Дебнат "Атака" за провокации на 2 юни във Враца

Общинарите не искат повторения на скандалите 2009–2010 г.
Обновена: 26 май 2011 17:02 | 26 май 2011 17:01,
194
Дебнат "Атака" за провокации на 2 юни във Враца
Паметникът на Ботев във Враца. Снимка: Архив Булфото

Строго ще се следят действията на Волен Сидеров и негови привърженици по време на честванията за Ботев на 2 юни във Враца, реши местният общински съвет. 

Съветниците задължиха кмета на общината Костадин Шахов да предприеме необходимите действия, за да няма провокации. Преди седмица и местните членове на ВМРО излязоха с подобна декларация.

Още по темата

Миналата година по време на тържествата в града под Околчица общинските съветници не подкрепиха декларация, осъждаща поведението на симпатизантите на "Атака" по време на митинг-зарята на 1 юни.

В декларацията бе посочено: "За втора поредна година активисти на "Атака", предвождани от лидера им Волен Сидеров, правят опит да опорочат Деня на Ботев и загиналите за свободата на България... Ние, като граждани на Враца, категорично се разграничаваме от действията на шайката с черни блузи, събрана от страната, която
изтласка врачани от площада и наруши целия сценарии на тържеството".

По време на миналогодишния митинг симпатизанти на Волен Сидеров освиркваха през цялото време речта на президента Георги Първанов.

Година по-рано, през 2009 г., на връх Околчица се стигна и до сблъсъци на атакисти с полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срещу кого ли още ще се засили Сидеров?Според бившия германски дипломат партия "Атака" няма потенциал, който да е в състояние да мобилизира дясноекстремистката сцена в България: "Не познавам Сидеров лично. Само се чудя, че в 21 век подобни налудничави идеи могат да намерят поддръжници. "Атака" е не само дясноекстремистка, тя е фашистка формация, която е настроена анти-американски, а също и срещу ЕС, евреите и мюсюлманите. Не знам срещу кого още ще се засили Сидеров като обезумял. Той е патологичен феномен", заключава бившият зам.-посланик на Германия в София д-р Клаус Шрамайер.
178
0
 
1
 
! Отговори
DO186 преди 12 години
volen siderov shte e prezident ako vsichki v darjavata sa gnusni pihopati,bokluci i lainqri
177
0
 
0
 
! Отговори
до totti преди 12 години
Добър виц ама стар.
176
7
 
3
 
! Отговори
totti преди 12 години
Добър вечер,тук съм за да ви информирам че новият президент ще се казва Волен Сидеров! Желая приятна вечер на всички ***,остава ви много малко време.
175
0
 
0
 
! Отговори
до 183 преди 12 години
Какво искаш да кажеш с това "Такава глупост отдавна не бях чел", да не би да намекваш че някога си чел нещо?!? :)))))))))))))
174
0
 
0
 
! Отговори
до 183 преди 12 години
Всъщност случката е истина, българското село се казва Ковачевица. И това че квадрат като теб не и вярва не може да промени простичкия факт че се е случила. Може да продължиш да се напъваш да не вярваш, да се правиш че събития и хора не съществуват, но те пак са си там, и помнят, помнят и разказват......
173
2
 
3
 
! Отговори
159 преди 12 години
Ето заради такива измишльотини и научна фантастика, но най-вече заради такива хора които им вярват и ги разпрострабяват стигнахме дотук. Такава глупост отдавна не бях чел.
172
0
 
7
 
! Отговори
Врачанин преди 12 години
Мамицата му Ша *** на тоя чекур! Болен ли е здрав ли е ... Яла ми тукааа!
171
0
 
6
 
! Отговори
бгтурчин преди 12 години
Моите уважения към 180.Сгрешил съм като мислех,че трезвомислещите са на изчезване.
170
1
 
17
 
! Отговори
Не се бъзикам 175... преди 12 години
*** е "негодник"!"Националиста" защитава интересите на страната си и народа й ---независимо от етническия й състав и вероизповедание!Нормално е "нацията" да обхваща ---няколко етноса или верски различия!Индия е типичен пример за това!САЩ -също!ЗАПОМНИ:ЗА ДА Е ЗДРАВА НАЦИЯТА ...ЕТНОСИТЕ ТРЯБВА ДА СА НЕЗАВИСИМИ,САМОУПРАВЛЯВАЩИ СЕ И РАВНОПОСТАВЕНИ В ДЪРЖАВАТА, ЗДРАВО ПОДЧИНЕНИ НА ОСНОВНИЯ ЗАКОН -КОНСТИТУЦИЯТА!
169
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ Е ДАЛЕЧ ВРЕМЕТО, КОГАТО ЩОМ СТАНЕМ МАЛЦИНСТВО И ДПС ВЗЕМЕ ВЛАСТТА, БОТЕВ И ЛЕВСКИ ЩЕ БЪДАТ ОБЯВЕНИ ЗА ТЕРОРИСТИ.
168
1
 
5
 
! Отговори
до атакистите преди 12 години
На един приятел, синът му е на девет годинки, ама се прави на нацист, смях.....смях..... напомняте ми на него. :)))))))))
167
1
 
7
 
! Отговори
до атакистите преди 12 години
Двама човека сте тука(или един шизофреник) и всички ви скъсват от подигравки, виждате ли колко подкрепа имате, хайванчета?
166
0
 
3
 
! Отговори
Пак от ЗАПАДА.. преди 12 години
Двама кръчмата си оплакват орисията и единия вика :--Млого ми мъка ,чи знааш...от вчера пием вече цела седмица....и не моом да запрем...!
165
1
 
6
 
! Отговори
селендур преди 12 години
Извинявайте малко съм необразован.Националист и *** едно и също ли са?
164
1
 
6
 
! Отговори
до атакиста 161 преди 12 години
Някои виждаме, драги атакисте. Но тези проблеми с хулигански прояви, простотии и тупане в гърдите не се решават. Имате си представител в парламента, неофициален партньор на управляващата партия. Питали ли сте го, душичката, какво е предприел в парламента за решаването им - някаква инициатива, законче, подзаконче някакво да е предложил. Нещичко, едно едничко, ама смислено, с практическо значение. Спирането на новините на турски не е такова нещо, да се разберем.
163
2
 
2
 
! Отговори
ТЕ ТОВА Е ЗАПАДА... преди 12 години
, 169....ВРАЧАНИ , ПА ...КАКТО НЕ СИ ПАДАТ ПО ТУПАНДЖИЙСКИТЕ ИСТОРИИ..ДА НЕ ТИ ОБЯСНЯВАМ.....!ОТ СЕВЕРОзапднала БЪЛГАРИЯ,..... СЕ БИЯТ ЗА НАСТРОЕНИЕ И КЕФ-- ЗА ДА СЕ НАПИЯТ ПОСЛЕ ПО МЪЖКИ....!Група врачани си говорят у кръчмата и единия вика:- У село вчера стана голем бой....!-Я па ти ...и кого би,а...?--питат го другите .- Па, мене...!- отговаря оня.
162
0
 
0
 
! Отговори
до 163 преди 12 години
Книгата се казва "Къща отвъд света" на Георги Данаилов.
161
2
 
10
 
! Отговори
ШОКОВА ТЕРАПИЯ преди 12 години
АТАКА върши голема работа - тя е барометъра за бройкиата на лудите в ***.
160
1
 
8
 
! Отговори
IVO OT RODOPITE преди 12 години
do:161 ATAKISTA NQMAME SI NIKAKVI PROBLEMI. JIVEEM SI KATO CIVILIZOVANI HORA. STIGA DA VI NQMA VAS NAOKOLO