преотстъпена на самия него за временно ползване от неговия баща като пряк наследник; новият шофьор няма пълномощно за каране на колата.
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по голяма простотия не съм чел.какви са тия журналисти незнам.виждали ли са някога кола и знаят ли как се кара?имат ли връзка с главния мозък или и там трасето е осеяно с дупки та им пречи да разсъждават.пътната настилка може да е фактор но ако не беше карал пиян а не пил тъй като има разлика и ако скороста беше съобразена с тия дупки и вместо 100 бе карал с 30-40 едва ли щеше да се стигне до тука.но пътя е най малко виновния в случая.има употреба на алкохол и превишена скорост и чак тогава пътя
55
2
 
4
 
! Отговори
знаещ преди 12 години
52 като не знаеш защо коментираш? Пътят си е републикански, макар че минава през центъра на Симеоновград! Преди 1-2 години почнаха да го ремонтират. Направиха няма и половината и свършиха парите явно. Оттогава нищо! Явно парите им трябват да си карат пепел за магистрала Тракия.
54
1
 
8
 
! Отговори
Бесен преди 12 години
По тъпо и непрофесионално изказване от тази началничка на полицейския участък / незнайно как е стигнала до този пост / за причините за това ПТП не може да има. Въобще не се коментират фактите, че този *** е карал след употреба на алкохол и е карал с превишена скорост. За това изказване трябва да бъде направо изритана от системата. Ама ако е от ГЕРБ надали. Или от сега се подготвя почвата този убиец да бъде оправдан, ако остане жив, защото лошия път е причина за инцидента, а не алкохол и скорос
53
3
 
9
 
! Отговори
драйвър преди 12 години
Вярно е че нищо не оправдава това пешлеме което е карало с над 100 км. и с 1.5% алкохол. Но също е вярно, че пътят през Симеоновград е УЖАСЕН! Кой то не е минавал от там си няма идея за какво става дума. Някакви пропаднали павета от преди 50 години, дупки до кръста и т.н. Същото е и по посока на Гълъбово - цели 11 км са абсолютно непроходими. И това се води някакъв републикански път по който се стига до границата! Време е Б.Б. да се сети че освен софийско метро и магистрали има и други пътища
52
6
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Наследствената тъпота е обусловена от гените ти!Какъв Борисов,протоплазмо нещастна!Това е общински път,***, и е задължение на общината да го поддържа!Какъв Борисов,идиотче,те е подгонил???Или с протоплазменото си усещане се мъчиш и оттук хонорар да изкараш!!!Я си плюскай и се размножавай-друго не ти е дадено!
51
2
 
6
 
! Отговори
niama преди 12 години
Транспортът в България накратко:Няма пътища нито в София нито извън нея! По това, което има карат ненормалници с голфове (опели)! Горивото е яко скъпо! БДЖ е пред фалит!Решението е: купувате си гребна лодка, и гребете по р.Дунав срещу течението !
50
0
 
3
 
! Отговори
clearly преди 12 години
Мен ми е по интересно защо се прикрива другата кола ,шофьорът на която е карал точно заради дупките насреща в платното на шофьорът убиец Данаил Георгиев ?
49
0
 
10
 
! Отговори
до жо преди 12 години
Абсолютно сте прав!!!Пътят може и да предполага ПТП,но нали затова си водач на МПС!А не си водач за да се движиш с 150 км/ч през града!Пътят в случая няма отношение към протоплазмата,качила се пияна и убила ШЕСТ човека!какви простотии пишат журналята-сигурно според тях този мутант е карал пиян за да не вижда в какво състояние е пътя....*** и угодническа българска журналистика с претенции...
48
0
 
11
 
! Отговори
Един виц преди 12 години
Двама пилоти се връщат от бомбардировки над Сърбия. Минават над БЪлгария. По едно време единият погледанал надолу и попитал "НИе тук защо сме хвърляли бомби?". Другият отвърнал " Ааа, не, то тук си е така, не сме хвърляли".
47
0
 
21
 
! Отговори
... преди 12 години
Въпрос към Радио "Ереван":- Как са пътищата в България?Отговор:- Пътища не открихме, но голяма част от страната е лесно проходима с джип...
46
1
 
4
 
! Отговори
до25 преди 12 години
искаш ли да ти покажа пътищата в София да видим дали така ще пееш като ги видиш??? Плюс това колко софиянци карат по софийските пътища е друг въпрос.
45
1
 
22
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ЧЕТА СТАТИЯТА и си мисля, че някои хора търсеят оправдание за кретена, убил 6 човека: Асфалта бил виновен, щото имал дупки, стъбловете- виновни, че са разположени край бордюра и пречат да се караш по тротоара, оградата е виновна, че е зидана, а не телена, родителите виновни за поведението на 23-годишен мъж, загиналите младежи са виновни, че са ходили по тротоара точно когато джигитите бръмчат по улицата и т. н.