Дебнат "Атака" за провокации на 2 юни във Враца

Общинарите не искат повторения на скандалите 2009–2010 г.
Обновена: 26 май 2011 17:02 | 26 май 2011 17:01,
194
Дебнат "Атака" за провокации на 2 юни във Враца
Паметникът на Ботев във Враца. Снимка: Архив Булфото

Строго ще се следят действията на Волен Сидеров и негови привърженици по време на честванията за Ботев на 2 юни във Враца, реши местният общински съвет. 

Съветниците задължиха кмета на общината Костадин Шахов да предприеме необходимите действия, за да няма провокации. Преди седмица и местните членове на ВМРО излязоха с подобна декларация.

Още по темата

Миналата година по време на тържествата в града под Околчица общинските съветници не подкрепиха декларация, осъждаща поведението на симпатизантите на "Атака" по време на митинг-зарята на 1 юни.

В декларацията бе посочено: "За втора поредна година активисти на "Атака", предвождани от лидера им Волен Сидеров, правят опит да опорочат Деня на Ботев и загиналите за свободата на България... Ние, като граждани на Враца, категорично се разграничаваме от действията на шайката с черни блузи, събрана от страната, която
изтласка врачани от площада и наруши целия сценарии на тържеството".

По време на миналогодишния митинг симпатизанти на Волен Сидеров освиркваха през цялото време речта на президента Георги Първанов.

Година по-рано, през 2009 г., на връх Околчица се стигна и до сблъсъци на атакисти с полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
8
 
! Отговори
Враца преди 12 години
Turcite v Sofiq ne vi napraviha ni6to no nie 6te vi pobarkame ot boy. Ako vi e qko dupe elate
158
3
 
4
 
! Отговори
Боленчо преди 12 години
Нема нужда. Тоя път ще сме кротки. Културно ще го даваме. Аз даже да взема да не ходя. За по-сигурно. Ако стане нещо, да знаете, че не сме ние. Провокатори. Айде ********* . То патриот, патриот, ама много ми се омаза пейзажът напоследът. Дет за президент не ме щат, ами накрая ще ми отмъкнат и партийната субсидия. Кой ще защищава българщината тогава? Кой ще ви опази от ислямските терористи. Нали знаете, че гладна мечка хоро не играе.
157
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АТАКА - СРАНЬЕ, АТАКА - СРАНЬЕ.....
156
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Враца, приготви яйцата !Не ги бийте с камъни, много са им меки главите !
155
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не обичам фашистите още по малко *** и *** предвождани от психично болен алкохолик.АТАКА да се забрани те са генератор на омраза и разединение сред българския народ и втвърдяват електората на другите борци за пари и власт ДПС.
154
0
 
7
 
! Отговори
НЕ БОЙ СЕ АТАКИСТА.. преди 12 години
....ОТ 160...!!!!ДРУГИЯ ПЪТ , ...ПЪК НИЕ ЩЕ ТИ ОТУПАМЕ КОЖУХЧЕТО ....!ЗА ЗДРАВЕ , ПИЧ.....ЗА ЗДРАВЕ И АКЪЛ...!ДРЯНОВАТА ТОЯГА Е ДОБЪР СЪВЕТНИК---МНОГО КАТО ТЕБЕ, СА ПОУМНЕЛИ ОТ НЕЯ!!
153
0
 
