Шофьорът на автобуса убиец привлечен като обвиняем

Днес ще оперират двама ранени, останалите са стабилни
Обновена: 16 юни 2011 14:54 | 16 юни 2011 11:36,
182
Шофьорът на автобуса убиец привлечен като обвиняем
Снимка: Булфото

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 43-годишния Светослав Димитров за смъртта на осмината загинали в зверската катастрофа на магистрала "Тракия".

Димитров, който е управлявал преобърнатото превозно средство, го грози затвор между 5 и 15 години, ако бъде признат за виновен.

Още по темата
16 юни 2011 07:00
136

"Престъплението, за което е привлечен, е за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост и причиняване на телесни повреди на повече от един човек", съобщиха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Случаят е квалифициран като особено тежък. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Димитров е с мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Днес се очаква двама от пострадалите пътници в катастрофиралия автобус да бъдат оперирани. Най-тежко остава състоянието на 46-годишната Албена от Бургас.

"Състоянието й е критично заради тежката черепно-мозъчна травма, дишането се извършва с помощта на апарат и медикаментозно се потиска съзнанието й", съобщи за Dnes.bg директорът на УМБАЛ "Свети Георги" доц. Карен Джамбазов.

Медиците се консултират със специалисти по неврохирургия, лицево-челюстна и очна хирургия, за да решат по какъв начин да продължат лечението на жената.

Други трима пътници ще бъдат оперирани в Клиниката по изгаряния. Една жена е на обезболяващи заради травма на гърба.

Останалите са контактни и състоянието им постепенно се подобрява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
7
 
! Отговори
ааа преди 12 години
Стига сте се оплаквали с както я наричате иронично "мила татковина"!! Нали вие сте тая татковина, бе!?!? За какво постоянно се оплаквате от нещо?! Никъде няма животно като българите, дето сега населяват въпросната територията, да се оплакват толкова. Хем искате да ви е евтино, хем да ви е добре и ако може да се оплачете от нещо - супер празник. Или правиш нещо, или мълчиш. Още си имате тъпата мисъл, че сте роби, за това никога няма да сте свободни и да имате държава!! Поне докато не се промените
92
1
 
3
 
! Отговори
фори преди 12 години
Все по-малко квалифицирани шофъори ще се съгласят да работят при тези условия.Ще си вършат съвестно работата и накрая ще бъдат обвинени заради алчността на собствениците на фирмите. Кой нормален човек ще рискува собствения си живот поради безрасъдство. И без това возят цяло гробище хора .
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
автобус на 10-15 години е също толкова амортизиран колкото и ,,нов внос,, автомобилите на повечето хорапотенциални убийци, камикадзета - както искате
90
0
 
16
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Привлечен е като обвиняем, защото в милата ни татковина най-лесно е да хванеш мишока. Никой нищо няма да направи на фирмаджията, щото нали е фирмаджия - пито, платено. Просто - егати и държавата, егати полицията, егати съдебната система
89
0
 
18
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
"Ako avtobusa se karashe ot robot. Koi shteshe da e vinoven za katastrofata???????? "Най голямата вина и отговорност щеше да понесе чистачката на автобуса.
88
1
 
10
 
! Отговори
az преди 12 години
naistina nqma opravane, nqma! firma fantom, sobstvenost na izdirvan v cqla evropa, 3miliona dylgove, narusheniq... vinoven e shofiora che mu bila vchupena greda i puka guma regenerat djapanka! vinoven e che e rabotil za da hrani semeistvo sys 600lv! taka che vnimavait bylgari, vseki ot vas e zaplashen ot zatvor zashtoto raboti chestno, a teq mafioti sa nad nas, te sa nabojni! ne se barat!
87
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Sobstvenikyt e turchin, sledovatelno toi nqma nikoga da byde obvinen - nali znaete, v Bylgariq majkata mu e da si turchin ii rom
86
9
 
