Борисов: Надявам се да открием Дунав мост 2 догодина

Завод на "Монбат Рисайклинг" беше открит край Букурещ
9 юни 2011 15:03, Елка Василева
23
Борисов: Надявам се да открием Дунав мост 2 догодина
Бойко Борисов и Емил Бок откриха завода на "Монбат". Снимка: БТА

Премиерите на България и Румъния Бойко Борисов и Емил Бок откриха днес завод на "Монбат Рисайклинг" близо до Букурещ.

Българската инвестиция в северната ни съседка е на стойност 13 млн. евро.

Премиерът Борисов поздрави румънския си колега за съвместно извървения път до вчерашния ден, когато Европейският парламент даде път за приемането на България и Румъния в Шенген.

Работим заедно по Дунав мост 2 и се надявам другата година да го открием, каза Борисов. Той добави, че от българска страна започва ремонтът на моста на Дунав при Русе и изрази надежда заедно с румънската страна ремонтът да бъде извършен по-рано.

С днешната инвестиция за над 13 млн. евро в зелена технология показваме, че и българският, и румънският бизнес работят в сериозен синхрон, заяви още Борисов.

Премиерът на Румъния Емил Бок отбеляза, че ролята на политиците е да доведат пари и работни места. Точно това правим днес с премиера Борисов, добави той.
 
По думите му присъствието на правителствените ръководители на двете страни при откриването на този завод е знак за българския бизнес да продължи да инвестира в Румъния и знак за румънските инвеститори да отидат в България.

Имаме общи проекти с България, които сега разгръщаме, посочи румънският премиер. Убеден съм, че в рамките на Дунавската стратегия ще можем да говорим за строителството на други мостове на Дунав и за други инвестиции в сферата на енергията, околната среда и инфраструктурата, каза още Бок, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
0
 
! Отговори
Найденов преди 12 години
Кой каквото иска тук нека си драска! Но когато Сергей Станишев беше на власт,фирмата в която работех(при това немска)се развиваше перфектно!!!!! От 2 години,все е криза,все е криза и все затъваме и все затъваме и май сме пред фалит! Е как така става??? Уж БСП-ДПС бяха лошите,некадърните и корумпираните,а то,кво стана? При тоди горе на снимката още по-лошо стана!!!
22
2
 
1
 
! Отговори
Marie44414 преди 12 години
И аз се надявах тази година да ми се увеличи заплатата ама и двамата Бойко само с надеждите ще си останем!
21
3
 
1
 
! Отговори
tiurk преди 12 години
tuka na na6te im nameril rabota 4e tragnal na rumanci da dava rabota,,ba,,si..prostia 4ovek
20
12
 
3
 
! Отговори
Строител преди 12 години
ББ няма моралното право да открива Дунав мост-2, защото той е запчнат още през 1999-та и е строен досега... Заслутите на бат Бойковото правителство са минимални, сравнени с другите правителства досега....
19
8
 
3
 
! Отговори
СССРейчо преди 12 години
Режещият ленти - любимо занимание на Бойко Борисов, ИПОНеца..... Какъв синхрон, мутро-Бойко !!!!! ТЕ имат инвестиции и работа, а ние не !!!! При това Български инвестиции от комунистическата фамилия Бобокови !!!!!!!!!! Интернационализъм в действие ????
18
2
 
16
 
! Отговори
и преди 12 години
Браво режи ленти и да не ти пука пумпал
17
11
 
6
 
! Отговори
царот преди 12 години
МНОГО ИМА ДА СЕ НАДЯВАШ, ДРАГИ МИ БОКО. ПЪРВО НЯМА ДА ГО ПОСТРОИШ,ЗАЩОТО НЕ СА ТИ ГО ПОДНЕСЛИ ПРЕДИШНИТЕ НА ТЕПСИЯ И ТИ САМО ДА ГО ЗАВЪРШИШ. И ВТОРО И,КОЕТО Е ПО-ВАЖНО-НЯМА ДА ДОЧАКАШ,ЗАЩОТО НЯМА ДА СИ НА ВЛАСТ. ВЕРВАЙ МИ.
16
0
 
4
 
! Отговори
Пионерче преди 12 години
Извинявайте чичковци, това червени връзки ли са?
15
0
 
