След "Тракия" – 37 спрени автобуса, 374 акта

Масовите проверки на автобусите приключиха, чакат се изненадващи
27 юни 2011 19:31,
46
След "Тракия" – 37 спрени автобуса, 374 акта
Снимка: БТА

37 спрени от движение автобуса и 374 съставени акта – това е резултатът от проверките на изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, които започнаха след тежката катастрофа на магистрала „Тракия“, при която загинаха 8 души.

От началото на проверките, които започнаха на 20 юни, до днес инспекторите са проверили 3167 автобуса.

Най-честите нарушения са спукани спирачни дискове, износени гуми, просрочено време за управление от водачите.

Инспекторите са констатирали и случаи на непреминат годишен технически преглед, автобуси, които се движат стс спукани предни стъкла, счупени огледала за обратно виждане или без маршрутни разписания.

Най-много автобуси – 7, са спрени от движение в София, като констатираните нарушения са спукани дискове, счупени огледала, непреминат технически преглед, неукрепени седалки и незаверени тахографи.

Още по темата
На челните места по неизправни превозни средства се нареждат и Русе и Пловдив – с по 5 спрени автобуса, и Монтана с четири.

Най-много актове пък са съставени в Благоевград – 45, Варна – 26, Пловдив и Стара Загора – с по 24.
 
Масираните проверки на автобусите бяха разпоредени от транспортния министър Ивайло Московски. Акцията, която приключи на 26 юни, се проведе в цялата страна като инспекторите проверяваха автобусите на автогарите, както и на междинните спирки.

От транспортното министерство съобщават, че екипите ще продължат да извършват внезапни проверки на обществените превози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Просто е смехотворно как след всяка трагедия започват акции, наказания, актове. След това ДАИ започват отново основната си дейност, събиране на подкупи и така до следващата трагедия. След 5 тежки автобусни катастрофи през последните няколко години истината е ясна, българия е пропита от невежество, безхаберие, липса на професионализъм, и корумпираност. Властта в очите на всеки е материална облага, не полза за обществото. Плуя на всички власт имащи които не си вършат работата.
42
0
 
18
 
! Отговори
nonstop преди 12 години
otkato se obarne kolata se vidi koi e patqt.
41
0
 
21
 
! Отговори
a преди 12 години
A koga shte sprat skapanite Ikarusi ot gradski transport ili i tuk chakame njakoj da zagine?
40
0
 
18
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Не се ли разбра, че не критика, порицания и рокади на ръководните места са мерките, които трябва да се вземат? В цялата държава положението е същото. Само страхът от строги наказания и дългогодишен затвор ще ни оправи! И то не за изпълнителите / в случая шофьорите/, а за ръководителите им по места и най-отгоре.
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А досега къде беше ДАИ? За какво са получавали заплати там? Кой ще отговаря за ужасните катастрофи през последните години? Изобщо, има ли пилот в самолета България?
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A освен актовете - ще има ли затворени пунктове? Ще има ли механици с отнето право да се доближават до МПС? Ще има ли шофьори на които ще им се отнема категорията за автобус? Ще има ли директори на фирми на които ще е забранено да влизат през прага на транспортна фирма? Ще има ли негодни автобуси които държавата ще конфискува и директно ще заминат за скрап? Защото ако няма - само хабим хартия за актовете и така до следващия Лим, до следващия Карнобат, следващата Бяла, следващата "Тракия"!
37
0
 
21
 
! Отговори
КОКО преди 12 години
защо трябва да се случи най-лошото пък тогава да му мислим, не трябва ли да е обратното
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всяко чудо за три дена.
35
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SETIHA SE CHAK SEGA
34
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След всяка трагедия,михлюзите на държавна хранилка се размърдват.Кога ще започнат да си изпълняват задълженията ежвдневно?
33
0
 
22
 
! Отговори
Ха,ха,хааа преди 12 години
..българина иска "здрава ръка"---ама да го гали по дупенцето и да му дава пари...а не да му бърка в гърлото,---като се насира..!Е ,НЕМА БАКЕ .....никога нема "две добрини"---на едно место..!
32
1
 
27
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
След дъжд качулка, а до сега карти ли играхме или си клатехме ***...............е??
31
1
 
31
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ВСЕКИ ДЕН ТРЯБВА ДА Е ТАКА , А НЕ ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДЕНА!!!ТЕЗИ ОТ ДАИ ТРЯБВА ДА РАБОРЯТ НА 100% , ВСЕКИ ДЕН ЗА ДА НЯМА ТРАГЕДИИ, И ДА ЗАБРАВЯТ ЗА РУШВЕТИ!!!
30
0
 
22
 
! Отговори
мафия преди 12 години
защо институциите не работеха преди ......а са получавали заплата,заща трябваше да загинат хора ??? а тоя гаджалин да прави пари ,защо няма повдигнати обвинения на собственика???а само на шофьора.
29
0
 
20
 
! Отговори
Доко-Доко преди 12 години
Куче влачи рейс.
28
1
 
23
 
! Отговори
ДО 29 преди 12 години
Те такъв *** човек като теб не съм виждал , защо не си се обадил на 112 след като детето ти е в автобуса.
27
0
 
20
 
! Отговори
до боко преди 12 години
Аве стига с тия автобуси стига стойки и чалъми че работите ко става с турските *** виновни за това да излезе някой да каже на тези хора близките възмездие ще има ли щот *** държавна това може да обърне мира в този район на Балканите
26
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Спрени може и да има. Но днес деца от Габрово заминаха на лагер с такава барака, че на родителите им се изправиха косите.Същият автобус трябва и да върне от там предишната смяна. Да не говорим, че за час на тръгване беше обявен 7 , а отпътуваха в 10.30.
25
0
 
22
 
! Отговори
Топчо до ха-ха-ха преди 12 години
Извинявай приятелю,но 45 г Германия загуби войната,но с дисциплина за 30 г стана водеща икономическа сила.Така,че има нужда от дисциплина и по здрава ръка.Колкото до автобусите-защо трябва да стане непоправимото,за да се вземат мерки?Имаме и хубава поговорка:"Като се обърне колата...."
24
0
 
17
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Ами и аз се надявах но ...уви...и все пак мисля ,че в нас е причината.