2
 
! Отговори
До 69 преди 12 години
преди да си закупиш билет от върпосната фирма, не видя ли за какво става върпос с автобуса? И не разбирам защо 3 дни да се клатиш в автобус, след като със самлета е за 3 часа? Плюс това, знаеш че билета от неБГ фирма струва поне 2 пъти по скъпо = по-добър автобус, спазени нормативи! От къде на къде се оплакваш, като си дала абсолютно минимална цена за билета? *** в Бъкингамския дворец да се оплачеш от UK фирма, на която си дала пари да си платят горивото само.. хем да ни е евтино, хем хубаво а..
85
0
 
36
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
Бях 100 % сигурна,че ще обвинят шофьора!!! Какво е виновен той ако наистина гумата е била срязана.И какво се случва с хората извършили техническия преглед,собственикът и т.н и т.н
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 84Благодаря ти за инфото. (наистина)Значи и автобусът не е бил стар!!!
83
1
 
29
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Егати държавата! Още не са излезли експертизите и вече шофьорът е обвиняем! Нали е карал с разрешена от Закона скорост; не е употребил алкохол? Тогава? Не разбирам. Ние сме от двете страни на барикадата - един път като пътници и втори път като шофьори, поне повечето от нас. Не дай боже да попаднем на мястото на този човек в такъв тежък инцидент!
82
0
 
42
 
! Отговори
Цветно преди 12 години
Значи, при автобус на 23 години, собственост на фирма-фантом, която от своя страна е собственост на издирван преди време и осъждан, виновният е шофьорът? Колкото беше виновен шофьорът при ужасяващата катастрофа край Лим.
81
5
 
5
 
! Отговори
д0 79 преди 12 години
Автобуса е от 2005-2006та година, точно с този съм пътувал - беше първия закупен директно от Мерцедес доста луксозен беше с голямо растояние между седалките, сервираха кафе, а лятото и минерална вода. Телевизорите бяха плазми които се сгъваха в тавана когато ги изключат - това пред 1998 го нямаше, да не говорим за 1988ма
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 80МНОГО ПЛИТКО
79
0
 
8
 
! Отговори
pitam преди 12 години
Ako avtobusa se karashe ot robot. Koi shteshe da e vinoven za katastrofata????????
78
9
 
1
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
Пъната настилка е такава за всички автобуси минаващи от там! След като другите минават без да катострофират - явно или този шофьор или автобуса му небиват!
77
0
 
8
 
! Отговори
смм преди 12 години
Защо вече втори ден никой не не повдига темата за състоянието на пътя?и нещо по-маловажно но:Не съм голям експерт по автобуси, но от снимките съм твърдо убеден, че този автобус не е на 23 години като се пише (проверете как изглеждат автобусите Mercedes от 1988-89г)
76
0
 
24
 
! Отговори
шизофрения преди 12 години
Ако ще се задържа шофьора защото "може би" има вина,защо не се задържат всички по веригата от собственика на фирмата до доскавчиците на части и сервиза обслужвал автобуса.Още не се знае по каква причина е станало нещастието а "прокуратурата" го вкара в затвора едва ли не....и защо ???? Защото им е най-лесно да обвинят шофьора.Какво се получава сега.Може би е заспал ??? АЙДЕ в Затвора.Може би не е почивал миналата седмица ...ааайде в затвора.Може би,може би ?? АЙДЕв затвора заради едното може би.
75
0
 
7
 
! Отговори
crus преди 12 години
72 подкрепям разсъжденията ти и аз се чудя .... но сигурно така е най-лесно ..шофера да е виновен иначе ще излезе държавата или по специално агенция пътища с безотговорното си поведение по отношение качеството на пътищата в страната ..просто разсъждавам
74
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А НА ЙОСКО ПОВДИГНАХА ЛИ МУ ОБВИНЕНИЕ ... ? Просто питам - може да съм пропуснал ...