3
 
! Отговори
СТРАХОТЕН СИ 159... преди 12 години
...КАЖИ КЪДЕ Е КНИЖКАТА ДА СИ Я КУПЯ!!!!ОБИЧАМ ГО ТОЯ СТИЛ----СЪВСЕМ БЪЛГАРСКИ И ...НЕПОВТОРИМ!!!НАВРЕМЕТО , ХАЙТОВ ГО ....ЗАЧЕКНА МАЛКО!ЖИВЯЛ СЪМ В РОДОПИТЕ ....И ПОНАЗНАЙВАМ НЯКОИ ЛАКАРДИЙ, ТА МИ Е ДРАГО КАТО ТЕ ЧЕТА!ПИШИ ...УСПЕХА ТИ Е ГАРАНТИРАН!!!
152
14
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
АТАКААААААААААА ПОБЕДАААААААААААААААААААААААА.....
151
16
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
НЕ ЗНАМ ЗАЩО ТЕЗИ ПИЯНИ ХОРА ГОВОРЯТ ТАКИВА ГЛУПОСТИ.НИКОЙ ДОСЕГА НЕ КОМЕНТИРА КАКВО СТАВА В МОМЕНТА В РОДОПИТЕ И ЛУДОГОРИЕТО,КАКВИ ПРОБЛЕМИ ИМАМЕ С РОМИТЕ И ТУРЦИТЕ.НИКОЙ НЕ ГО КАЗВА ТОВА,САМО ЗНАЕТЕ ДА РЪСИТЕ ГЛУПОСТИ ЗА ВОЛЕН .
150
12
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ДО 158С КОЕ ПРЕДАДОХМЕ БЪЛГАРИЯ - ЧЕ ПРЕБИХМЕ МАЛКО ТУРЦИ ЛИ ПРЕД ДЖАМИЯТА ЛИ?
149
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, такива истории се разказват из нашия край. Знаят се обаче и други. Дошло време, освободителната война ли, друга някоя война ли, това не знам, пък и няма значение, турците търпели поражение и раята се дигнала да си отмъщава на мохамеданите. Казано по-точно да ги коли. А по онова време, вече се знае, селото на мохамеданите било малко, селце, тръгнали към него християните от цялата околност, наточили брадви, саби, коси. Но в нашето село хората друго мислили. Ние с тия люде сме живяли, утре пак ще бъдем едно. Тъй не може, няма да дадем да ги затрият. И отишли нашите, обградили селото, не пуснали пиле да прехвръкне нито навън, нито навътре.- Дайте да ги изколим! - викали в името на Христа другоселците от този край.- Ний ще си ги колим по комшийски спокойно им отвръщали нашенциТака опазили селото, може да има неделя време, а може и повече. Разминало се.Добре ама, историята се обръща. Станало въстанието, гърмяли що гърмяли, били се славни юнаци с девет люти рани, накрая турците го потушили с топове огън и жупел и ето ги пристигат в нашето село.- Хайде сега ***, напалете огън, печете агнета, варете курбан, да хапнем, да пием и после да ви изколим!Какво да сторят нашите люде. Подчиняват се. Напалили огън, заклали агнета, варят, печат и си чакат смъртта. Обаче не се отчайват. Проводили тайно и бързо едно момче до съседното село, помашкото, да съобщи, каква я гласят турците и ако има как да измолят милост от валията. Добре ама той в града, на два часа път с кон. Трябвало да се спечели време. Нашите знаели тази работа и напалили огъня със сурови дърва, всичко по-бавно да става.Момчето беж до другото село. Там един от най-личните, най-заможните мохамедани яхва коня си, юрва го из нанадолнището, галоп, галоп, стига в града, влиза при валията и направо брои жълтиците.- Спаси, господарю, тия люде, да не ги затрият. Те са покорни...- Не са покорни - рекъл валията. -бунтовни са!Тогава онзи вади още една кесия и вече не я брои.- Добре де, добре - рекъл валията - Не са чак толкова бунтовниИ му дава едно тескере, косъм да не падне от главата на нашите хора. Мята се на коня помакът, подгонва го из нанагорнището, шпори, шпори, конят препуска, препуска по стръмнините и дъхът му стига ей до ония стръмни скали, там на отсрещния рид. Край. А до село още час път. Хуква човекът не гледа, че пътеката тясна, една крачка ако не умери и ще литне в пропастта. А през това време турците вече загубили търпение.- Ей, ***, вие докога ще го варите тоз курбан, бре! Със сурови дърва ще ми кладете огъня. Кого чакате. Аллаха ли или вашия господ. Няма да ви се размине дръвникът.И тъкмо да се запретнат да колят на гладен стомах дотичва полу жив другоселецът със заповедта.- Стой ефенди, милост ефенди!Тъй турците минали само с курбан чорба и няколко печени агнета. Ей на такива едни работи са ставали някогаш по нашите места.Георги Данаилов Къща отвъд света
148
4
 
13
 
! Отговори
ДО АТАКИСТИТЕ преди 12 години
ВИЕ ПРЕДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ. ОТНОВО.
147
9
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
ДО 133ТИ ОТ КОЯ ПАРТИЯ СИ ,ТА ГОВОРИШ ТЕЗ ГЛУПОСТИ-БСП ИЛИ ДПС.
146
13
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 12 години
АТАКА ПОБЕДА.
145
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДПС=АТАКА=РЗС=ДС=БКП=БСП
144
0
 
6
 
! Отговори
АЙДЕ СТИГА .... преди 12 години
...С ТИЯ ЛАЙНАРЧЕТА ОТ "АТАКА"-----ТИЯ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО!АКО ИСКАТЕ ДА ВИ МИНЕ МИРНО ЧЕСТВАНЕТО---НАЕМЕТЕ 4-5- ЯКИ, КИРЕТА /ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛИ/ ДА ИМ ПОТРОШАТ КОКАЛИТЕ ....ТА ДА СЕ НАУЧАТ ,НА АКЪЛ....!ТАКА ...НАРОДА СПОКОЕН, ПОЛИЦИЯТА ИЗРЯДНА,ТЪРЖЕСТВОТО ВЕСЕЛО....А БИТИЯ-БИТ И Е..АНИЯ --Е.АН!ЩЕ Е КРОТКО И СПОКОЙНО , КАТО НА ДЕТСКО КРРЪЩЕНЕ......!!!!
143
1
 
8
 
! Отговори
Левски преди 12 години
Болен сидеров да се маха от България.Какъв нациналист е той.Когато дойде дпс се появи атака.Те печелят от отва а атакистите са много заблудени.Няма партия коята да оправи България.Това се видя през тези 20 години.Атака подкрепи герб и участваше в управлението но ищо не напрчавиха освен по голяма беднотия и безработица
142
3
 
7
 
! Отговори
до атакистите преди 12 години
Обиждайки българи защитавате България така ли?
141
0
 
6
 
! Отговори
до атакистите преди 12 години
Кресливият ви псевдопатриотизъм е комичен, от много "патриотщина" взехте да обиждате сънародниците си - българи като вас и сте готови да ги биете "защитавайки" България. Дано Доган ви благодари, задето мелите в неговата мелница.
140
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На местните избори Атака ще изгуби всичките си общински съветници, а на парламентарните ще изчезне завинаги и ще остане само комичния спомен. :)))))