Състоянието на пострадалата от ада на Тракия остава критично

БЛС награди лекарите, приели ранените пътници от катастрофата
Обновена: 27 юни 2011 16:59 | 27 юни 2011 16:58,
4
Състоянието на пострадалата от ада на Тракия остава критично
Снимка: БТА

46-годишната Албена Узунова, която пострада най-тежко от катастрофата на злополучния автобус от София към Бургас, продължава да лежи с опасност за живота в Клиниката по реанимация и активно лечение в пловдивската болница. Това съобщи за Dnes.bg директорът на лечебното заведение доц. Карен Джамбазов.

Жената от Бургас се намира в състояние на медикаментозна кома и продължава да е в спешното отделение.

Засега успешно е претърпяла сложна пластична операция, чрез която е възстановена липсващата част на черепа й.

"Албена развива начални признаци на менингит, което е очаквано заради нарушенията на черепната кухина, от която изтича течност”, съобщи  доц. Джамбазов.

Същевременно председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов награди 20 лекари, които са били дежурни в злополучната нощ на 15 юни.

Те са приели 22-ма тежко ранени пътници от катастрофиралия на магистралата автобус. Благодарение на адекватната им реакция повечето пострадали са спасени.

"Беше страшно, имаше много кръв, дано в цивилно време не преживявам повече такъв ужас”, разказа пред Dnes.bg д-р Оливер Богдански, който е бил дежурен хирург.

Още по темата
Според него добрата организация и стикованите действия в първите минути след постъпването на пациентите е спасило повечето от тях.

"Няма да забравя лицата на починалите в шокова зала, това беше най-тежкият момент за нас”, сподели шефът на екипа в злополучната нощ доц. Красимир Мурджев.

По думите му в спешното отделение често лекарите виждат смъртта, но такъв инцидент като този от магистралата не са преживявали.

В момента осем души, преживели катастрофата на магистрата, продължават да се лекуват в пловдивската болница. В добро състояние е изписана 23-годишната Милена Димитрова от Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
ми преди 12 години
Добре е когато не се мисли за онези радиожици виждащи навсякъде само цици.били то майчини или на девици стараейки се да оневинят всяко добре пресметнато зло.Как умело се примъкват те и с бърза скорост правят всякакво меле!Лъжата казват и убийците са родители на закони за беззаконие и ги дали на военни и полиция.ПОПАДАЙКИ СРЕД НЕУМОРНАТА ЗЛОБА.КОЯТО НЯМА ПОЧИВЕН ДЕН РАЗБИРАШ КОЛКО МНОГО ХОРА СА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПОДМОЛНАТА И СКРИТА ДЕЙНОСТ .
3
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 12 години
откакто награждават постоянно полицаи за изпълнен дълг. Щом може да тях може и да лекари
2
1
 
6
 
! Отговори
До професионалст преди 12 години
Откогато станаха не лекари , а търговци и забравиха Хипократовата клетва!
1
0
 
11
 
! Отговори
Професионалист преди 12 години
Адмирации за лекарите, но от кога се дават награди за изпълнен лекарски дълг?