Шофьорът на автобуса убиец привлечен като обвиняем

Днес ще оперират двама ранени, останалите са стабилни
Обновена: 16 юни 2011 14:54 | 16 юни 2011 11:36,
182
Шофьорът на автобуса убиец привлечен като обвиняем
Снимка: Булфото

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 43-годишния Светослав Димитров за смъртта на осмината загинали в зверската катастрофа на магистрала "Тракия".

Димитров, който е управлявал преобърнатото превозно средство, го грози затвор между 5 и 15 години, ако бъде признат за виновен.

Още по темата
16 юни 2011 07:00
136

"Престъплението, за което е привлечен, е за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост и причиняване на телесни повреди на повече от един човек", съобщиха за Dnes.bg от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Случаят е квалифициран като особено тежък. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Димитров е с мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Днес се очаква двама от пострадалите пътници в катастрофиралия автобус да бъдат оперирани. Най-тежко остава състоянието на 46-годишната Албена от Бургас.

"Състоянието й е критично заради тежката черепно-мозъчна травма, дишането се извършва с помощта на апарат и медикаментозно се потиска съзнанието й", съобщи за Dnes.bg директорът на УМБАЛ "Свети Георги" доц. Карен Джамбазов.

Медиците се консултират със специалисти по неврохирургия, лицево-челюстна и очна хирургия, за да решат по какъв начин да продължат лечението на жената.

Други трима пътници ще бъдат оперирани в Клиниката по изгаряния. Една жена е на обезболяващи заради травма на гърба.

Останалите са контактни и състоянието им постепенно се подобрява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
1
 
! Отговори
Буки преди 12 години
Димитрова, догодина като трябва да правя технически преглед на личния ми автомобил, ще взема да им кажа че имам натоварено разписание и не мога да дойда. Или като ме спрат КАТ да казвам, че гоня график и бързам..
112
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поредниата простотия в държавата.шофьора ще поеме вината на този, който е допуснал тази фирма да извършва превози на хора.горкият човек...
111
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки ден си задавам въпроса как от 9 милиарда души на тоя свят, точно аз съм се родил в България. Само Африка и 2-3 европейски държавици са по-зле от нас.
110
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако някое *** се обърне с дръгливия си голф и убие 8 човека ще го разпънете на кръст. Този понеже е карал автобус - всички други са виновни само той не....
109
1
 
12
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 12 години
Техническите прегледи на автобусите на всички големи фирми в България се извършват по документи,защото те имат много разписания ,а малко автобуси и недостатъчно щофьори за обезпечаване на графиците,но по документи всичко е изрядно.ДАИ не проверява тези фирми по разбираеми причини.На фирмите "Ентуртранс","Етап-Адрес","Ивкони" ,които извършват вътрешни превози собствениците са турци,а управителите - българи.На тези фирми 70% от автобусите пътуват технически неизправни .
108
2
 
13
 
! Отговори
Ataman преди 12 години
За случея е виновна системата и самата държава.Слушах Министъра на транспорта какви глупости говори и се възмущавам, от некомпетентни държавници.По времето на социализма, имаше ежедневен повсеместен контрол в транспорта. Не можеше да излезе на работа автомобил без да е проверен от механик КТП, а сега проверката се прави на 6 м.веднъж от някаква си инспекция
107
0
 
24
 
! Отговори
поля преди 12 години
Понеже е по-лесно да съсипят живота на един човек, отколкото да се оправят с беззаконията и кашите които са забъркани и да подведат под отговорност истински виновните - Даи, собственици на фирми, монтьори....Варварска държава!
106
0
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Malko mu e stresa na 4oveka ot prejivenia koshmar, a sega i vinoven iskat da go izkarat, i nai - veroiatno 6te uspeiat, kakto osadiha Manuela Gorsova da plati na Stavinski.....Hem jivota ti e sasipan, hem 6te triabva da si plati6....Za6to ne se premahne tazi t.nar. " sadebna sistema" i bez tova polza ot neia niama..
105
1
 
6
 
! Отговори
до 102 преди 12 години
Никога не съм имаЛ проблеми по летището, доколкото съм се старал. Но знам, че когато даваш минимална цена за нещо, очакванията за ниско качество и проблеми са повече. Плюс това не бера маслини а имам доста по различна работа от това. Не забравяй, че хората по маслините и портокалите издържат голяма част от дърважата и семействата си. Всяка работа заслижава уважение, стига да се прави с добра цел. Странно кога взехме да се превръщаме в несполучливо копие на американците.. не че и те са много ок
104
2
 