2
 
! Отговори
моряка преди 12 години
Ще атакуваме Шенген по вода, а не по суша, Ураааа!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата това сме ние хората защо ние хората плащаме данъци нека да има мостове и магисрали ама като няма работа и ние емигрираме кой ще се вози по тия магисрали ?
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свършиха ли се обектите в България, че тръгна да реже ленти и в Румъния?
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми *** съм,ама защо тези 13 млн не се инвестираха в още един завод в БГ, има райони в БГ , в които хората НЯМА какво да работят.Явно бизнес климата в Румъния е по-добър!!!! И упрека не е насочен към инвеститора, а към тези дето се опитвам да ни убедят колко добре се живее в БГ!!!!!
11
3
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Добре де какво ни интересува нас това !Реже ленти и какво от това за 2 г колко нови работни места се откриха у насДа гласуват за ГЕРБ тия дето имат някаква полза на мен само са ми навредили
10
5
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 12 години
Леле колко си ***.Като не знаеш нещо защо го коментираш.Монбат си е една голяма българска компания и една от малкото в сектора които правят рециклиращи мощности с цел да са по-конкурентноспособни.Имат рециклиращи заводи в България и Сърбия сега откриват този в Румъния за румънския пазар и рециклираното олово ще се внася в България,където от него ще се правят акумулатори.ПАК ПОВТАРЯМ ЗА ХЕЙТЪРИТЕ КОИТО И ЗЛАТО ДА ИМ ДАДЪТ ПАК ЩЕ СА НЕДОВОЛНИ.МОНБАТ ИМАТ ЗАВОД В БЪЛГАРИЯ.СТИГА С ТОВА,ЗАЩО НЕ Е В
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
boiko i bratia bobokovi ot ruse koito s komynisti4eskite pari razvartiaxa biznes v ruse ,i tezi durti ko4ove se 4ydqt koja kyrva da 4ykat . a sa si selqni ot selo pirgovo rusensko .lipsva valio zlatev -praseto taka se e naklal 4e 6te se prusne kato pyjak . tova e jalkata bg-deistvitelnost . shte se opravim i zaprli4ame na biala drujvaa sled 10000 godini , jal mi e za vas koito ostanaxte v bulgaria . POJARNIKAR S TUMNO MINALO DA E PREMIER NA BG - PAZI BOJE TOVA GO NEMA I V AFRIKA
8
6
 
7
 
! Отговори
Сион преди 12 години
Боко Рапона стана Боко Лентата..Пак има напредък.
7
4
 
7
 
! Отговори
асенова преди 12 години
20 точки на партия АТАКА Печат1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен. Различието по произход или вяра не може да се поставя над националната принадлежност. Който прави това, се самоотделя от българската нация и държава и не може да има никакви претенции към тях.2. Официалният език в България е българският и в националните медии, издържани от държавния бюджет, не може да има емисии на друг език. Забрана и ясни санкции за етнически партии и сепаратистки организации.3. Строги санкции за ругателство с български национални светини и хули срещу България.4. Здравето, социалната сигурност, образованието, духовният и материалният просперитет на българската нация са приоритет номер едно за държавната власт. Те стоят над влизането в политически, военни или други международни съюзи.5. Българската държава е длъжна да осигурява здравето, социалната сигурност и условията за духовен и материален просперитет на всички българи с всички средства на държавната власт.6. Всеки български инвеститор, предприемач и производител е с предимство пред всеки чуждестранен до изравняването на стандарта ни на живот със средноевропейския. Българското производство, търговия и банки трябва да са в български ръце.7. Данъците и доходите в България трябва да бъдат съобразени с възможностите и нуждите на българското население, а не с изискванията на МВФ и Световната Банка.8. Приватизационните сделки подлежат на ревизия.9. Българският бизнес, независимо държавен или частен, се подпомага от държавата във и извън границите й.10. Генерален прочит на бюджетната схема и преразпределението на бюджета в полза на българските граждани, а не на управленската върхушка. Съкращаване на администрацията.11. Програма за преодоляване на демографския срив сред българите.12. Незабавно изтегляне на войските ни от Ирак.13. Напускане на НАТО. Неучастие във военни блокове. Пълен неутралитет. Никакви чужди военни бази на българска територия.14. Референдуми по всички важни въпроси, засягащи живота на над 10% от нацията.15. Българската земеделска земя не се продава на чужденци при никакви условия.16. Преразглеждане на затворените глави в преговорите с ЕС и предоговаряне на неизгодните за България клаузи. Отмяна на договора за затваряне на АЕЦ Козлодуй.17. Прекратяване на българската зависимост от МВФ и Световната банка18. Провеждане на операция Чисти ръце. Разследване на криминално забогателите и всички сделки с участие на политици, както и сделките по външния дълг.19. Конфискуване на незаконно придобитото имущество и създаване на фонд за безплатно медицинско обслужване с конфискуваното. Правна формула на понятието национално предателство. Съд за национални предатели.20. Законово въвеждане на минимална цена на труда - почасово заплащане, отговарящо на средноевропейското.Да върнем България на българите!
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чакай малко, нали България е рая за инвеститорите??? Как беше Боко, ниски данъци, добър бизнес климат, така ли ни казваше??? АКо да защо 13 млн.евро бидеха инвестирани в Румъния, или аз не разбирам???!!!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** си, помисли малко
4
5
 
12
 
! Отговори
Бай Григор преди 12 години
С тея темпове на обедняване ,догодина само турските тираджии ще са живи да присъстват на рязането на лентата