Плевнелиев се оплака от Румъния

Министърът поиска по-голяма ангажираност към дунавските проекти
Обновена: 30 юни 2011 15:31 | 30 юни 2011 15:17,
106
Плевнелиев се оплака от Румъния
Mинистър Росен Плевнелиев и посланикът на Унгария у нас г-жа Юдит Ланг, гр. Русе. Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев даде началото на рехабилитацията на "Дунав мост" в присъствието на посланика на Унгария у нас Юдит Ланг.

По думите на Плевнелиев за нея са заделени 1,7 млн. лв. от държавния бюджет и ще продължи два месеца.

Освен преасфалтиране на съоръжението от нашата страна и ремонт на фугите, ще бъде "изровена" цялата пътна настилка и ще се подмени хидроизолацията на моста, за да се защити металната му конструкция.

Министърът обяви, че ще бъде направена специална организация за движение по съоръжението със светофари, докато екипите на фирмата изпълнител работят денонощно на три смени.

Плевнелиев не изключи възможността някои от извънгабаритните специални транспортни средства да се пренасочат през фериботните връзки.

Според него железопътният прелез на Дунав мост 1 трябва да бъде сменен с нов, с по-добра пропускателна възможност, но затова трява и съдействието на Румъния.

“Надяваме се и румънското правителство да се включи в рехабилитацията на моста от тяхна страна, но към момента такива индикации няма”, каза Плевнелиев.

Още по темата

Въпреки това той обяви, че правителството полага усилия, за да има Дунав мост 3 Оряхово – Бекет и Дунав мост 4 Силистра – Калъраш.

„Чудя се, ако накрая не играят заедно с нас (бел.ред. – румънците), дали ще вземем да ги построим въпреки тях тези мостове, но има още доста време дотогава“, заяви той.

Българската стратегия за Дунавския регион беше приета на 24 юни от Европейската комисия, която даде „зелена светлина” за нейното изпълнение.

Тогава правителството промени и едностранно таксите за преминаване на леки автомобили по Дунав мост, които вече плащат 2 евро вместо 6 евро.

„Дълбоко вярвам, че нашите колеги, виждайки, че ние сме абсолютно непреклонни в усилията да направим тази рехабилитация, да намалим таксите, те да се включат в нашата инициатива. Ние няма да спрем, няма да ги чакаме и ще продължим по същия начин“, каза министърът.

Пасивността на северните ни съседи министърът обясни с финансовото положение на страната.

„България в момента е в комфортната ситуация, защото е била консервативна и защото си е правила добре сметката. Сега румънците, за съжаление, както и гърците в една много по-неприятна, много по-тежка ситуация, тепърва трябва да се върнат обратно на земята“, заяви Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
пинчер преди 12 години
Да, вероятно трябва дасе стегне моста? но румънците не ми изглеждат зле, щом пускат свръхзвуков изтребител? Ние какво пуснахме? От една от водещите като организация и стандарт икономика през периода 1960-1976 г., с тенденция да произвеждаме и електроавтомобили, се превърнахме в разграбена, колониална територия на кого ли не? Как имаме очи да даваме ум на такива като румънците в случая? Постройте поне един завод с български технологии и производство и тогава ще говорим!
105
0
 
2
 
! Отговори
Ъ преди 12 години
Унгарките са готини, тази да не е натурализирана?
104
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 12 години
и плевналиев почна да дава акъл,румънците си имат достатъчно от сивото вещество в главите,няма смисил *** да им дава акъл.
103
3
 
4
 
! Отговори
Бай Танас преди 12 години
Я,Митко бомбата-личен съратник на Борисов в пожарната бхахахаххахаНие сме на всеки километъъър...:)
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бил и е Б.Борисов член на БКПда + няма да слагам минус защото ще е лъжа някой да каже обратното
101
2
 
1
 
! Отговори
митко преди 12 години
бай танасе приличаш ми на ***.щото по времето на *** така се наричахме.да не си ***
100
2
 
5
 
! Отговори
ДО ГЕРБЕРИТЕ преди 12 години
Комунистите ли са виновни пак ?
99
3
 
4
 
! Отговори
Илия преди 12 години
ГЕРБ и Бойко Борисов= комунистите са виновни... комунистите !!!
98
7
 
3
 
! Отговори
Бай Танас преди 12 години
Кво ми слагаш минуси бе *** герберски- Бауууу.....шефа ше радрава Педигри Пал-беги бръжеАко Ви фане и тебе и Роската и Тиквата сте отекли,а тиквата няй много бой ше яде буахахахаЗадължитъелно ми кажи че съм кумаист,куманиза,***....и други :)
97
6
 
8
 
! Отговори
Б.Борисов преди 12 години
Абе тука много замириса на комунисти или и аз така си мириша
96
3
 
11
 
! Отговори
ДО ГЕРБЕРИТЕ преди 12 години
Няма да вдигаме заплати, пенсии,ще вдигнем тока, водата, газ, бензин, ДДС, здравните застраховки, данъците, винетките, застраховките, данък смет.Ако някой е недоволен- кажете му че комунистите са виновни комунистите
95
1
 
3
 
! Отговори
Бай Танас преди 12 години
Роска,не и се отваряй че ако ти резне един сервиз от Волейбола.....си отекъл.Не зимай Бойко че и той ше яде шамари - бхахахаххах
94
4
 
11
 
! Отговори
хитлер преди 12 години
долу бсп долуъ ***
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виновни са комунистите и румънците.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аба плевнелиев ли е толкова дребен или г-ба посланника си е бая женичка?няма лошо, хора всякакви:)
91
3
 
8
 
! Отговори
ДО ГЕРБЕРИТЕ преди 12 години
Комунистите пишат във форума, дебнат зад ъгъла,комунистите са ни виновни,това е дело на комунистите,бензина го дигнаха комунистите от засада
90
1
 
9
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Пуснахме толкова мутри от затвора ние ги хващаме , комунистите ги пускат как ?ми незнам-комунистите от разтояние ги пускат
89
5
 
11
 
! Отговори
Правилно! преди 12 години
Комбинация от комунист и антикомунист! Що е то?Правилно!Това е другарят Борисов!
88
7
 
7
 
! Отговори
sev преди 12 години
Ей червенотиквеничета поспрете се малко,пак осмърдяхте форума.Румъния открай време бок=йкотира построяването на втори Дунав мост и въобще каквото и да е свързано с инфраструктурата на Дунава.
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дам, *** като няма какво смислено да коментират, почват да редят празни приказки и да си говорят сами. Завалиите, откакто им взеха кокала, само да вият могат :)