10
 
! Отговори
шофер преди 12 години
Каквоооо? Абе тия луди ли са бе? Не може да счупи полоска, имало е скъсан болт, когато гумата се е спукала, той се е разполовил от напрежението, започва кривене и от там се чупи полоската! Как може бе!!! Да не говорим, че е практика да ни пробутват стари машини, ако не се съглася да направя курса съм без работа!!!
103
0
 
11
 
! Отговори
печелбари преди 12 години
Държавата се занимава с литургии и траури ..защо институциите не работят..само шофьора ли е виновен..трябва фирмата да бъде затворена и да се повдигнат обвинения на собствените...мръсни гадове
102
0
 
8
 
! Отговори
факт преди 12 години
в България 90% процента от колите са нов внос на 300-400000км...какво правим...
101
0
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
докато никой не се погрижи за 10-те акта паднали в съда а вместо това ви правят драконови мерки и вкарват невини шофиори в съда нищо няма да се оправи :D :D :D
100
1
 
2
 
! Отговори
ббб преди 12 години
Извинявам се за двойния коментар. И все пак.. хората в UK или Западна Европа като цяло, не са си го направили така, с висене по министерствата и кафетата.. а с работа и мисъл.. не дай Боже, на някой да му се случва подобена ситуация, различно се виждат нещата от там..Докато човек има глава на раменете и работещи ръце, няма право да се оплаква..
99
1
 
3
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
Ама как винаги на определени хора се случват проблеми по летищата не знам... Никога съм нямал проблеми с нискотарифните компаний по летищата и ако имаш някакъв проблем, то той е в теб - летището не може да прави проблем на която и да е компания. А изгубения багаж може да се случи на всеки човек и на всяка компания, за това си има и застраховки за багаж. Явно си много запознат/а с нещата личи си че си ходил/а да береш маслини и портокали в Испания..
98
4
 
0
 
! Отговори
До ania преди 12 години
Предполагам имаш представа за EasyJet, WizzAir и т.н. Винаги съм в трепет дали ще ми пристигне багажа и дали няма да имам проблем на летището. Но знам, че съм платил 3 пъти по-ниска цена. Не че винаги има проблеми. Така че, от какво да се оплача? Но постави се в обувките на човека който те вози - до 800 лева макс и то ако си изкара нещо допълнително.. Не го приемай лично, но е смешно как винаги си познавам гишето на летището - винаги има голяма група хора, оплакващи се от нещо..
97
5
 
0
 
! Отговори
До ania преди 12 години
Предполагам имаш представа за EasyJet, WizzAir и т.н. Винаги съм в трепет дали ще ми пристигне багажа и дали няма да имам проблем на летището. Но знам, че съм платил 3 пъти по-ниска цена. Не че винаги има проблеми. Така че, от какво да се оплача? Но постави се в обувките на човека който те вози - до 800 лева макс и то ако си изкара нещо допълнително.. Не го приемай лично, но е смешно как винаги си познавам гишето на летището - винаги има голяма група хора, оплакващи се от нещо..
96
1
 
3
 
! Отговори
Бай Онзи преди 12 години
Извинете, вие някога катастрофирали ли сте, не като пътник,като ОТГОВОРЕН водач ? Ако да - какво правиш след преживения ужас - отиваш да оправяш пътя ли, или си купуваш скъпа и модерна нова кола(танк по-добре) или чакаш осморна експертиза за случая ? Не ! Гледаш да си оправиш здравето (което много зависи колко бързо си получил първа помощ) и вече караш ВНИМАТЕЛНО - със същата кола, по същите пътища, возейки същите хора и псувайки същата държава. Защото щом има коли - има и катастрофи.
95
0
 
20
 
! Отговори
мафия преди 12 години
Най лесно е че шофьора е виновен..а защо не са повдигнали обвинения на собственика ???скапана държава,кво е виновен човека че кара старо корито.
94
0
 
10
 
! Отговори
Aniq преди 12 години
89, този бг манталитет довежда нещата до там в БГ- къде пише, че само защото е по-ефтино трябва да е с ниско качество услугата? Има минимални изисквания - за спиране, за разстояние за крака и за работеща тоалетна за над определени километри пътуване. Аз не искам лукс - ТВ, кафе и т.,н, но минималните изисквания ТРЯБВА да се спазват. Не ме пращай някъде си, а се замисли до кога ще приемат българите по-ниско качество за всичко и извинението, че е ефтино? Няма такива неща, драги - в UK дори най-ефтините неща отговарят на определени стандарти и хората имат право да се оплачат и да получат компенсaция. Докато има в Бг второкласно мислене като твоето- ще е и всичко останало второкласно.