Рибари протестираха срещу нарушения на Румъния

Според тях страната не зачита регламента на ЕС за зоните за улов
Обновена: 22 май 2011 17:41 | 22 май 2011 17:40,
1
Рибари протестираха срещу нарушения на Румъния
Снимка: БТА

Рибари протестираха на Дуранкулак срещу незачитането на европейския регламент за зоните за улов на риба от страна на Румъния.

Близо 300 рибари участваха в автошествие до граничния пункт „Дуранкулак“, където проведоха митинг.

Те изразиха съпричастност към колега от Балчик, който е арестуван от румънските власти на 13 април с риболовния си кораб по обвинение, че е нарушил ограниченията за улов в забранена зона.

Петчленният екипаж е освободен, а капитанът Христо Спасов е задържан за 34 дни в Мангалия. Заплашва го присъда от 1 до 3 години и конфискация на кораба.

Събрали сме се на днешния митинг не за конкретния случай с арестуването на колегата, а срещу грубото нарушаване от страна на Румъния на европейските регламенти и на основното ни право – на достъп до водите и ресурсите в общностните води на ЕС, каза организаторът на шествието Емил Милев, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
9
 
! Отговори
Идиот- Български преди 12 години
Само ние спазваме квотите в ,,Черно море ,, !А , помните ли правителството на Станишев , искаше да обложи с мито тези рибари , които ловяха извън териториални води ! То може , то бива -ама чак пък толкова простотия !Смятайте, какво простаче ще порастне с такъв серсемин .