По-малки такси за леките коли за Дунав мост

За останалите превозни средства сумата остава непроменена
Обновена: 1 юни 2011 08:04 | 1 юни 2011 08:03, Елка Василева
18
По-малки такси за леките коли за Дунав мост
Снимка: Архив Булфото

От сряда, 1 юни с решение на правителството се намаляват таксите за преминаване през Дунав мост, съобщават от агенция "Митници".

Така водачите на леки автомобили и на автомобили 8+1 места, вместо досегашните 6 евро /12 лв./, ще заплащат 2 евро /4 лв/.

За останалите превозни средствата таксата се запазва в сегашния размер.

Промяната влезе в сила от полунощ. Митническата администрация е създала необходимата организация за безпроблемното въвеждане на новия размер на таксата, се посочва в съобщението.

Направена е настройка на информационната система и са актуализирани информационните табели, указващи промените на преминаващите пътници.

По предварителни прогнози на база данни от 2010 година при среден разчет от около 900 леки автомобила на денонощие очакваното намаляване на приходите би било около 7 000 лв.

В годишен план това е не повече от 2 млн. лв., което е около 7 процента от общия приход от това перо, са изчислили от митническата администрация.

Очаква се освен чисто фискален ефект мярката да има и силен икономически ефект заради облекчаване на туристическите и деловите пътувания, се казва в информацията.

 

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Дунав мосттакса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
страшна новина преди 12 години
сега на Дунав мост има промоции за групи :) колкото повече хора са в колата толкова по ефтино идва :) в края на сезона ми е интересно колко труженички ще се отчетът на ГРОБ :D :D :D
16
0
 
0
 
! Отговори
Vladimir преди 12 години
А ти за кой ще гласуваш?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Oт Русе до моста и от моста до Гюргево не ти трябва винетка.... За какво изобщо трябва да плащаме? С какво този мост е по различен от Аспаруховия във Варна, или виадуктите по Хемус, или край Клисура?
14
0
 
1
 
! Отговори
dido преди 12 години
нали се биеха за Герой герберите и щяха да намалят и всички такси .как не ги е срам обявиха това още миналата година а сега сямо за леки автомобил и дянков е лъжец заедно с другата мутреска и полицеиска друйинка
13
0
 
3
 
! Отговори
фен на таксите преди 12 години
Обещаваха премахване на таксите за леки автомобили , а само ги намалиха . Имаш българска винетка , имаш и румънска винетка и е нормално да няма такса мост
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** в случая че навремето (50те години) строежа на моста е финансиран от СССР (по техни си съображения), България и Румъния не са дали нито левче нито лея, нито го подържат добро състояние (вчера минах - изпадаха ми пломбите), но лапат пари? Къде отиват? Нали уж за подръжа? Защо си трошим колите тогава?
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а тъпите румънци зашто няма да я свалят.та то те всеки ден са в русе.облек4ението пак ште е за тях по голямо
10
1
 
4
 
! Отговори
clearly преди 12 години
До 1 Румънците нямат никакво намерение да свалят таксата.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До PENEНормално е хората да гласуват за ГЕРБ. Това е в резултат от масовата дебилизация на населението ни. Смяташ ли, че в една нормална страна със средно интелигентно население явлението ГЕРБ може да съществува? :( Не! Там нямат хранителната среда за това. Само тук, в *** - бантустана на ЕС.
8
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре Още една причина да гласуваме пак за Бойко
7
3
 
8
 
! Отговори
PENE преди 12 години
ДО 2Колега , специално за теб и другите приятелчета от глутницата с промити мозъци !Днес излезе "светлата" статистика , че българското домакинство плаща с 50% ПО-ГОЛЕМИ ДАНЪЦИ И ТОВА ВОДИ ДО ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБЕДНЯВАНЕ ! ! !А ти гласувай пак за ГЕРБ , *** ! ! !И само да ти припомня , че онзи ден един от идолите ти обяви , че такса за моста въобще няма да има ! Така , че и с това нщНИ ИЗЛЪГАХА ! ! !
6
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 12 години
До 6Благодаря! Поне по посока към летищата в Букурещ ще ни излиза на сметка. Пък ако някога решим да се върнем за ваканцията, тогава ще му мислим.
5
0
 
2
 
! Отговори
az be преди 12 години
до1 Не!Едностранно е , само от наша страна!
4
0
 
10
 
! Отговори
do 4 преди 12 години
Защо да минават през България - да губят време и да си трошат камионите по нашите пътища? Да ги рекетират смотаните КАТаджии?
3
0
 
12
 
! Отговори
1 ЮНИ преди 12 години
Честит празник на всички малки и големи деца!
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ще гласувам за ГЕРБ
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румънците също ли свалят таксите ?